سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

May 30, 2022
15:10 دوشنبه، 9ام خردادماه 1401
کد خبر: 136228

قدرتمندترین ابر رایانه جهان معرفی شد

در رده بندی ۵۰۰ سیستم قدرتمند رایانشی جهان، آمریکا با رایانه فرانتیر از ژاپن جلو زد و در صدر فهرست قرار گرفت. 
 
به گزارش انگجت، سیستم فرانتیر (Frontier) از آزمایشگاه ملی اوک ریج (ORNL ) با کمک سی پی یو های EPYC شرکت AMD کار می کند که جایگاه ابر رایانه ژاپنی «سیستم فوگاکو»(Fugaku) با سی پی یوهای ARM A64X را از آن خود کرد.
4167808.jpg
البته سیستم فرانتیر هنوز در ایالت تنسی در مرحله آزمایش است ولی به تدریج و درآینده نیروی هوایی و وزارت انرژی آمریکا از آن استفاده خواهند کرد.
 
رایانه مذکور با پلتفرم Cray EX شرکت هیولت پاکارد فعال شده است. این نخستین نمونه شناخته شده از یک سیستم اگزااسکیل(مقیاس کلان) واقعی است که توان آن به ۱.۱ اگزافلاپ می رسد. این درحالی است که توان فوگاکو کمتر از ۴۴۲ پتافلاپ است. این ابر رایانه ژاپنی به مدت ۲ سال صدر نشین فهرست قدرتمندترین رایانه های جهان بود.
 
فرانتیر در مصرف انرژی نیز بسیار کارآمد است و توان پردازشی آن ۵۲.۲۳ گیگافلاپ به ازای هر وات است. توماس زاخاریا، مدیر آزمایشگاه ORNL در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «این واقعیت که سریع‌ترین ماشین جهان از نظر انرژی نیز کارآمدترین به حساب می آید، بسیار شگفت‌انگیز است.»
 
در فهرست ۱۰ ابر رایانه برتر جهان، دو سیستم چینی «تایهولایت» از مرکز ملی تحقیقات مهندسی و فناوری رایانشی و پارالل(NRCPC) و رایانه «تیان هه ۲A » از دانشگاه ملی فناوری دفاع این کشور حضور دارند.
 
البته طبق گزارش ها چین هم اکنون دو سیستم مقیاس کلان( تیان هه -۳ و سان وی اوشن لایت) را در اختیار دارد. اما به دلیل وضعیت فعلی سیاست های نیمه رسانه، این کشور دستاوردهای جدید را آشکار نمی کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.