اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

November 17, 2021
11:49 چهارشنبه، 26ام آبانماه 1400
کد خبر: 130499

تقی‌پور: متاسفم که به هیات رییسه کمیسیون مشترک نسبت کذب می‌دهید

ICTna.ir – هشتمین جلسه کمیسیون مشترک طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی به انتقادات و گلایه‌ها از این طرح و رییس کمیسیون اختصاص داشت و گفت و گوهای پر از جدل منجر به عصبانیت رییس کمیسیون نیز شد.

202111106460051023.jpeg

به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، در این جلسه نمایندگان تعدادی از دستگاه‌ها و بخش خصوصی مرتبط حضور داشتند و قرار بود طبق آیین‌نامه داخلی کمیسیون، موافقین و مخالفیت کلیات طرح اظهاران خود را مطرح کنند اما فرصا نشد و به جلسه بعدی کمیسیون موکول شد.

این جلسه با ارایه گزارش امیر خوراکیان، معاون حقوقی و امور مجلس مرکز ملی فضای مجازی از وضعیت اینترنت کشور، فعالیت پیام‌رسان‌های داخلی، ترافیک اینترنتی کشور و مشکلات و چالش‌های این حوزه، جلسه آغاز شد.

او با بیان اینکه از سال 1396 سیاست‌ها و اقدامات پیام‌رسان‌ها در شورای عالی فضای مجازی تصویب شد، گفت: از سال 97  تاکنون که فعالیت پیام رسان‌های داخلی به صورت ویژه و با حمایت‌های خاص شروع شد با افت و خیزهایی همراه بوده است.

خوراکیان با اشاره به اطلاعات آماری پیام‌رسان ایتا افزود: تعداد کاربر ثبت‌نام شده در ایتا ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر و تعداد کاربران فعال ماهانه سه میلیون و ۳۸۰ هزار نفر است.

به گفته او، اطلاعات تعداد کاربران ثبت‌نام شده در پیام‌رسان سروش پلاس نیز ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و کاربران فعال ماهانه آن دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است. همچنین تعداد کاربر ثبت‌نام شده در پیام‌رسان بله نیز هشت میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و کاربران فعال ماهانه آن یک میلیون و ۳۸۲ هزار نفر است.

خوراکیان، تعداد کاربر ثبت‌نام شده در پیام‌رسان گپ را نیز شش میلیون و ۳۰۰ هزار نفر و کاربران فعال ماهانه را چهار میلیون و ۴۰۰ هزار نفر عنوان کرد.

معاون حقوقی مرکز ملی فضای مجازی یادآور شد: بر اساس برآوردهای ما با حذف کاربران مشترک حدود 20 میلیون نفر کاربر یونیک از مجموع این پیام رسان‌ها استفاده می کنند که به تناسب وضعیتی که در سرویس دهی پیام رسان ها داریم عدد خوب و قابل توجهی است.

گزارش او با واکنش جلال رشیدی کوچی، نماینده مرودشت مواجه شد و درخصوص میزان عضویت مردم در پیام‌رسان‌های داخلی گفت: من در پیام‌رسان «بله» عضویت نداشتم اما وقتی عضو آن شدم، دیدم پیش از آنکه در این پیام‌رسان عضو شوم، خیلی‌ها برای من پیام فرستاده‌اند.

خوراکیان در پاسخ به او گفت: پیام‌رسان‌ها تمایلی نداشتند که عضو بیشتر داشته باشند و دلیل آن وجود مشکلات ترافیکی بود. ضمن اینکه ممکن است در روزهای ابتدایی کار خود اقدامات تشویقی انجام داده باشند ولی دلیلی ندارند بخواهند کسی را خودشان عضو کنند.

اختلاف نظر بر سر حضور خبرنگاران و منتقدان طرح

غلامرضا نوری‌قزلجه نماینده مردم بستان‌آباد درخصوص حضور خبرنگاران در جلسات کمیسیون تذکر داد و گفت: به غیر از خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، خبرنگار دیگری اجازه حضور در جلسه کمیسیون مشترک را نداشته است.

او با اشاره به اینکه قرار بود رسانه‌ها و خبرنگارانی که اجازه حضور در مجلس را دارند، بتوانند در جلسات کمیسیون نیز حاضر باشند، افزود: باید به منتقدین حق بدیم که با تردید به این جلسات نگاه کنند.

نوری قزلجه در بخش دیگیری از سخنان خود اظهار داشت: قرار بود از بخش‌های خصوصی برای حضور در جلسات دعوت شود، ولی با دعوت یکی از شرکت‌های بخش خصوصی مخالف طرح، مخالفت شد.

تقی‌پور: شکایت می‌کنم

این تذکر او واکنش سریع رضا تقی‌پور، رییس کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی را به دنبال داشت و پاسخ داد: شما با عنوان تذکر ایجاد شبهه می‌کنید. چه کسی اجازه نداده است که خبرنگاران در جلسات حاضر شوند؟

او افزود: جلسات به صورت زنده پوشش داده می‌شود و این شبهه چگونه قابل توجیه است؟ با این کار به شفافیت لطمه می‌زنید. این اظهارات شما کذب است و این را پیگری خواهم کرد.

تقی‌پور اظهار داشت: متاسفم که یک نماینده به هیات رییسه کمیسیون چنین کذبی را نسبت می‌دهد و از هیات نظارت بر رفتار نمایندگان این اظهارات شما را پیگیری می‌کنم. شما به عنوان تذکر، شبهه مطرح کردید. چه کسی خبرنگاران را راه نداده است؟ علیه او شکایت خواهم کرد.

در ادامه، محسن زنگنه، نماینده مردم تربت حیدریه خطاب به تقی‌پور تذکر داد: آقای نوری یا هر شخصی که صحبت می‌کند، حق اظهار نظر دارد،. شما می‌توانید بعد از اینکه ایشان اظهارات خود را مطرح کردند، پاسخ خود را مطرح کنید و بگویید ما گفته بودیم همه خبرنگرانی که مجوز ورود به مجلس دارند، می‌توانند در جلسات کمیسیون مشترک حاضر شوند و ما این موضوع را از بخش خبر مجلس پیگیری می‌کنیم.

تقی‌پور توضیح داد: آقای نوری متاسفم. این اظهارات شما قابل پیگیری است. شما اتهام وارد می کنید، آیا در جلسه پیشین کمیسیون نماینده بخش خصوصی حاضر بود یا خیر؟ آقای نوری قزلجه شرکت خاصی را برای دعوت معرفی کردند، اما هیات رییسه کمیسیون معتقد است اگر قرار باشد تک تک شرکت ها را دعوت کنیم باید هزاران شرکت را برای حضور در جلسات دعوت کنیم؛ البته اینجانب شخصا با خیلی از شرکت‌ها جلسه غیررسمی داشته و دغدغه آنها را شنیده‌ام که البته درخواست کرده بودند که نام آنها مطرح نشود.

نماینده اتاق بازرگانی: چرا مسوولان از توئیتر استفاده می‌کنند؟

افشین کلاهی، رئیس کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان اتاق بازرگانی ایران در هشتمین جلسه کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی گفت: تصمیم‌گیری در مورد پیام‌رسان‌ها باید بر مبنای اطلاعات صحیح باشد.

او با اشاره اینکه اطلاعات رکن تصمیم‌گیری است و باید به درستی ارائه شود، افزود: اگر پیام‌رسان‌های داخلی قوی هستند و 20 میلیون عضو دارند، چرا اغلب مسوولان از توئیتر استفاده می‌کنند.

عضو انجمن کسب و کارهای مجازی: با این طرح مخالفیم

رضا الفت‌نسب، عضو هیات مدیره اتحادیه و انجمن کسب و کارهای مجازی نیز با بیان مخالفت خود با طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی گفت: با کلیات این طرح مخالف هستیم. دغدغه دوستان را درک کرده و با ولنگاری فضای مجازی هم مخالفیم، ولی با این روش راه به جایی نمی‌رود.

او افزود: مانند تجربه فیلترینگ تلگرام که با این کار خیلی از اقشار مانند نوجوانان را با موضوع فیلترشکن شنا کردیم. برخی نمایندگان می‌گویند ما طرح را مطالعه نکرده‌ایم درصورتی که اینگونه نیست. برخی نیز ما را با معاندین در یک سو می‌دانند درصورتی‌که ما هم دغدغه‌مند هستیم و از پیام‌رسان داخلی حمایت می‌کنیم اما با محدودیت و مسدود شدن پیام‌رسان‌های خارجی مخالف هستیم.

او با طرح انتخاب مردم بین کافه بازار و گوگل پلی اظهار داشت: بگذارید خود مردم میان سرویس‌های داخلی یا خارجی انتخاب کنند. نیاز است که این طرح از کسب و کارهای موجود حمایت کند. سرویس‌هایی مانند دیجی‌کالا یا اسنپ می‌توانند پیام‌رسان ایجاد کنند ولی چون در کار کنونی خود دچار مشکلات زیادی هستند و هر روزه به دادگاه خوانده می‌شوند چنین اقدامی نمی‌کنند.

او افزود: از وقتی طرح صیانت بدون اغناسازی مردم مطرح شد، مساله مهاجرت برای فعالان کسب‌و کارهای مجازی جدی شده است.

رییس کمیسیون در پاسخ به اظهارات الفت‌نسب در خصوص فیلتر تلگرام گفت: فیلتر تلگرام ارتباطی به طرح حمایت ندارد و این طرح هنوز تصویب نشده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.