سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 25, 2021
14:43 دوشنبه، 3ام آبانماه 1400
کد خبر: 129736

نسل جدید باتری‌ها از چوب ساخته می‌شوند

لببلب-780x470.jpg
 
گروهی از دانشمندان به روشی دست یافته‌اند که با کمک آن می‌توان از چوب برای ساخت نسل جدید باتری‌ها بهره برد.
 
محققان دانشگاه Brown موادی را از چوب درختان تولید کرده‌اند که در باتری‌های حالت جامد استفاده می‌شود. این مواد علاوه بر امنیت بالاتر، آسیب کمتری نیز به نسبت باتری‌های موجود به محیط زیست وارد می‌کنند.
 
باتری‌های مرسوم لیتیوم-یونی همانند آنچه در گوشی‌های هوشمند، کامپیوترها و دیگر دستگاه‌های الکترونیک استفاده می‌شود، از مایعات فرار به عنوان الکترولیت استفاده می‌کنند. این الکترولیت‌ها، یون‌های لیتیوم را بین الکترودهای منفی و مثبت باتری هدایت می‌کنند.
 
الکترولیت‌های مایع اگرچه این عمل را به خوبی انجام می‌دهند، اما بسیار مضر و خطرناک هستند. در واقع، اگر باتری دچار مشکل شود، ممکن است باعث آتش‌سوزی شود. اگرچه این اتفاق کمتر پیش آمده، اما در طی سال‌های اخیر، گزارش‌های مربوط به انفجار باتری دستگاه‌های الکترونیکی کم نبوده‌اند.
 
حال محققان برای ایمن‌تر کردن باتری‌ها، تولید باتری‌های حالت جامدی را در دستور کار دارند که در آنها از یک مایع جامد نقش الکترولیت را ایفا می‌کند. بدیهی است که یک ماده جامد و غیرقابل اشتعال می‌تواند خطر کمتری داشته و آسیب کمتری نیز برای تولید به محیط زیست وارد آورد.
 
در اغلب تحقیقات پیرامون الکترولیت‌های جامد، پژوهشگران از مواد سرامیکی استفاده می‌کنند که اگرچه یون‌ها را به خوبی منتقل می‌کنند اما شکننده هستند و به راحتی ترک می‌خورند. اما محققان دانشگاه Brown موفق به دستیابی به روشی برای استفاده از ماده‌ای دیگر یعنی چوب به عنوان الکترولیت جامد شده‌اند.
 
این ماده از ترکیبی از مس و لوله‌های پلیمری که از چوب درختان به دست آمده، که به آن نانوفیبریل‌های سلولوزی گفته می‌شود، ساخته می‌شود. این ماده پلیمری تولیدشده توسط محققان، بسیار نازک و در عین حال انعطاف‌پذیر بوده و شبیه به یک ورق کاغذ به نظر می‌رسد. افزون بر این، رسانایی یون این ماده نیز به خوبی مواد ضخیم و مواد سرامیکی است.
 
یو کی، از محققان این گروه تحقیقاتی در این خصوص می‌گوید: یون‌های لیتیوم در این الکترولیت جامد ارگانیک از طریق مکانیسم‌هایی حرکت می‌کنند که ما عموما مشابه آن را در مواد سرامیکی غیرارگانیک می‌بینیم و این کار، رسانایی یونی بالایی را به ارمغان می‌آورد. استفاده از این مواد که محصول طبیعت است، از تبعات منفی تولید باتری بر محیط زیست می‌کاهد.
 
محققان امیدوارند که با توسعه بیشتر این روش، بتوانند در آینده نزدیک باتری‌های حالت جامد را در سری جدید انواع دستگاه‌های الکترونیکی تعبیه کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.