سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

November 23, 2021
16:20 سه شنبه، 2ام آذرماه 1400
کد خبر: 130699

تولید ابرپردازشگر با قابلیت ۶هزار میلیارد عملیات در ثانیه

 
محققان یکی از شرکتهای دانش‌بنیان موفق به تولید ابرپردازشگری با قابلیت ۶ هزار میلیارد عملیات در ثانیه شدند.
 
هادی ده‌دست، مدیرعامل این شرکت از توانمندی در انجام پردازش‌های فوق سنگین داده با کمک این ابرپردازشگر گفت و ادامه داد: پردازش برای تمامی اطلاعات از جمله داده، تصاویر و سایر داده‌ها، در کوتاه ترین زمان و توسط این ابرپردازشگر ممکن شده است.
 
وی افزود: بردهای پردازنده امروز در تولید خودروها یا پرنده‌های بدون سرنشین، ژنتیک، سی تی اسکن، شبیه سازی هواشناسی و سایر صنایع کاربرد دارند. طراحی به این شکل سبب شده تا ابرپردازنده ۶ هزار میلیارد عملیات در ثانیه انجام دهد و معادل ۱۶۰ سیستم ۷ هسته ای قابلیت انجام عملیات دارد.
 
وی ادامه داد: برد ایران‌ساخت یک محصول منحصربفرد است که نمونه خارجی ندارد، اما بردهای پردازنده مشابه همچنان گرانتر از پردازنده داخلی هستند. کاربرد ابرپردازنده به قدری زیاد است که می‌تواند نیاز صنایع مختلف را برطرف کند و مانع خروج ارز از کشور شود. این ابرپردازنده می‌تواند قطعه خام بسیاری از محصولات باشد. سیستم کنترل پرواز یکی دیگر از صنایعی است که از این ابرپردازنده استفاده می کند.
 
ده‌دست خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در برد پردازشی تولید شده در این شرکت از تراشه‌هایی با آخرین فناوری استفاده شده، بنابراین سرعت و حجم اطلاعات پردازش، بیش از بیش نسبت به محصولات قبل افزایش یافته است و در صنایع مختلف از جمله صنایع هواپیمایی، فضایی، پزشکی، آزمایشگاه‌های مخابرات، صنایع الکترونیک، دیتاسنترها، ارتباطات بی سیم و سیستم‌های امنیتی کاربرد دارد.
 
این فعال دانش‌بنیان با اشاره به این که خدمات پس از فروش و دسترسی آسان به تعمیرات از جمله مزیت‌های ابرپردازنده داخلی است، توضیح داد: با تولید ابرپردازنده‌ها، ۳۲ فرصت شغلی در این شرکت ایجاد شده است، اما اگر اعتماد لازم به شرکت‌های دانش بنیان صورت گیرد، اشتغال‌زایی ابرپردازنده‌ها می‌تواند بیش از این باشد.
 
وی تصریح کرد: با توجه به این که نهمین نمایشگاه تجهیزات ایران ساخت بزودی برگزار می شود، این ظرفیت وجود دارد تا با معرفی ابرپردازنده، از آن در صنایع مختلف استفاده کرد.
 
به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت ۲۳ آذرماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران افتتاح خواهد شد و تا ۲۶ آذرماه سال جاری به صورت حضوری میزبان شرکت‌کنندگان بوده و در طول سال به صورت مجازی برقرار خواهد بود. تولیدکنندگان، بیش از ۹هزار محصول فناورانه در حوزه خدمات، تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت را در قالب این رویداد ارائه می‌دهند که جزئیات این محصولات و شرکت‌ها در وب‌سایت نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت به نشانی https://iranlabexpo.ir  قابل مشاهده است. در این برنامه حمایتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بخشی از هزینه خرید مراکز علمی و پژوهشی دولتی را براساس سطح بندی تجهیزات در نمایشگاه پرداخت می کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.