تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

May 17, 2022
16:30 سه شنبه، 27ام اردیبهشتماه 1401
کد خبر: 135926

ذائقه مردم را با دولت هوشمند شیرین می‌کنیم

 
رییس سازمان فناوری اطلاعات گفت: این سازمان با بسترسازی مناسب جهت ارایه خدمات دولت هوشمند، درصدد شیرین کردن ذائقه مردم با فناوری است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات ایران، محمد خوانساری در مراسم «افتتاح پروژه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات» که به مناسبت روز جهانی ارتباطات در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، ضمن قدردانی از اداره‌های روابط عمومی سازمان‌ها بابت نقش موثری که در برقرای ارتباط میان مسولان و مردم ایفا می‌کنند، به محورهای کلی فعالیت سازمان فناوری اطلاعات ایران اشاره و بیان کرد: سازمان فناوری اطلاعات ایران با بسترسازی مناسب جهت ارایه خدمات دولت هوشمند، درصدد شیرین کردن ذائقه مردم با فناوری است و این مهم از طریق اهداف شبکه ملی اطلاعات در طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات و سند تحول دولت مردمی که توسط رییس جمهور ابلاغ شد، تحقق می‌یابد. رویکرد سازمان فناوری اطلاعات ایران در تحقق دولت هوشمند، دولت به مثابه سکو یا پلتفرم است که به بازطراحی این خدمات اعم از خدمات دولت به دولت، دولت به مردم و دولت به کسب و کارها می‌پردازد. دولت به مثابه سکو، در واقع به فناوری دولتی (government technology) اشاره دارد که طی آن دولت به صورت کارا، خدمات خود را از طریق پلتفرم ارایه می‌دهد.
معاون وزیر ارتباطات بر ایجاد فرصت‌های برابر برای بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: رویکرد سازمان فناوری اطلاعات در توسعه خدمات، مبتنی بر ایجاد فرصت‌سازی یکسان از طریق ارایه خدمات پایه دولت برای بخش خصوصی است که راه‌اندازی اپراتور خدمات رسان در سال جاری این امکان را فراهم می‌سازد تا بخش خصوصی از طریق خدمات پایه و خدمات ترکیبی، به شکلی منسجم از طریق یک پنجره واحد بتواند اطلاعات مورد نیاز خود را بدست آورد.
خوانساری با اشاره به شعار اتحادیه جهانی مخابرات در سال 2022 مبنی بر «فناوری های دیجیتال برای سالمندان و سالمندی سالم» تصریح کرد: ارایه خدمات مبتنی بر فناوری برای سالمندان در کشور، بازار بسیار بکر و دست نخورده‌ای است که صرفه اقتصادی قابل توجهی برای استارت‌اپ‌ها دارد. پایش‌های صورت گرفته در این زمینه نشان می‌دهد، به شرکت‌ها، دانشگاه‌ها و مجموعه‌های فعال استارت‌اپی توصیه کنیم با توجه به ظرفیت مناسب ارایه خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات برای سالمندان در کشور بر روی این بازار سرمایه‌گذاری کنند که توجیه لازم از نظر اقتصادی را داراست. علاوه بر صرفه اقتصادی، از منظر اجتماعی نیز حمایت از تولید محصولات نوآورانه، نقش قابل ملاحظه‌ای را در کاهش هزینه‌های همه جانبه سالمندی ایفا می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میانگین کارآفرینان برتر جهان حدود 45 سال است که با توجه به وجود تهدید سالمندی در دنیا، هدایتگران این حوزه در سال‌های آینده را تشکیل می‌دهند.
 
توسعه فناوری‌های نوظهور؛ دریچه ایجاد سالمندی سالم در کشور
در ابتدای مراسم آیین افتتاح پروژه‌های وزارت ارتباطات، پنلی با موضوع با اشاره به شعار اتحادیه جهانی مخابرات در سال 2022 مبنی بر «فناوری‌های دیجیتال برای سالمندان و سالمندی سالم» برگزار شد که حامد منکرسی، معاون سیاست‌گذاری و اعتباربخشی فناوری اطلاعات با اشاره به این شعار گفت: با توجه به این‌که روند کهن‌سالی در تمام جهان، روندی رو به افزایش است، بسیاری از کشورها برنامه‌های ویژه‌ای را برای مواجهه با پیر شدن جمعیت طراحی کرده‌اند.
وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد تا سال 2050 جمعیت افراد بالای 60 سال در دنیا به دو میلیارد نفر افزایش می‌یابد. این بدان معناست، افرادی که در تعریف سالمندی دارای 60 یا 65 سال به بالا هستند، نیازمند صرف حمایت و هزینه بیشتری هستند. این در حالی است که روند سالمند شدن جمعیت جهان از سال 1999 تا 2019 از شش درصد به 9 درصد افزایش‌یافته است و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ به ۱۹ درصد افزایش می‌یابد؛ یعنی از هر شش نفر یک نفر در دوران سالمندی به سر خواهد برد.
منکرسی، ضمن بررسی وضعیت فناوری برای سالمندان در جهان افزود: بازار تولید و توسعه فناوری‌های ویژه سالمندان روزبه‌روز در جهان رو به افزایش است. به‌طوری‌که پیش‌بینی می‌شود از 840 میلیارد دلار در سال 2019 پس از گذشت یک دهه و با رسیدن به سال 2029 به حدود دو هزار و 300 میلیارد دلار در جهان افزایش پیدا کند. تولید و توسعه فناوری‌های نوظهور، ابزارهای پوشیدنی، ربات‌های کمک‌رسان، فناوری‌های مبتنی بر اینترنت اشیا و اپلیکیشن‌های مبتنی بر گوشی‌های هوشمند ازجمله ابزارهایی هستند که دریچه‌های کمک به سالمندان را می‌گشایند.
معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران در بررسی موانع استفاده از فناوری برای سالمندان به‌ویژه در ایران گفت: یکی از مهم‌ترین مسائل مطرح در میزان استفاده سالمندان از فناوری، رابط کاربری (user interface) آن فناوری است که بهترین نمونه این موضوع، عدم استقبال سالمندان ایرانی از کامپیوترهای رومیزی است؛ اما هنگامی‌که گوشی‌های هوشمند به بازار کشور عرضه شدند، سالمندان توانستند با این فناوری تعامل خوبی برقرار کنند.
وی در تشریح وضعیت استفاده از فناوری در میان جامعه سالمندان کشور گفت: متأسفانه بسته شدن پنجره جمعیتی در ایران نسبت به میانگین جهانی، از سرعت بیشتری برخوردار است. به‌طوری‌که پیش‌بینی می‌شود در سال 1430 حدود 19 درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند که امیدواریم با استفاده از راهکارهایی مانند قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» دیرتر به نقطه بحرانی سالمندی جمعیت برسیم. در چنین شرایطی، ارائه فناوری‌های شناختی، رباتیک و اینترنت اشیا توسط فعالان تکنولوژی در کشور می‌تواند نقش بسزایی را برای فراهم کردن شرایط سالمندی سالم در کشور فراهم کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.