اپراتورها

اینترنت و شبکه

تلفن همراه

فناوری اطلاعات

November 10, 2021
16:44 چهارشنبه، 19ام آبانماه 1400
کد خبر: 130298

لایحه زیرساخت شبکه مادر مخابراتی اصلاح می‌شود

 
نمایندگان عضو کمیته فناوری اطلاعات مجلس لایحه «زیرساخت شبکه مادر مخابراتی» را رد و به دولت پیشنهاد کرده‌اند آن را اصلاح کند.
 
 خردادماه سال جاری محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات در توییتر اعلام کرد: «پس از سه سال پیگیری دولت لایحه «بازپس‌گیری کانال‌ها، داکت‌ها، حوضچه‌های مخابراتی از مخابرات ایران» را تصویب کرد. با این کار مانع بزرگ توسعه اینترنت خانگی رفع می‌شود.» اکنون مصطفی طاهری، رئیس کمیته فناوری اطلاعات مجلس می‌گوید این لایحه در کمیته فناوری اطلاعات کمیسیون صنایع مجلس رد و به دولت و شرکت مخابرات ایران پیشنهاد شده است آن را اصلاح کنند.
 
به گفته طاهری پیشنهاد کمیته فناوری اطلاعات مجلس این است در لایحه مخابرات موظف شود با قراردادهای عادلانه و به روز، زیرساخت‌های خود را در اختیار اپراتورهای دیگر بگذارد. دولت و شرکت مخابرات ایران تا دوشنبه هفته آینده (۲۴ آبان) فرصت دارند نظرات خود را به کمیته فناوری اطلاعات ارائه کنند.
 
براساس این لایحه زیرساخت شبکه مادر مخابراتی از جمله کلیه لوله‌ها و کانال‌های مخابراتی (حوضچه‌ها، داکت‌ها، ساب‌داکت ها و متعلقات مربوط) از زمان قانونی شدن این لایحه، تحت تصرف و اداره شرکت ارتباطات زیرساخت درآمده و شرکت مخابرات موظف است نسبت به تحویل آنها به شرکت زیرساخت اقدام کند؛ اما با تغییر دولت، سرنوشت این لایحه مبهم شد و در مقابل ابراهیم محمودزاده، رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران در گفت‌وگو با پیوست این لایحه را تیر خلاصی به رابطه دولت و مخابرات خواند.
 
رئیس کمیته فناوری اطلاعات مجلس در مورد آخرین وضعیت بررسی این لایحه به پیوست گفت: «لایحه‌ای که دولت پیش به مجلس ارائه داده بود، رد شد. ما قرار است روی این لایحه کار کارشناسی انجام دهیم تا اصلاحاتی روی آن صورت گیرد. در لایحه اولیه پیشنهاد دولت این بود که زیرساخت‌هایی مانند داکت‌ها و کانال‌ها که هم‌اکنون دست مخابرات است، در اختیار شرکت زیرساخت؛ یعنی دولت قرار بگیرد.»
 
او ادامه داد: «ما در کمیته اعلام کردیم که این موضوع یک دعوای حقوقی است و برای حل آن به قوه قضاییه مراجعه کنند. البته با شرایط فعلی هم مردم ضرر می‌کنند. چون اپراتورها به امکاناتی نیاز دارند تا سرویس خوبی به مردم عرضه کنند، اما مخابرات این امکانات را در اختیار آنها قرار نمی‌دهد.»
 
براساس گفته‌های طاهری، نمایندگان قصد دارند این لایحه را به این صورت تغییر دهند که مخابرات موظف است با قراردادهای عادلانه و به روز زیرساخت‌های خود را در اختیار اپراتورهای دیگر بگذارد.
 
او همچنین بیان کرد: «روز گذشته در این مورد جلسه داشتیم و پیشنهاد خود را به دولت و مخابرات ارائه کردیم. خود دولت هم با این اصلاحات موافق است. البته در جلسه مقرر شد دولت و مخابرات و باقی نهادها روی پیشنهاد ما کار کنند و اگر نظر و پیشنهادی دارند تا دوشنبه هفته آتی اعلام کنند. روز دوشنبه این لایحه را در کمیته نهایی خواهیم کرد.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.