تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

December 12, 2021
10:59 یکشنبه، 21ام آذرماه 1400
کد خبر: 131266

کوچ ماینرها از قزاقستان به مقاصد محبوب

 
استخراج کنندگان رمزارز که در قزاقستان فعالیت می کنند در پی اعمال محدودیتها از سوی دولت این کشور، به دنبال توسعه فعالیتشان به آمریکا و روسیه هستند.
 
 دنیس روزینوویچ، هم موسس گروه استخراج رمزارز CMG و گروه ماوریک اظهار کرد: کل بازار در قزاقستان از نظر ظرفیت موجود خالی شده است و وی به دنبال گسترش فعالیتهایش به روسیه است.
 
سرازیر شدن استخراج کنندگان رمزارز به قزاقستان از زمان آغاز مقابله چین با فعالیت ماینرها، ظرفیت انرژی مازاد این کشور را بلعیده و دولت قزاقستان با کمبود شدید برق دست و پنجه نرم می کند.
 
دولت قزاقستان محدودیت مجموعا ۱۰۰ مگاوات برای توسعه ظرفیت استخراج رمزارز را در اکتبر پیشنهاد کرد و برای رشد استخراج رمزارز در این کشور سقفی تعیین کرد.
 
یک ماینر قزاقستانی اعلام کرد شرکتش در حال برنامه ریزی برای سفر به آمریکا در سال آینده و بررسی توسعه مزارع جدید رمزارز در این کشور است.
 
شرکت BitFuFu در مواجهه با سهمیه بندی برق، دستگاههای خود را در قزاقستان خاموش و آنها را در این کشور رها کرده و دستگاههای جدیدی در آمریکا بر پا کرده است.
 
به گفته روزینوویچ، ظرفیت مازاد روسیه و منابع انرژی متنوع این کشور فرصت عالی برای ماینرها هستند. البته ریسک ژئوپلیتیکی مرتبط با انجام کسب و کار در روسیه وجود دارد اما ماینرهایی که روال صحیح را طی کرده و به صورت قانونی فعالیتشان را آغاز کنند، بعید است با برخورد غیرمنصفانه دولت این کشور روبرو شوند.
 
اپراتور شبکه نیروی ملی قزاقستان سهمیه بندی برق برای ماینرها را در سپتامبر آغاز کرد. این شرکت برق ماینرها را در ساعات اوج تقاضا قطع می کرد تا شهرها برق کافی داشته باشند. پس از اعتراض صنعت استخراج رمزارز، وزارت نیروی قزاقستان در نوامبر اعلام کرد دولت برق ماینرهای مجاز را قطع نخواهد کرد. اما دولت قزاقستان به سرعت خلف وعده کرد. منابع این صنعت برآورد می کنند بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ مگاوات از فعالیت مجاز استخراج رمزارز قطع شده که شامل بخشی از فعالیت استخراج شناخته شده در قزاقستان بوده است.
 
بر اساس گزارش کوین دِسک، با وجود محدودیتهای رگولاتوری همه ماینرهای قزاقستان از امید دست نکشیده اند. بعضی از آنها تصور می کنند اگر نیروگاههای از کار افتاده دوباره فعال شوند، سیاست سهمیه بندی برق بهبود خواهد یافت. سایرین امیدوارند اگر ظرفیت انرژی تجدیدپذیر خود را توسعه دهند، دوباره بتوانند رشدشان را ازسربگیرند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.