لبه تکنولوژی

May 24, 2022
7:23 سه شنبه، 3ام خردادماه 1401
کد خبر: 136065

دانشمندان با هوش مصنوعی احتمال فوت بیماران مبتلا به کرونا را پیش‌بینی می‌کنند

متخصصان ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی کرده‌اند که می‌تواند به صورت زودهنگام پیش‌بینی کند آیا بیماران مبتلا به کرونای حاد و بستری در بیمارستان از این بیماری جان سالم به در می‌برند یا احتمال فوت آنها وجود دارد. این پیش‌بینی به پزشکان کمک می‌کند تا بیماران در معرض خطر مرگ را سریع‌تر شناسایی کنند.
برای توسعه این ابزار، دانشمندان از داده‌های بیوشیمیایی نمونه‌های خون معمولی گرفته شده از نزدیک به 30,000 بیمار بستری در بیش از 150 بیمارستان در اسپانیا، ایالات متحده، هندوراس، بولیوی و آرژانتین بین مارس 2020 تا فوریه 2022 استفاده کرده‌اند.
 
این الگوریتم که CODOP نامیده می‌شود، از اندازه‌گیری 12 مولکول خون استفاده می‌کند که به صورت معمول در طول بستری شدن در بیمارستان جمع‌آوری می‌شوند.
 
در نهایت محققان دریافتند که این الگوریتم با دقت بالایی زنده ماندن و مرگ بیماران بستری شده در بیمارستان را تا 9 روز قبل از وقوع هر یک از علایمی که نشان می‌دهد بیمار در وضعیت خطر قرار دارد، پیش‌بینی می‌کند.
 
پیش بینی زودهنگام مرگ ناشی از کرونا با هوش مصنوعی
شناسایی افراد در معرض خطر مرگ مبتلا به کرونا موضوع مهمی است و اکنون ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی به کمک پزشکان می‌آید تا بتوانند به سرعت بیماران در معرض خطر مرگ ناشی از ابتلا به نوع حاد ویروس کرونا را شناسایی کنند. الگوریتم‌های طراحی شده برای این ابزار هوشمند می‌تواند به پزشکان کمک کند تا متوجه شوند کدام یک از بیماران به مراقبت‌های ویژه و فوری نیاز دارند.
 
این ابزار خصوصا در کشورهایی که با محدودیت تعداد پرسنل کادر درمان و همچنین محدودیت‌های مراقبت‌های بهداشتی روبرو هستند، می‌تواند ارزشمند باشد. با وجودی که کرونا این روزها از نقطه اوج خود فروکش کرده، ولی متخصصان در تلاشند تا ابزارهای لازم برای مهار سویه‌های جدید و موج‌های جدید بیماری را توسعه دهند.
 
محققان می‌گویند لازم است تا ابزارهایی طراحی شوند تا به راحتی قابل استفاده باشند و بتوانند نیازهای عموم مردم را در سراسر جهان و حتی در کشورهای دارای محدودیت مرتفع سازند.
 
گرفتن خون از تعداد زیادی از بیماران به این معنی است که تیم توسعه ابزار می‌تواند داده‌هایی را از افراد با وضعیت‌های ایمنی مختلف از جمله واکسینه‌شده، واکسینه نشده و افرادی که مصونیت طبیعی دارند و همچنین افراد آلوده به ویروس جمع‌آوری کند. همچنین محققان به این موضوع توجه کردند که زمان خونگیری چه تاثیری بر عملکرد ابزار خواهد داشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.