اپلیکیشن

تلفن همراه

October 2, 2021
13:23 شنبه، 10ام مهرماه 1400
کد خبر: 129032

درخواست فیلتر آپ، روبیکا، تاپ و اسنپ‌تریپ از سوی سازمان هوایی کشور (به‌روزرسانی)

 
سازمان هواپیمایی کشور با معرفی اپلیکیشن‌های آپ، روبیکا، تاپ و اسنپ تریپ به عنوان پلتفرم‌های غیر مجاز فروش بلیت هواپیما، از پلیس فتا و دادسرای فرهنگ و رسانه خواسته است که این برنامه‌ها مسدودسازی شود.
 
 
روز گذشته (۶مهر) حسن خوشخو، مدیر کل دفتر نظارت بر فرودگاه‌ها، شرکت‌ها و موسسات هوانوردی سازمات هواپیمایی با اشاره به تعلیق ۴ شرکت متخلف در فروش بلیت پرواز‌های اربعین گفته بود، چندین دلال فروش بلیت توسط دستگاه‌های نظارتی دستگیر شده‌اند. این خبر که در خبرگزاری فارس منتشر شده بود، در ادامه از قول خوشخو نوشته بود اپلیکیشن‌های «آپ، اسنپ، چارتر۷۲۴» مجوز فروش بلیت هواپیما ندارند. او در این زمینه به فارس گفت:
 
بارها به مردم توصیه کرده‌ایم از خرید بلیت اینترنتی از سایت‌های بدون مجوز و غیر معتبر خوداری کنند، همواره تأکید کرده‌ایم، مردم به صورت مستقیم و بدون حضور واسطه خرید بلیت انجام دهند.
 
به گفته او در سایت سازمان هواپیمایی کشوری، بخش سامانه‌ خدمات الکترونیکی، سامانه جدیدی وجود دارد که فهرست همه آژانس‌ها و سایت‌های دارای مجوز فروش بلیت هواپیما درج شده است.
 
خوشخو در ادامه با هشدار به مردم گفته است:
 
مردم مطلع باشند که به عنوان مثال اپلیکیشن «آپ» یا اپلیکیشن «اسنپ» مجوز فروش بلیت هواپیما را ندارند، بارها به این‌ دو نرم‌افزار اعلام شده که اگر قصد فروش بلیت هواپیما را دارند باید حتماً از سازمان هواپیمایی کشوری مجوز بگیرند که متأسفانه این کار را انجام نداده‌اند یا اپلیکیشن و سایت (چارتر724‌) مجوزی از سازمان هواپیمایی کشوری ندارد، اما به عنوان جست‌وجوگر بلیت هواپیما فعال است، در حالی که مجوز فروش ندارد.
 
به دنبال انتشار این خبر نیز روز گذشته (۶ مهر) اسنپ‌تریپ در جوابیه‌ای به فارس اعلام کرده که اپلیکیشن‌های اسنپ و آپ مستقلا فروشنده بلیت هواپیما نیستند و تنها به عنوان درگاهی برای انتقال مسافر به اسنپ‌تریپ عمل می‌کنند و نیازی به اخذ مجوز جداگانه برای فروش بلیت هواپیما ندارند.
 
اسنپ تریپ در این بیانیه تأکید کرده که این اپلیکیشن با داشتن مالکیت شرکت خدمات زیارتی و مسافرتی هوایی و جهانگردی «دلیجان پرواز» در این‌ سال‌ها با مجوز بند الف در حال فعالیت بوده که اپلیکیشن‌های مذکور نیز از طریق همین مجوز اقدام به فروش بلیت هواپیما می‌کنند.
 
در ادامه این بیانیه آمده است که:
 
اسنپ تریپ در کنار این مجوز رسمی و مالکیت ۱۰۰ درصدی یک آژانس‌هواپیمایی، درخواست خود را برای دریافت مجوز مستقل شرکت «آرا جهان نوین گستر» در سازمان هواپیمایی کشوری ثبت کرده و روند قانونی آن در جریان است، در حال حاضر موافقت اصولی با دریافت این مجوز صادر شده و در مرحله تکمیل مدارک قرار دارد، این موافقت اصولی تا مدت زمان مشخص تعیین شده از سمت سازمان هواپیمایی کشوری معتبر است.
 
حالا به نظر می‌رسد نامه‌ای که در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود و در آن سازمان هواپیمایی کشور از دادسرای فرهنگ و رسانه و پلیس فتا درخواست مسدودسازی آپ، روبیکا، تاپ و اسنپ تریپ داده در ادامه کشمکش‌های سازمان هواپیمایی کشور براساس خبرگزاری فارس باشد که در آن خبر از دستگیری چند دلال بلیت پروازهای اربعین را داده بود و برخی اپلیکیشن‌های فروش بلیت را بدون مجوز رسمی معرفی کرده بود.

در نامه‌ای که سازمان هواپیمایی کشور به دادسرای فرهنگ رسانه و پلیس فتا نوشته شده نشان می‌دهد که این سازمان پیش از این هم درخواست فیلتر این اپلیکشن‌ها را داده اما موفق به رسیدن به درخواستش نشده است. حال این سازمان در نامه‌ای به تاریخ روز گذشته (۶ مهر) با معرفی ۴ اپلیکیشن آپ، روبیکا، تاپ و اسنپ تریپ خواسته است این پلتفرم‌ها به دلیل فروش غیر مجاز بلیت هواپیما مسدود شوند.
 
این اولین بار نیست که اپلیکیشن‌های فروش بلیت یا گردشگری تهدید به فیلترینگ می‌شوند. شهریور ماه سال ۱۳۹۷ مجموعه شرکت‌های گردشگری و فروش آنلاین بلیت باز هم به شکایت سازمان هواپیمایی کشور فیلتر شدند. همان زمان بود که به دلیل این فیلترهای فله‌ای، وزارت ارتباطات دولت یازدهم و در راس آن سازمان فناوری اطلاعات به فکر جلوگیری از فیلترینگ کسب‌وکارها از طریق نهادهای دولتی و دستگاه اجرایی شد. در همین زمینه کارگروه رفع مشکلات کسب‌وکارهای مجازی تشکیل شد که براساس آن و به درخواست دولت برای جلوگیری از فیلترینگ استارت‌آپ‌ها، درخواست مسدودسازی ابتدا به جای مطرح شدن در مراجع قضایی به این کارگروه بی‌آید و مشکلات استارتاپ‌ها با دستگاه اجرای در کارگروه رفع شود. طبق گفته امیر ناظمی – رئیس سابق سازمان فناوری اطلاعات، به کمک این کارگروه، فیلترینگ شرکت‌های استارت‌آپی به درخواست نهادهای دولتی به شدت کاهش یافت. هرچند این کارگروه با شکایت جواد جاویدنیا به دیوان عدالت اداری به دلیل مشکل در ایجاد ساختارش چند ماه پیش فعالیتش باطل شد.
 
در حال‌حاضر هیج‌کدام از اپلیکشن‌هایی که سازمان هواپیمایی درخواست مسدودسازی آن را داده حاضر به اظهار نظر در این زمینه نیستند و در گفت‌وگو با زومیت اعلام کرده‌اند که به زودی بیانیه‌ای رسمی در این زمینه منتشر خواهند کرد.
 
به‌روز رسانی ۷ مهر ساعت:‌ ۱۹:۱۰
 
روابط عمومی روبیکا در تماس با زومیت اعلام می‌کند که آن‌ها بیشتر از یک‌سال است که اصلا فعالیتی در زمینه فروش بلیط هواپیما ندارند.
 
به‌روزرسانی۱۰ مهر ساعت ۱۲:۱۷
 
سوپر اپلیکیشن تاپ در واکنش به درخواست سازمان هواپیمایی کشور برای مسدودسازی ۴ اپلیکیشن گردشگری و بلیت آنلاین اعلام کرده که این پلتفرم دارای مجوزهای متنوع ارائه خدمات است. این اپلیکیشن در بیانیه خود آورده که به‌طور مستقیم و مستمر تحت نظارت مهم‌ترین نهادهای قانون‌گذار قرار دارد و میلیون‌ها نفر به‌طور روزانه از این بستر مراودات مالی خود را بدون مشکل انجام می‌دهند.
 
در بیانیه این پلتفرم آمده است:
 
در روزهای اخیر در مورد مجوز فروش بلیت هواپیما، به اطلاع می‌رساند تاپ در حوزه گردشگری با کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ایران و نیز شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی که از توابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هستند، همکاری دارد. این اپلیکیشن با سیاست فعالیت در حوزه تخصصی و عدم تصدی‌گری در حوزه گردشگری تفاهم‌ها و قراردادهای مختلفی با این شرکت‌ها منعقد کرده است.
 
در ادامه این بیانیه آمده است که تاپ در حال‌حاضر به عنوان درگاه فروش این آژانس اقدام به عرضه انواع بلیت هواپیما، قطار و اتوبوس با نرخ‌های مصوب می‌کند و در مدت فعالیت خود هیچ‌گونه شکایت یا دغدغه بی‌پاسخی در این خصوص نداشته است. همچنین تاپ گفته است که با همکاری شرکت مادر تخصصی ایرانگردی و جهانگردی اقدام به نصب تجهیزات فروش بلیت در بیش از ۲۵۰ مرکز فرهنگی و گردشی تحت نظارت وزارت میراث کرده و فروش آنلاین بلیت این اماکن را انجام می‌دهد.
 
در پایان این بیانیه تاپ خبر داده که این مجموعه در مراحل نهایی توسعه پلتفرم جامع عرضه خدمات گردشگری برای فعالان این صنعت است و در آینده نزدیک با ارائه سطح دسترسی مناسب به آژانس‌های معتبر، امکان عرضه خدمات مجاز را به مشتریان آن‌ها در گستره کل کشور فراهم می‌آورد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.