تلفن همراه

گوشی

May 30, 2022
12:45 دوشنبه، 9ام خردادماه 1401
کد خبر: 136216

پردازنده آیفون 14 پرو تفاوت زیادی با پردازنده آیفون 13 پرو نخواهد داشت

تحلیلگری نام‌آشنا ضمن ارائه‌ی جزئیاتی درباره‌ی برنامه‌های TSMC، می‌گوید پردازنده‌ی A16 اپل تفاوت چندانی با A15 نخواهد داشت. پیش‌بینی می‌شود A16 همچون A15 از لیتوگرافی پنج‌نانومتری استفاده کند.
 
مینگ‌چی کو، تحلیلگر خوش‌سابقه، پیش‌تر اطلاعات دقیق فراوانی درباره‌ی برنامه‌های آینده‌ی اپل فاش کرده است. او می‌گوید مطابق اطلاعیه‌های رسمی و نقشه‌‌راه TSMC، این شرکت تایوانی بزرگ قصد ندارد تا سال ۲۰۲۳ تولید انبوه پردازنده‌های مبتنی‌بر دو لیتوگرافی N3 و N4P را آغاز کند. کو اعتقاد دارد که این دو لیتوگرافی به‌‌طور چشمگیری بهتر خواهند بود. بر همین اساس، مدرن‌ترین لیتوگرافی دردسترس اپل برای محصولات نیمه‌ی دوم سال جاری میلادی N5P و N4 هستند. کو می‌گوید لیتوگرافی N4 شرکت TSMC مزایای اضافه‌ای درمقایسه‌با N5P ندارد.
 
پردازنده‌ی A15 Bionic با بهره‌گیری از لیتوگرافی N5P ساخته شده است. از‌‌‌آن‌‌‌‌جا‌‌که N4 تفاوت خاصی با N5P ندارد، منطقی است که اپل بخواهد در پردازنده‌ی A16 گوشی‌های سری آیفون 14 همچنان از لیتوگرافی N5P استفاده کند. استفاده از لیتوگرافی N5P بدین‌معنی است که نباید انتظار داشته باشیم مصرف انرژی و قدرت پردازشی پردازنده‌ی A16 درمقایسه‌با A15 بهبود زیادی تجربه کند.
 
شایعه‌ها می‌گویند اپل امسال فقط در آیفون 14 پرو و آیفون 14 پرو مکس از پردازنده‌ی A16 و در آیفون 14 و آیفون 14 مکس از A15 استفاده می‌کند. به‌نظر می‌رسد استفاده از نام A16 برای تراشه‌ی آیفون 14 پرو و پرو مکس با هدف بازاریابی انجام می‌گیرد و درعمل تفاوت خیلی زیادی بین تراشه‌های A15 و A16 دیده نمی‌شود.
 
مینگ‌چی کو در توییت دیگری می‌گوید پردازنده‌ی لپ‌تاپ جدید سری مک‌بوک ایر با همان محدودیت‌های فنی پردازنده‌ی A16 مواجه خواهد بود. گفته می‌شود اپل در نسل جدید مک‌بوک ایر طراحی ظاهری محصول را به‌‌طور عمده تغییر می‌دهد. احتمالاً اپل اعتقاد دارد که بازطراحی محصول برای افزایش فروش آن کافی است. مینگ‌چی کو می‌گوید که ممکن است پردازنده‌ی M2 در نسل بعد مک‌بوک پرو ۱۴ اینچ یا ۱۶ اینچ حضور پیدا کند.
 
استفاده‌نکردن از تراشه‌ای به نام M2 در مک‌بوک ایر ۲۰۲۲ قطعی نیست؛ اما اقدام منطقی‌تر اپل این است که نسخه‌ی بهبودیافته‌ی M1 را در مک‌بوک ایر ۲۰۲۲ استفاده کند و پردازنده‌ی M2 را در سال آینده‌ی میلادی با استفاده از لیتوگرافی N3 یا N4P بسازد.
 
در روزهای اخیر، شایعه‌هایی ادعا کرده‌اند اپل روی نسخه‌ی نهایی پردازنده‌ی M1 کار می‌کند. برخی از افشاگران می‌گویند این پردازنده حتی قوی‌تر از M1 Ultra خواهد بود و در نسل بعد کامپیوتر مک پرو استفاده خواهد شد. تئوری دیگری می‌گوید این پردازنده شبیه نسخه‌ی عادی تراشه‌های سری M1 است؛ اما از هسته‌های جدیدی استفاده می‌کند تا عملکرد بهبودیافته ارائه دهد. اپل درصورت پایبندی‌ به سنت‌های چند سال اخیر، نسل جدید آیفون را اواخر تابستان امسال رونمایی می‌کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.