تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

December 20, 2021
12:01 دوشنبه، 29ام آذرماه 1400
کد خبر: 131546

درخواست دادستان کل کشور از مردم: فعلا در رمز‌ارزها سرمایه‌گذاری نکنید

 
دادستان کل کشور به مردم توصیه کرد تا زمانی که تکلیف رمزارزها به موجب قانون و از منظر قانونی مشخص نشده، وارد سرمایه‌گذاری در این حوزه نشوند.
 
بیش از یک سال است که بر سر قانون‌گذاری روی بازار رمز‌ارزها و خرید و فروش آن بین نهادهای مختلف از بانک مرکزی گرفته تا مجلس و دولت و فعالان رمزارز بحث‌های مختلفی مطرح است. برای نمونه شورای عالی فضای مجازی انتهای سال گذشته در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که رمزارزهای موجود در بازار پشتوانه و تضمینی ندارند و مجوزی به درگاه‌های خرید و فروش رمز ارز داده نشده است.
 
همان زمان‌ هم یعنی ۱۱ اسفند، در برنامه تلویزیونی ویژه خبری شبکه دو سیما، عبدالناصر همتی، رئیس سابق بانک مرکزی اعلام کرد که خرید و فروش رمز ارزها بین افراد عام مجاز نیست و فقط باید برای واردات کالا از آن استفاده شود. به گفته او به‌زودی چند صرافی برای ثبت سفارش‌هایی که به صرافی‌ها داده می‌شوند، مشخص می‌شوند و نامشان اعلام می‌شود که برای واردات از طریق رمز ارزها، تأمین ارز کنند،وعده‌ای که تا به حال به انجام نرسیده است.
 
دادستان کل کشور: مردم تا زمانی که تکلیف رمز ارز به موجب قانون مشخص نشده، وارد سرمایه‌گذاری در این حوزه نشوند
در ادامه این اتفاق‌ها هم مجتبی توانگر، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس، با ارسال نامه‌هایی جداگانه به رئیس جمهوری، وزرای اطلاعات، اقتصاد، صمت و رئیس کل بانک مرکزی نسبت به هدایت سرمایه مردم به سمت معاملات رمزارزهای خارجی هشدار داد.
 
در نهایت ابتدای آذر سال ۱۴۰۰ پیش‌نویس مصوبه جدید دولت و مجلس برای ساماندهی استخراج رمزارز در کشور و مقابله با فعالیت‌های غیر قانونی این حوزه نوشته شد. پیش نویسی که به باور فعالان این عرصه، حاکی از ادامه برخوردهای سلبی با صنعت ماینینگ و نشنیدن نظرات متخصان این حوزه است.
 
روی رمز‌ارزها سرمایه‌گذاری نکنید
در جدید‌ترین اتفاق محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور مردم را از سرمایه‌گذاری در این حوزه منع کرده است.
 
منتظری در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا، اعلام کرده که :
 
مردم تا زمانی که تکلیف رمز ارز به موجب قانون و از منظر قانونی مشخص نشده، وارد سرمایه‌گذاری در این حوزه نشوند زیرا بسیاری از مردم که در این معرکه وارد شدند، دچار مشکل شدند. هم سرمایه مردم از بین می‌رود و از سویی دیگر هم پرونده‌های متعدد در دستگاه قضایی تشکیل می‌شود.
 
دادستان کل کشور در پاسخ به سوالی درباره ساماندهی به وضعیت رمزارزها گفت: «متاسفانه امروز رمزارزها موجب آسیب شده و عده‌ای از مردم به دلیل عدم توجه به عواقب آن دچار مشکل می‌شوند و احیانا توسط افراد کلاهبردار به دام می‌افتند.»
 
منتظری همچنین در مورد پرونده کریپدولند، یکی از صرافی‌های رمز ارز که پیش از این مدیرعامل آن بازداشت شده بود اعلام کرد: «درباره رمز‌ارزها مکاتباتی با بانک مرکزی و مجلس انجام دادیم تا وضعیت رمز‌ارزها را برای مردم مشخص کنند.»
 
نتایج یک بررسی میدانی توسط شرکت مشاوره مدیریت ایلیاکه روی جامعه آماری ۵ هزار و ۶۲۰ نفری انجام داده بود مشخص کرد که ۸۹ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی تاکنون واژه رمزارز را شنیده‌اند و از تعداد ۳۱ درصدشان رمزارز دارند و ۶۳ درصد آنان هیچ‌وقت آن را در اختیار نداشته‌اند. از مین رو با تخمین جمعیتی مشخص می‌شود که در حدود ۱۷ درصد مردم رمز ارز دارند. نتایج این نظرسنجی اواسط فروردین سال جاری منتشر شد.
 
به اعتقاد برخی فعالان این حوزه مبادلات این بازار روزانه مبلغی بین ۳ تا ۵ هزار میلیارد تومان بوده
از سوی دیگر در یک نشست خبری در مورد صنعت رمز‌ارزها که ۵ آبان سال جاری برگزار شد، برخی حاضران در این نشست اعلم کردند با اینکه حوزه رمزارز هنوز در ایران مقررات‌گذاری نشده است، مبادلات این بازار روزانه مبلغی بین ۳ تا ۵ هزار میلیارد تومان بوده و ۸۸ درصد از این مبادلات روی صرافی‌های ایرانی انجام می‌شود.
 
رسیدگی به تخلفات بورسی
در ادامه دادستان کل کشور که از مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه بازدید داشت، به تخلف‌های بورسی اشاره کرد و گفت: در این زمینه کمیته مشترکی برای رسیدگی به موضوع بورس با هماهنگی سازمان بازرسی کل کشور در حال شکل‌گیری است تا در چارچوب مقررات، تکالیف و وظایف قانونی بصورت مشترک کار را انجام خواهیم داد و امیدوارم تا ظرف زمان معینی کار را به سرانجام برسانیم.
 
منتظری، با بیان اینکه دولت سیزدهم برای رفع مشکل بورس اهتمام دارد اعلام کرد: «به‌طور قطع می‌توانیم با همکاری وزارت اقتصاد و دارایی و مسئولانی که جدیدا در سازمان بورس مشغول به فعالیت شدند، نسبت به گذشته بررسی‌های لازم را انجام دهیم و با کسانی که احتمالا مرتکب تخلف شده‌اند برخورد کنیم.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.