اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 18, 2022
16:47 دوشنبه، 29ام فروردینماه 1401
کد خبر: 135166

استفاده زیاد از اینترنت باعث افزایش میل به خودکشی می شود

 
به تازگی تیمی ازمحققان در کره جنوبی دریافتند نوجوانانی که دائماً آنلاین هستند بیشتر از همسالان خود استرس مزمن داشته، غمگین هستند و به خودکشی فکر می کنند.
 
 در طول دوره همه گیری کرونا میزان استفاده عمومی از موبایل و سایر ابزارهای الکترونیکی افزایش یافته است و این موضوع می تواند خطرات خاص خود را در پی داشته باشد.
 
این موضوع دستمایه مطالعه تیمی از پژوهشگران کره جنوبی شده و طی این مطالعات مشخص شد در حالی که هر از چند گاهی جستجو کردن پاسخ سوالات در گوگل چندان بد نیست، اما کودکانی که بیشتر وقت خود را  در فضایآنلاین می گذرانند، مشکلات عاطفی و جسمی بیشتری را تجربه می کنند.
 
برای انجام این مطالعه،  محققان ۲۹ هزار و ۸۱۱  دانش ‌آموز دبیرستانی را از نظر ویژگی‌ های عمومی، استفاده از اینترنت در خارج از مدرسه و سلامت روان مورد بررسی قرار دادند.
 
اکثر دانش آموزان به دلایلی غیر از مسائل آموزشی، زمانی بیش از سه ساعت در روز را به صورت آنلاین سپری می کردند. این تیم در بین چهار گروه خاص، استفاده بیشتری از اینترنت پیدا کرد.
 
این گروه ها عبارتند از:
•    کودکان در مقاطع سنی پایین تر
•    دخترها
•    دانش آموزان با وضعیت اقتصادی پایین
•    کودکان با پیشرفت تحصیلی پایین
 
مطالعات این تیم تحقیقاتی همچنین نشان داد دانش‌آموزانی که زمان کمتری در اینترنت حضور دارند، نسبت به گروه‌ هایی که از اینترنت زیاد استفاده می ‌کنند، سلامت بهتر، سطح استرس کمتر، احساس غم و اندوه کمتر و افکار خودکشی کمتری را گزارش کردند.
 
 این مطالعه با مقایسه سلامت روان نوجوانان بر اساس زمان استفاده از اینترنت به گسترش درک ما از سلامت روان نوجوانان کمک می کند.به گزارش سیناپرس، این موضوع نیاز به توجه بیشتر و مداخلات برای ارتقای سلامت روان نوجوانان را با توجه به میزان استفاده از اینترنت برای مقاصد غیر آکادمیک روشن می کند.
 
در حالی که یافته‌ های فوق به صراحت نشان نمی ‌دهند که استفاده از اینترنت باعث ایجاد افکار خودکشی می ‌شود، محققان خواستار منابع و کمپین‌ های سلامت روان بیشتر برای کودکانی هستند که با علائم افسردگی یا افکار خودکشی دست و پنجه نرم می‌ کنند.
 
محققان در این رابطه می نویسند: نتایج به دست آمده از مطالعات فوق، نیاز به مداخلاتی را نشان می دهد که آگاهی از خطرات سلامت روان نوجوانان و مدیریت سلامت روان را برای آن دسته از نوجوانانی که زمان زیادی را صرف استفاده از اینترنت می کنند، افزایش دهد. به گزارش سیناپرس، متخصصان توصیه می کنند برنامه ‌های آموزشی که استفاده مناسب از اینترنت و مدت زمان استفاده از اینترنت را آموزش می ‌دهند، باید توسط دولت ها و مراکز تصمیم گیرنده در زمینه آموزش نوجوانان تدوین و اجرا شود.
 
شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی  PLOS One منتشر شده و در اختیار علاقه مندان قرار دارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.