اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 27, 2022
16:40 چهارشنبه، 7ام اردیبهشتماه 1401
کد خبر: 135425

سیم های مسی می توانند اینترنت فوق پر سرعت را تامین کنند

 
بحث انتقال داده ها از طریق سیم برای ایجاد زیرساخت های اینترنتی بسیار مهم است و نوع و کیفیت سیم های انتقال داده ها که می تواند هزاران کیلومتر زیر اقیانوس ها را پوشش دهد موضوع بسیار مهمی در تامین اینترنت جهانی است.
 
یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد که زیر ساخت سیم کشی مسی فعلی می تواند از پهنای باند فوق سریع پشتیبانی کند.
 
یافته‌ های فوق به این معنی است که راه‌ حل ‌های جایگزین کم‌ هزینه برای ارتباطات داده ممکن است، این موضوع به ‌ویژه در مناطقی که نمی ‌توان پهنای باند مبتنی بر فیبر های نوری را نصب کرد، بسیار مهم بوده و تامین اینترنت با کیفیت و پرسرعت را امکان پذیر می کند.
 
به گفته پژوهشگران، پهنای باند فول فیبر گیگا بیت بر پایه فیبرهای نوری راه حلی برای ارائه اتصال مطمئن و با سرعت بالا است و توسعه این نوع اینترنت نیاز به جایگزینی سیم کشی مسی فعلی با کابل های فیبر نوری دارد.
 
با این حال، این امر ممکن است در بسیاری از مناطق، از جمله شهرهای تاریخی و کلان شهرها و در مناطق روستایی کم جمعیت، به دلیل هزینه های زیاد امکان پذیر نباشد. بنابراین شناسایی روش های امکان پذیر و جایگزین در این زمینه دارای اهمیت زیادی است.
 
 ارگین دیک (Ergin Dinc) و همکارانش برای تحقق این امر به مطالعه و بررسی رفتار جفت‌ های پیچ خورده کابل ‌های موجود و پرکاربرد با هسته‌ های مسی پرداخته و این سیم ها را در فرکانس ‌های بالا، که عملکرد مورد نیاز شبکه‌ های ارتباطی آینده را برآورده می ‌کنند، بررسی کردند.
 
نویسندگان به صورت تئوری محدودیت‌ های عملکردی بالای این کابل‌ها را مطالعه کرده و یک دستگاه طراحی شده ویژه به نام microtrip balun را معرفی می‌ کنند که به آن ها کمک می ‌کند آزمایش ‌ها را در فرکانس‌ های مورد نیاز انجام دهند. یافته های این تیم مطالعاتی نشان می دهد که جفت های پیچ خورده می توانند پهنای باند ۵ گیگاهرتز را در مقایسه با زیرساخت مسی فعلی که در محدوده زیر پهنای باند ۱ گیگا هرتز کار می کند، پشتیبانی کنند.
 
نویسندگان پیشنهاد می ‌کنند که با تکیه بر فناوری مورد نظر آن ها می ‌توان از زیر ساخت‌ های مسی فعلی برای پشتیبانی از شبکه فیبر در مکان ‌هایی استفاده کرد که استقرار فیبر در آن ها بسیار پرهزینه است.
 
شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Communications منتشر شده و در اختیار علاقه مندان قرار دارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.