اینترنت و شبکه

باندپهن

باندپهن ثابت

فناوری اطلاعات

May 18, 2022
14:35 چهارشنبه، 28ام اردیبهشتماه 1401
کد خبر: 135956

اینترنت ثابت ایران از فلسطین بدتر است

طبق گزارش اسپیدتست ایران در بخش اینترنت همراه در میانه رتبه‌بندی ماهانه قرار دارد
 
 
سرعت دانلود اینترنت همراه در ایران در آخرین رتبه‌بندی اسپیدتست در رده هفتاد و سوم از میان ۱۴۲ کشور قرار گرفته است. در رتبه‌بندی اینترنت ثابت نیز ایران، جایگاه ۱۴۴ از میان ۱۸۱ کشور را به دست آورده است. در این رده‌بندی، وضعیت اینترنت ثابت کشورهایی مانند فلسطین، فیجی، آنگولا، لسوتو، تاجیکستان، بحرین و اوکراین نسبت به ایران بهتر است. فلسطین در گزارش این دوره در بخش ثابت ۱۲ پله صعود کرده است.
 
گزارش ماه آوریل (۱۲ فروردین تا ۱۰ اردیبهشت) اسپیدتست که به تازگی منتشر شده نشان می‌دهد رتبه سرعت اینترنت ایران در این ماه، هم در بخش ثابت و هم همراه یک پله صعود کرده است.

گزارش اسپیدتست از میانه سرعت اینرنت ثابت و همراه ایران در ماه آوریل سال ۲۰۲۲
این گزارش نشان می‌دهد در این ماه سرعت دانلود اینترنت همراه در ایران با اندکی ارتقا نسبت به ماه مارس، از ۲۴.۹۰ مگابیت بر ثانیه به ۲۴.۹۵ مگابیت بر ثانیه رسیده و این ارتقا باعث شده ایران در میان ۱۴۲ کشور در جایگاه هفتاد و سوم از حیث سرعت اینترنت همراه بایستد. سرعت آپلود اینترنت همراه نیز ۹.۵۹ مگابیت بر ثانیه را نشان می‌دهد.
 
در بخش اینترنت ثابت نیز همین اتفاق افتاده و رتبه اینترنت کشور یک پله بهبود یافته. در این بخش سرعت دانلود از ۹.۹۵ مگابیت بر ثانیه به ۱۰.۲۳ مگابیت بر ثانیه رسیده و سرعت آپلود در این ماه نیز ۱.۵۹ مگابیت بر ثانیه است. بنابراین ایران توانسته از میان ۱۸۱ کشور به رتبه ۱۴۴ برسد. در این رده‌بندی، جایگاه اینترنت کشورهایی مانند فلسطین، فیجی، آنگولا، لسوتو، تاجیکستان، بحرین و اوکراین نسبت به ایران بهتر است.
 
 
به این نکته باید توجه کرد که گزارش ماهانه اسپیدتست کشورها را هم از لحاظ میانه و هم میانگین سرعت ماهانه رتبه‌بندی می‌کند و اغلب، میانه سرعت ملاک مقایسه قرار می‌گیرد. میانه به زبان ساده به معنی عضو وسط یک مجموعه است. مثلا در مجموعه اعداد ۳۴، ۲۹، ۲۴، ۱۷ و ۹، عدد ۲۴ میانه است.
 
بنابر این گزارش، میانه تاخیر (Latency) در ماه آوریل در ایران در بخش همراه، ۳۱ میلی‌ثانیه و در بخش ثابت ۲۹ میلی‌ثانیه است. تاخیر یا لیتنسی به زمانی گفته می‌شود که درخواست دریافت داده از سمت یک دستگاه به سرور برود و بازگردد.
 
وضعیت جهانی، امارات و سنگاپور همچنان در صدر
 
 
نام کشورهایی مانند کویت و عربستان سعودی در میان ده کشور برتر این رتبه‌بندی دیده می‌شود
امارات و سنگاپور بهترین وضعیت اینترنت همراه و ثابت در جهان را دارند. امارات متحده عربی در ماه آوریل میانه سرعت دانلود ۱۳۴.۴۸ مگابیت بر ثانیه و میانه آپلود ۲۲.۳۶ مگابیت بر ثانیه را در بخش همراه به ثبت رسانده است. بعد از این کشور نیز قطر و نروژ قرار دارند.در بخش ثابت اما کشور سنگاپور با میانه سرعت آپلود ۲۰۷.۶۱ مگابیت بر ثانیه، آپلود ۱۷۳.۳۲ مگابیت بر ثانیه و تاخیر ۴ میلی‌ثانیه‌ای بهترین عملکرد را در میان ۱۸۱ کشور جهان نشان داده. شیلی و تایلند در رتبه‌های دوم و سوم این رده‌بندی ایستاده‌اند.

چین با سه پله صعود نسبت به ماه مارس،‌ ششمین اینترنت ثابت پرسرعت در جهان در ماه آوریل را ارائه کرده است
اوکراین در این ماه در بخش همراه همراه جایگاه خود را ۳۰ پله ارتقا داده که بیشترین جابه‌جایی در این بخش است. در اینترنت ثابت نیز گینه نو ۱۹ پله صعود کرده و بیشتر از هر کشوری نسبت به رتبه‌بندی ماه مارس پیشرفت کرده.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.