امنیت

اینترنت و شبکه

سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

September 1, 2021
16:29 چهارشنبه، 10ام شهریورماه 1400
کد خبر: 128080

هکرها بیشتر از چه زبان‌های برنامه‌نویسی استفاده می‌کنند؟

محققان می‌گویند توسعه‌دهندگان بدافزار به طور عمده به زبان‌های برنامه‌نویسی غیرمعمول و عجیب روی می‌آورند تا جلوی تحلیل برنامه‌های مخرب ساخته شده توسط آنها گرفته شود.
 
براساس گزارش جدیدی که توسط تیم تحقیقات و اطلاعات شرکت بلکبری منتشر شده مشخص شد به تازگی میزان استفاده هکرها از زبان برنامه‌نویسی Go یا همان Golang، D یا DLang، Nim و Rust افزایش یافته است.
 
این پلتفرم‌ها بیشترین میزان استفاده توسط توسعه‌دهندگان بدافزار را داشته‌اند تا بر این اساس از شناسایی توسط جامعه امنیتی دور بمانند و مشکلات خاص در روند توسعه بدافزار آنها ایجاد نشود.
 
به طور خاص، توسعه‌دهندگان بدافزار در حال آزمایش لودرها و ابزارهای کدگذاری هستند که با این زبان‌ها نوشته شده‌اند و برای استقرار بدافزارهای خود استفاده از این زبان‌ها را در زنجیره حملات سایبری مناسب می‌دانند.
 
گروه بلکبری در گزارش خود اعلام کرد ابزارهای کدگذاری در مرحله اول به منظور اجتناب از شناسایی در نقطه پایانی هدف به کار گرفته می‌شوند و هنگامی که بدافزار کنترل‌های امنیتی موجود را دور زده و می‌تواند اشکال مشمول کد مخرب را تشخیص دهد، از آنها برای رمزگشایی و بارگیری استفاده می‌شود و در نهایت بدافزارها از این طریق می‌توانند تروجان‌ها را مستقر کنند.
 
بدافزارهایی که در این گزارش به آنها توجه شده تروجان‌های دسترسی از راه دور (RATs)، Remcos و NanoCore را شامل می‌شوند. علاوه بر این بدافزارهای Cobalt Strike در بیشتر موارد با این زبان‌ها توسعه میابند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.