اپلیکیشن

تلفن همراه

رسانه‌های اجتماعی

January 22, 2022
15:07 شنبه، 2ام بهمنماه 1400
کد خبر: 132547

شکایت از متا به اتهام نقش داشتن در خودکشی یک دختر 11 ساله

 
یک مادر با شکایت از متا، شرکت مادر فیسبوک و اینستاگرام و همچنین کمپانی اسنپ (Snap)، مالک اسنپ‌چت مدعی شده که این پلتفرم‌ها باعث نوعی اعتیاد می‌شوند که دختر او پیش از خودکشی در سن 11 سالگی نیز از آن رنج می‌برده است.
 
شبکه‌های اجتماعی اغلب مورد شکایت‌های مختلفی قرار می‌گیرند که در آن‌ها به آسیب این دسته از اپلیکیشن‌ها به افراد زیر سن قانونی اشاره شده است. اکنون «تمی رودریگز» در شکایت خود ادعا می‌کند که این پلتفرم‌ها بر اساس نوعی «جذابیت» ایجاد شده‌اند که ذاتا مضر است، به ویژه برای کاربران جوانی مانند دخترش «سلنا» که خودکشی کرده است.
 
رودریگز ادعا می‌کند که استفاده از خدمات این اپلیکیشن‌ها باعث شده تا دختر او از افسردگی، کم خوابی، غیبت در مدرسه، اختلالات غذا خوردن و آسیب به خود رنج ببرد که در نهایت منجر به خودکشی او شده است.
 
او ادعا می‌کند که دخترش «بیش از دو سال با اعتیاد شدید به اینستاگرام و اسنپ چت دست و پنجه نرم کرده» و همچنین یک درمانگر نیز با تایید این ادعا توضیح داده: «هرگز بیماری را تا این حد با اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی ندیده است.»
 
 
عدم وجود ویژگی‌های نظارتی در اینستاگرام و اسنپ چت
هرچند اینستاگرام و اسنپ چت حداقل سن قانونی برای ایجاد حساب کاربری جدیدی را 13 سال اعلام کرده‌اند، اما این مادر در شکایت خود به عدم وجود کنترل‌های والدین و همچنین عدم بررسی دقیق تاییدیه‌های مربوط به سن توسط این پلتفرم‌ها اشاره می‌کند. در ادامه این دادخواست توضیح داده شده:
 
تنها راه قابل دسترسی تمی رودریگز برای محدود کردن دسترسی به محصولات متهمان، مصادره فیزیکی دستگاه‌های مجهز به اینترنت سلنا است که حتی با این وجود، سلنا می‌تواند برای دسترسی به حساب‌ها خود از سایر دستگاه‌ها استفاده کند.
 
شرکت متا هنوز نسبت به این گزارش واکنشی نشان نداده و یکی از سخنگویان اسنپ توضیح داده است:
 
ما از شنیدن خبر درگذشت سلنا بسیار متاثر شده‌ایم. درحالی که درباره جزئیات این پرونده نمی‌توانیم اظهارنظر کنیم، هیچ چیز برای ما مهم‌تر از رفاه کاربران‌مان نیست.
 
اینستاگرام در سال میلادی گذشته نیز با ادعاهای مشابهی روبرو شده بود که در تمام آن‌ها به تاثیر این شبکه اجتماعی بر جوانان اشاره شد. همچنین تاثیرات این شبکه اجتماعی بر کودکان و نوجوانان نیز هم اکنون موضوع تحقیق یک ائتلاف دو حزبی از دادستان‌های کل است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.