سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

March 8, 2022
11:55 سه شنبه، 17ام اسفندماه 1400
کد خبر: 134040

دیمنسیتی 8100 در بنچمارک گیک‌بنچ هم‌رده اسنپدراگون 8 نسل 1 ظاهر شد

 
مدیاتک هفته گذشته از دو تراشه جدید به نام‌های دیمنسیتی 8100 و 8000 رونمایی کرد. اگرچه چیپست دیمنسیتی 8100 با فرآیند تولید 5 نانومتری ساخته شده، ولی این تراشه توانسته در بنچمارک گیک‌بنچ عملکردی قابل مقایسه با اسنپدراگون 8 نسل 1 داشته باشد که با لیتوگرافی 4 نانومتری ساخته شده است.
 
دیمنسیتی 8100 در آزمون‌های تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای به ترتیب امتیازات 924 و 3801 را به دست آورده است. در حالی که پرچمدار فعلی کوالکام یعنی اسنپدراگون 8 نسل 1 به ترتیب به امتیازات 1200 و 3810 دست پیدا کرده است. برتری تراشه کوالکام در بخش آزمون تک‌هسته‌ای به خاطر وجود هسته قدرتمند Cortex-X1 است که تراشه مدیاتک از آن بهره نمی‌برد.

 
بنچمارک دیمنسیتی 8100 روی گوشی ریلمی
اگرچه در این آزمایش، چیپست مدیاتک 9 امتیاز از کوالکام پایین‌تر است، اما در برخی از دیگر آزمایش‌ها توانسته این تراشه را در آزمون‌های چندهسته‌ای شکست دهد. در هر صورت، نکته مهم این‌جاست که تراشه‌ای از گروه محصولات قدرتمند میان‌رده توانسته به استانداردی در سطح چیپست‌های پرچمدار نزدیک شود. تراشه مدیاتک در بنچمارک‌های موجود بر روی گوشی ریلمی GT Neo3 آزمایش شده است.

 
مدیاتک در چند وقت اخیر پیشرفت‌های زیادی داشته و نتیجه این پیشرفت‌ها را در سهم بازار خود دیده است. هفته گذشته در گزارشی اعلام شد که با توجه به کاهش سهم تراشه‌های اگزینوس، سهم بازار این شرکت حالا نه تنها در کل دنیا، بلکه در آمریکا هم در رتبه اول قرار گرفته است. این شرکت در فصل چهارم 2021 حدود 37 درصد از سهم بازار جهانی را تصاحب کرده است. در آن سو، کوالکام هم توانسته سهمش را از 23 به 30 درصد برساند، اما هنوز با مدیاتک فاصله دارد.
 
مدیاتک، کوالکام و اپل هیچ کدام خط تولید تراشه ندارند و از کارخانه سایر شرکت‌ها از جمله TSMC استفاده می‌کنند. سامسونگ دیگر شرکتی است که خط تولید تراشه دارد اما مشکلات خطوط تولید این غول کره‌ای باعث شده آن‌ها حرف زیادی برای گفتن در مقابل TSMC نداشته باشند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.