بانکداری و پرداخت الکترونیک

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

October 9, 2021
15:50 شنبه، 17ام مهرماه 1400
کد خبر: 129251

سفته الکترونیکی روی سامانه ستاد پذیرش خواهد شد

 
سامانه تدارکات الکترونیکی دولت درخواست استفاده و بهره‌گیری از سفته الکترونیکی روی این سامانه برای دستگاه‌های اجرایی را به کارگروه تعامل پذیری دولت ارائه کرد و طبق این درخواست وزارت امور اقتصادی و داریی موظف شده است تا زیرساخت‌های لازم برای اجرایی شدن آن را فراهم کند.
 
در آخرین جلسه کارگروه تعامل پذیری وزارت امور اقتصادی ودارایی موظف شده است تا سرویس استعلام صحت سنجی سفته الکترونیکی را ایجاد کند. طبق این راهکار مقرر شده تا با ورود سریال سفته و شماره ملی متعهد سفته یا شناسه یکتای متعهد و همچنین ذی‌نفع و مبلغ سفته مشخص شود که سفته اعتبار دارد یا خیر.
 
در اصل پس از وارد کردن اطلاعات مورد نیاز و اطلاعات سفته الکترونیکی صادر شده به سامانه، این سامانه با پاسخ بلی یا خیری که برای متقاضی صحت سنجی سفته ارسال می‌کند باید مشخص کند که این سفته اعتبار دارد یا خیر.
 
سامانه سفته و برات الکترونیکی برای استفاده در تسهیلات خرد در آخرین جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات دولت دوازدهم رونمایی شد در آن زمان مقرر شد تا وزارت امور اقتصادی و دارایی از طریق کارگزاران برای صدور سفته و برات الکترونیکی فقط از طریق امضای الکترونیکی معتبر استفاده کند.
 
همچنین طبق آن مصوبه دستگاه‌های اجرایی و موسسات مالی و پولی دارای مجوز بانک مرکزی، مکلف به پذیرش سفته و برات الکترونیکی بوده و این اسناد را در اولویت پذیرش قرار دهند.
 
سامانه سفته و برات الکترونیکی درچارچوب پروژه خزانه‌داری الکترونیکی با هدف فراهم آوردن ابزار لازم برای ارائه خدمات الکترونیکی در تسهیلات بانکی و به عنوان ابزاری برای استفاده در زنجیره تأمین و توزیع طراحی و راه اندازی شد.
 
پیش از این نیز در تیرماه سال گذشته امکان استفاده از سفته الکترونیکی برای تسهیلات کرونایی فراهم شده بود حال با توسعه زیرساخت‌ها امکان استفاده از سفته الکترونیکی برای تمامی تسهیلات خرد فراهم شد.
 
در آن زمان رئیس مرکز فناوری اطلاعات و اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد در گفت‌وگو با پیوست اعلام کرد: «امکان استفاده از سفته الکترونیکی در شرایط فعلی فقط برای تسهیلات خرد فراهم شده است و پس از گذشت چند ماه امکان استفاده گسترده‌تر آن فراهم خواهد شد.»
 
هم‌اکنون امکان صدور سفته الکترونیکی در چهار بانک رسالت، ملی، آینده و پست بانک فراهم شده است. استفاده از سفته و برات الکترونیکی برای اولین برای متقاضیان تسهیلات کرونایی در تیرماه ۹۹ ارائه شد. از آن زمان گسترش ارائه این سرویس در دستور کاری دولت قرار گرفت.
 
همچنین کارگروه تعامل‌پذیری مصوب کرد تا سرویسی اختصاصی برای سامانه ستاد طراحی شود تا طبق آن بعد از صحت سنجی سفته اطلاعاتی که در اختیار سامانه ستاد قرار می گیرد اقلام اطلاعاتی متعهد و ذینفع مندرج در سفته باشد.
 
با راه‌اندازی سامانه سفته الکترونیکی مقرر شد تا طی ۲ سال علاوه بر اینکه امکان استفاده و صدور سفته الکترونیکی فراهم می‌شود، همچنان سفته کاغذی نیز منتشر شود و پس از اینکه شبکه بانکی کشور، بهره‌برداران از سفته و همچنین قوه قضائیه آمادگی لازم برای استفاده از آن را به دست آوردند سفته به صورت کاملا الکترونیکی صادر شود و در نهایت چاپ سفته کاغذی متوقف شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.