اپلیکیشن

تلفن همراه

رسانه‌های اجتماعی

December 11, 2021
11:18 شنبه، 20ام آذرماه 1400
کد خبر: 131233

لایحه پیشنهادی سنا، درهای شبکه‌های اجتماعی را به روی محققان باز می‌کند

 
گروهی از سناتورهای عضو در هر دو حزب اصلی آمریکا لایحه جدیدی پیشنهاد کرده‌اند که شبکه‌های اجتماعی را وادار می‌کند تا اطلاعات پلتفرم خود را با محققان مستقل به اشتراک بگذارند.
 
لایحه‌ای که به‌تازگی توسط سناتور «کریس کونز»، «ایمی کلوبوچار» و «راب پورتمن» معرفی شده «قانون مسئولیت‌پذیری و شفافیت پلتفرم‌ها» (PATA) نام دارد. این لایحه قوانین جدیدی را وضع می‌کند تا شبکه‌های اجتماعی مجبور شوند اطلاعات خود را با محققان معتبر به اشتراک بگذارند. این محققان از سوی بنیاد ملی علوم آمریکا (NSF) تایید خواهند شد.
 
پلتفرم‌ها باید بر اساس این لایحه اطلاعات لازم را به محققان معتبر ارائه کنند. اگر یک شرکت اطلاعات خود را به اشتراک نگذارد، پلتفرم آن‌ها محافظت‌های ماده ۲۳۰ از قانون نزاکت در ارتباطات آمریکا را از دست خواهد داد. «لارا ادلسن» کاندید دکترای دانشکده مهندسی دانشگاه نیویورک درباره این طرح می‌گوید: «قانون PATA یک لایحه همه‌جانبه درباره شفافیت پلتفرم‌هاست. اگر این لایحه به تصویب برسد، مسیری واقعی برای محققان ایجاد خواهد شد تا آسیب پلتفرم‌های آنلاین را درک کنند و برای حل آن‌ها راهکار پیشنهاد دهند.»
 
 
سناتور کریس کونز
لایحه شبکه‌های اجتماعی فشار را بیشتر می‌کند
فیسبوک چند ماه پیش دسترسی ادلسن و چند محقق دیگر را به پلتفرم خود مسدود کرد چون مدعی بود که آن‌ها در مسیر تحقیقات خود قوانین این شبکه اجتماعی را زیر پا گذاشته‌اند. اگرچه در گذشته هم قوانینی در این زمینه پیشنهاد شده و هرگز به نتیجه نرسیده بود، اما حالا با توجه به فشاری که روی این پلتفرم‌ها وجود دارد، این احتمال قوی‌تر است که لایحه PATA به نتیجه برسد.
 
چند وقت پیش «فرانسیس هاوگن» با افشای اسناد فیسبوک مدعی شد این شرکت تحقیقاتی انجام داده و متوجه شده که شبکه اجتماعی آن‌ها برای کودکان و نوجوانان آسیب‌های زیادی به دنبال دارد. اکنون با توجه به شرایط موجود باید منتظر باشیم تا ببینیم قانون‌گذاران ایالات متحده چه تصمیمی درباره این پلتفرم‌ها و به‌خصوص سرویس‌های شرکت متا خواهند گرفت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.