سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

November 21, 2021
16:37 یکشنبه، 30ام آبانماه 1400
کد خبر: 130633

مایکروسافت حالا صاحب یکی از ۱۰ ابر کامپیوتر قدرتمند جهان است

 
یکی از سیستم‌های مایکروسافت آژور با نام «Voyager-EUS2» دهمین ابر کامپیوتر قدرتمند جهان شده که با این موفقیت، سرویس محاسبات ابری مایکروسافت در لیست «۵۰۰ ابررایانه قدرتمند جهان» به پنج سهم دست پیدا کرده است.
 
Voyager-EUS2 تنها عضو جدید «۱۰ ابررایانه برتر» جهان محسوب می‌شود که بر اساس پردازنده EPYC شرکت AMD با ۴۸ هسته و پردازشگر گرافیکی NVIDIA A100 طراحی شده است. همچنین ابر رایانه مایکروسافت دارای ۸۰ گیگابایت رم است و برای انتقال داده‌ها از یک باند Mellanox HDR Infiniband پشتیبانی می‌کند.
 
Voyager-EUS2 به رکورد ۳۰.۰۵ پتافلاپ در ثانیه (Pflop/s) دست یافته است که همین امر برای قرارگیری آن در بین ۱۰ ابر کامپیوتر برتر دنیا کافی است. با این حال، سیستم مایکروسافت آژور فاصله قابل توجهی نسبت به سایر موارد موجود در این لیست دارد.
 
 
برای مثال ابر کامپیوتر فوگاکو که در صدر این لیست قرار گرفته، رکورد ۴۴۲ پتافلاپ در ثانیه را ثبت کرده که این میزان در مقایسه با ابر رایانه سامیت ساخته شده توسط IBM که در رتبه دوم ۵۰۰ ابررایانه قدرتمند جهان دیده می‌شود، سه برابر بیشتر است.
 
همچنین مایکروسافت اخیرا در پست وبلاگ خود توضیح داده بود که سرویس محاسبات ابری آژور در این لیست چهار سهم دارد که با وجود Voyager-EUS2 تعداد سهم‌های ردموندی‌ها به عدد پنج رسیده است. سایر ابر رایانه‌های غول نرم‌افزار در رتبه‌های ۳۲ تا ۳۵ این لیست قرار گرفته‌اند.
 
مایکروسافت در همین پست همچنین از در دسترس بودن سری ماشین مجازی جدید آژور با نام NDm A100 v4 خبر داد که از پردازنده‌های گرافیکی ۸۰ گیگابایتی NVIDIA A100 Tensor Core بهره می‌برد. لازم به ذکر است که این میزان در مقایسه با سری اصلی ND A100 v4 دو برابر شده است.
 
ابر رایانه Voyager-EUS2 نسخه ۱۸.۰۴ سیستم عامل اوبونتو را اجرا می‌کند که توزیعی از لینوکس است. چندین ابر کامپیوتر قدرتمند جهان از جمله فوگاکو ژاپنی و Sierra از IBM که در رتبه سوم لیست قرار دارند نیز سیستم عامل لینوکس را اجرا می‌کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.