سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

December 8, 2021
13:43 چهارشنبه، 17ام آذرماه 1400
کد خبر: 131173

تراشه مغزی نیورالینک احتمالا از سال آینده در مغز انسان استفاده می‌شود

elon-musk-s-neuralink-brain-implant-trials-later-this-year-how-safe-is-it-1612855916.jpg
ایلان ماسک اخیرا اعلام کرد شرکت نیورالینک (Neuralink) که در زمینه فناوری ایمپلنت مغزی فعالیت دارد، از سال آینده میلادی، کاشت میکروتراشه‌های خود در مغز انسان را آغاز می‌کند.
 
نیورالینک از سال ۲۰۱۶ توسط ایلان ماسک راه‌اندازی شد و فعالیت خود را در زمینه طراحی و توسعه چیپ‌هایی به منظور کاشت در مغز برای ثبت و تحریک فعالیت‌های مغز آغاز کرده است. مهندسان این شرکت قصد دارند تا از این چیپ‌ها برای درمان بیمارانی که از بیماری‌هایی همچون آسیب‌های نخاعی و اختلالات عصبی رنج می‌برند، استفاده کنند.
 
در همین رابطه، ایلان ماسک اخیرا در مصاحبه‌ای اعلام کرد که نیورالینک کار خود در حوزه کاشت این تراشه‌های مغزی را از سال ۲۰۲۲ آغاز می‌کند. وی گفت که نتایج آزمایش‌ها روی مغز میمون‌ها، رضایت‌بخش بود و با انجام آزمایش‌های متعدد دیگر می‌توانیم تایید کنیم که این فناوری بسیار امن و قابل اعتماد است و حتی می‌توان تراشه نیورالینک را بدون هیچگونه خطری از مغز خارج کرد.
 
وی اظهار امیدواری کرد که بتوان در سال آینده، این چیپ‌ها را در مغز بیمارانی که از مشکلات و آسیب‌های نخاعی رنج می‌برند، تعبیه کرد. ماسک همچنین عنوان کرد که استانداردهای نیورالینک برای کاشت این دستگاه‌ها، بالاتر از معیارهای سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) است.
 
به گفته بنیانگذار نیورالینک، با کاشت این تراشه‌ها در انسان‌ها، پیشرفت در این حوزه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد. صحبت‌های اخیر ماسک درخصوص زمان استفاده از این فناوری در انسان‌ها در حالی مطرح شد که او پیشتر و در ماه فوریه امسال اعلام کرده بود که نیورالینک در اواخر سال ۲۰۲۱، کاشت این تراشه‌ها در مغز انسان‌ها را آغاز خواهدکرد.
 
بنیانگذار نیورالینک حتی پیشتر و در سال ۲۰۱۹ نیز اظهارامیدواری کرده بود کاشت این تراشه‌ها در مغز انسان‌ها در اواخر سال ۲۰۲۰ محقق خواهد شد. البته خلف وعده‌های ماسک تازگی ندارد و بسیاری از زمان‌های اعلام‌شده از سوی وی برای تحقق پروژه‌های تحت هدایتش، با وقفه و تاخیر همراه می‌شود.
 
نیورالینک پس از جذب ۲۰۵ میلیون دلار سرمایه برای تحقق این پروژه در ماه ژوئیه امسال، عنوان کرد که این بودجه را برای توسعه سریع‌تر تراشه خود به کار خواهد گرفت تا افراد دارای اختلالات نخاعی بتوانند با کمک مغز خود، کنترل وسایل و تجهیزات دیجیتال را در دست بگیرند.
 
البته نیورالینک تنها شرکتی نیست که در توسعه فناوری تراشه‌های مغزی گام برمی‌دارد. شرکتی به نام Synchron نیز در این حوزه فعالیت دارد و اخیرا توانست مجوز سازمان غذا و داروی آمریکا را برای تست محصول خود در انسان‌ها دریافت کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.