سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

June 11, 2022
17:12 شنبه، 21ام خردادماه 1401
کد خبر: 136590

مدیرعامل کوالکام از تأخیر در تولید پردازنده‌های جدید Nuvia خبر داد

مدیرعامل کوالکام می‌گوید لپ‌تاپ‌های مجهز به پردازنده‌های مورد انتظار Nuvia دیرتر از آنچه در ابتدا اعلام شده بود از راه می‌رسند. کوالکام به کمک متخصصان Nuvia در تلاش است پردازنده‌ای قوی‌تر از M2 اپل بسازد.
 
کریستیانو آمون، مدیرعامل کوالکام که چند روز پیش برای پردازنده‌ی M2 اپل خط‌و‌نشان کشیده بود، در مصاحبه‌ی جدیدی می‌گوید روند تولید پردازنده‌هایی که درنتیجه‌ی تصاحب Nuvia تولید می‌شوند با برخی موانع مواجه شده و ساخت اولین نمونه‌های پیش‌تولید تراشه‌های کلاس لپ تاپ جدید کوالکام دیرتر از حد انتظار انجام خواهد شد.
مدیرعامل کوالکام در هفته‌های اخیر بارها تلاش کرده تراشه‌های جدید Nuvia را که تفاوت‌هایی محسوس با نمونه‌های امروزی سری Snapdragon دارند در مرکز توجه قرار دهد و به‌همین‌دلیل، اکنون انتظار برای لپ‌تاپ‌های مجهز به این تراشه‌ها بسیار بالا است. به گفته‌ی آمون این لپ‌تاپ‌ها ممکن است در اواخر سال ۲۰۲۳ قرار یا در اوایل سال ۲۰۲۴ روانه‌ی بازار شوند.
 
براساس آنچه تامز هاردور به‌نقل از سی‌نت می‌نویسد، کوالکام سال گذشته موفق شد در قراردادی ۱٫۴ میلیارد دلاری استارتاپ Nuvia را به زیرمجموعه‌ی خود اضافه کند. مدیرعامل کوالکام از همان ابتدا به‌خاطر دسترسی شرکت تحت مدیریتش به فناوری‌های پیشرفته‌ی Nuvia بسیار هیجان‌زده بود و گفت به‌لطف این قابلیت‌ها قدرت پردازنده‌های Snapdragon نیز افزایش پیدا می‌کند.
 
کریستیانو آمون گفته بود کوالکام در همکاری با متخصصان Nuvia قصد دارد به رهبر بازار پردازنده‌های کامپیوتر تبدیل شود. به گفته‌ی آمون تراشه‌های Nuvia واحدهای CPU و GPU و NPU را ترکیب خواهند کرد تا قدرت زیادی به لپ‌تاپ‌های رده‌بالای بازار تزریق شود.
 
مدیرعامل کوالکام وعده‌ی تولید تراشه‌هایی را برپایه‌ی معماری ARM داده است که حتی توانایی شکست پردازنده‌ی M2 اپل را خواهند داشت. اپل هفته‌ی گذشته M2 را در کنفرانس WWDC 2022 معرفی کرد. طرح این ادعا از سوی مدیرعامل کوالکام بسیار هیجان‌انگیز محسوب می‌شود، چون نشان می‌دهد رقابت قرار است در سال‌های پیش رو تشدید شود و افزایش رقابت به نفع مشتری خواهد بود.
 
کوالکام قبلاً ادعاهای بزرگی درباره‌ی تراشه‌های کلاس لپ تاپ سری Snapdragon مطرح کرده بود، بااین‌حال حتی شماری از جدیدترین لپ‌تاپ‌های مجهز به پردازنده‌ی Snapdragon 8cx Gen 2 در بهترین حالت عملکردی متوسط دارند. با در نظر گرفتن این موضوع بهتر است تا زمان تولید تراشه‌های جدید کوالکام انتظاراتمان را چندان بالا نبریم.
 
تأخیر در تولید تراشه نشان می‌دهد شرکت تولیدکننده در مسیر طراحی محصول یا دستیابی به هدف‌های ازپیش‌تعیین‌شده به مشکل خورده است. دلایل دیگری نیز می‌توانند عامل تأخیر در تولید باشند.
 
مدیران ارشد کوالکام قبلاً گفته بودند این شرکت نمونه‌های پیش‌تولید پردازنده‌های جدید خانواده‌ی Snapdragon را که مبتنی‌بر فناوری‌های Nuvia هستند تا اوت ۲۰۲۲ (مرداد و شهریور ۱۴۰۱) می‌سازد. اکنون کریستیانو آمون می‌گوید این اتفاق سال آینده رخ می‌دهد. این یعنی برنامه‌های کوالکام حداقل چهار ماه به تأخیر افتاده است.
 
به گفته‌ی کریستیانو آمون، در اواخر سال ۲۰۲۳ یا اوایل سال ۲۰۲۴ «کامپیوترهایی ویندوزی برپایه‌ی Snapdragon خواهید دید که از CPU طراحی‌شده توسط Nuvia استفاده می‌کنند.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.