لبه تکنولوژی

June 1, 2022
19:20 چهارشنبه، 11ام خردادماه 1401
کد خبر: 136305

جزئیات جدید درباره نسل دوم ماهواره‌های استارلینک

نسل بعدی ماهواره استارلینک قرار است بزرگ‌تر و قدرتمندتر باشد تا اینترنت را به نقاط دورافتاده بیشتری ارائه کنند. ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس اخیر در یک مصاحبه اطلاعات بیشتری را درباره نسل دوم ماهواره‌های استارلینک به اشتراک گذاشته است.
 
ایلان ماسک در گفتگویی که با کانال یوتیوب Everyday Astronaut داشته، می‌گوید اسپیس ایکس چندی قبل اولین ماهواره استارلینک 2.0 را تولید کرده است. وزن این ماهواره جدید با طول 7 متری به 1.25 تن می‌رسد. اگر بخواهیم مقایسه‌ای داشته باشیم، وزن نسل اول ماهواره‌های این شرکت تنها 260 کیلوگرم بود.
 
این افزایش وزن کار حمل ماهواره‌ها تا مدار را سخت‌تر می‌کند. ماهواره‌های استارلینک معمولا سوار بر راکت فالکون 9 به مدار می‌روند، اما این راکت قادر به حمل استارلینک 2.0 نخواهد بود. در نتیجه، ایلان ماسک می‌گوید: «فالکون ظرفیت و قدرت کافی برای حمل استارلینک 2.0 به مدار را ندارد. پس حتی اگر اندازه ماهواره‌ها را کم کنیم، فالکون همچنان قدرت کافی برای حمل استارلینک 2.0 را نخواهد داشت.»
استارلینک منتظر مجوز استارشیپ است
به همین خاطر، اسپیس ایکس تمرکز خود را روی استارشیپ گذاشته که فعلا در دست توسعه قرار دارد. این راکت در حال حاضر باید از اداره هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) مجوز بگیرد و ثابت کند که از نظر زیست محیطی مشکلی ندارد. تصمیم FAA ابتدا قرار بود تا اواسط ماه ژوئن اعلام شود، اما ظاهرا به تاخیر افتاده است.
 
با این حال، ناسا پیش‌تر درباره استارلینک 2.0 ابراز نگرانی کرده و مدعی بود که این ماهواره می‌تواند ماهواره‌ها و فضاپیماها را در معرض خطر قرار دهد. مدیرعامل اسپیس ایکس می‌گوید استارلینک 2.0 از نظر قابلیت مدیریت داده‌ها حدود 10 برابر بهتر از ماهواره‌های نسل اول کار می‌کند. این شرکت اولین بار نسل جدید ماهواره‌های استارلینک را در ماه اوت 2021 معرفی کرد و مدعی بود که این نسل طراحی شده تا مکمل نسل اول باشد.
 
اسپیس ایکس در نظر دارد تا برای ارائه اینترنت ماهواره‌ای مجموعا 42 هزار ماهواره را به مدار بفرستد. در حال حاضر حدود 2300 ماهواره در مدار فعال است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.