اینترنت و شبکه

سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

February 25, 2022
12:30 جمعه، 6ام اسفندماه 1400
کد خبر: 133651

تولید ربات‌های مکعبی با قابلیت تغییر شکل

852147.jpg
محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) با همکاری دانشگاه Calgary موفق به ساخت یک سیستم ربات ماژولار شده‌اند که از قابلیت تغیر شکل بهره می‌برد.
 
در این ربات که تحت عنوان الکترووکسل –ElectroVoxel- شناخته می‌شود، هیچ موتور یا قطعه متحرکی استفاده نشده و در عوض، از آهنرباهای الکتریکی برای جابجایی کمک می‌گیرند. هر کدام از لبه‌های مکعب الکترووکسل، یک هسته فریت الکترومفناطیسی است که با سی‌می‌از جنس مس، پیچیده شده است.
 
طول هر ضلع الکترووکسل حدود ۶۰ میلیمتری است و مجموع هزینه آن تنها ۶۰ سنت است.
 
به گفته محققان، هنگامی‌که قطبیت آهنربا تغییر می‌کند، لبه‌های الکترووکسل یکدیگر را جذب یا دفع می‌کنند. این مسئله باعث می‌شود که مکعب‌ها به جهت دیگری تغییر پیدا کنند. در دل هر کدام از این مکعب‌ها، بردهای مدار تولیدشده با فناوری چاپ سه بعدی و قطعات الکترونیکی تعبیه شده است که جهت جریان هر الکترومغناطیس را کنترل می‌کند.
 
این ربات‌ها دارای دو مدل حرکت اصلی هستند؛ آنها می‌توانند حول لبه یک مکعب دیگر بچرخند یا از یک الکترووکسل به الکترووکسل دیگر عبور کنند. در اینجا می‌توان با یک برنامه نرم‌افزاری، پیکربندی‌ها را انجام داد. افراد می‌توانند سرعت حرکت مکعب‌ها را کنترل کرده و یا مطمئن شوند که با یکدیگر برخورد نخواهند داشت.
 
محققان می‌گویند که با کمک این نرم‌افزار می‌توان تا ۱۰۰۰ الکترووکسل را کنترل کرد. در واقع، کاربران می‌توانند به مکعب‌ها بگویند که به شکل‌های مختلف تغییر کنند، چیزی تقریبا شبیه به تبدیل شدن یک صندلی به کاناپه.
 
ساخت میکروربات‌هایی که می‌توانند سلول‌های سرطانی را از بین ببرند
همچنین افراد می‌توانند مشخص کنند که کدام مکعب باید در کدام جهت حرکت کند و این نرم‌افزار، وضعیت الکترومغناطیسی مورد نیاز برای انجام این کار را تعیین خواهد کرد. محققان در آزمایش‌های خود به این نتیجه رسیدند که این ربات‌ها می‌توانند در محیط‌هایی با گرانش کم نیز کار کنند. بنابراین، می‌توان امیدوار بود که بتوان از این دستاورد در آینده و در اکتشافات فضایی بهره برد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.