رگولاتوری

June 13, 2022
17:58 دوشنبه، 23ام خردادماه 1401
کد خبر: 136681

بررسی‌های جدید رگولاتوری انگلستان درمورد انحصار گوگل و اپل بر اکوسیستم موبایلی

رگولاتوری رقابت انگلستان در تلاش است تا قدرت بازاری که به ادعای این نهاد اپل و گوگل بر نرم‌افزار دستگاه‌های موبایل اعمال می‌کنند را بررسی کند.  اقدام رگولاتوری انگلستان نشانه دیگری از شدت گرفتن فشار جهانی بر بزرگترین شرکت‌های تکنولوژی ایالات متحده است.
طبق گزارش وال‌استریت ژورنال، اداره رقابت و بازارهای انگلستان (CMA) ۱۰ ژوئن اعلام کرد که در تلاش برای بررسی‌های بازاری در رابطه با کنترل این شرکت‌ها بر مرورگرهای وب دستگاه‌های موبایلی و شکایت‌های مربوط به محدودیت بازی ابری اپل در دستگاه‌های این شرکت است. براساس قوانین انگلستان، بررسی‌های بازاری می‌تواند به دستورهایی برای تغییر عملکرد منتهی شود اما جریمه‌ای را به دنبال ندارد.
 
CMA یا اداره رقابت انگلستان در بیانیه‌ای جداگانه از یک بررسی رقابت سنتی در رابطه با شرایطی که گوگل برای پرداخت‌های درون اپلیکیشن فروشگاه موبایل در نظر گرفته خبر داد. این بررسی شبیه به بررسی‌های سال گذشته (۲۰۲۱) این نهاد در رابطه با فروشگاه اپلیکیشن اپل است.
 
موج جدید برررسی‌ها پس از انتشار گذارشی از CMA شکل گرفت که نشان می‌داد انحصار دوجانبه اپل و گوگل بر دستگاه‌های موبایلی به قلعه نفوذ‌ناپذیری در اطراف این اکوسیستم‌های موبایلی بدل شده است. براساس این گزارش، این شرکت‌ها بدون مداخله خارجی احتمالا جایگاه‌ خود را در این بخش محکم‌تر و رقابت‌ را محدود‌تر می‌کنند.
 
اندریا کاسکلی، رئیس CMA، گفت: «اپل و گوگل بر نحوه استفاده مردم از گوشی‌های موبایل کنترل کامل دارند.» او در ادامه افزود: «آنها با قدرت بالایی که در اکوسیستم‌های موبایلی دارند می‌توانند رقبا را سرکوب کنند.»
 
اپل و گوگل هردو ادعا می‌کنند که فعالیت‌های آنها مروج رقابت و انتخاب است.
 
اپل با برخی از نتیجه‌گیری‌های CMA مخالف است و طبق اعلام این شرکت آنها قصد دارند در همکاری با رگولاتوری بریتانیا «چگونگی ترویج رقابت و انتخاب و در عین حال تضمین محافظت از حریم خصوصی و امنیت کاربران را تضمین کنند.» گوگل نیز می‌گوید «در گذشته با عجله به بازخورد CMA واکنش نشان داده» و به همکاری با این رگولاتوری ادامه می‌دهد.
 
تعداد بررسی‌های جدید علیه شرکت‌های بزرگ تکنولوژی زیاد شده است. وزارت دادگستری ایالات متحده، کمیسیون بازرگانی فدرال و برخی از ایالت‌های آمریکا همگی در حال بررسی چندی شرکت تکنولوژی از جمله گوگل و پلتفرم‌های متا هستند و یا شکایت‌هایی را علیه این شرکت‌ها ارائه کرده‌اند.
 
رگولاتوری ارشد ضد انحصار اتحادیه اروپا نیز پرونده‌هایی را علیه اپل، گوگل، فیس‌بوک و آمازون آغاز کرده و این واحد با یک قانون جدید رقابت دیجیتال موافقت کرده که تغییراتی را در عملکرد این شرکت‌ها ایجاد می‌کند و در صورت تخطی، جریمه‌های سنگینی را برایشان در نظر می‌گیرد.
 
این شرکت‌ها با اشاره به فعالیتشان در بازارهای رقابتی از عملکرد خود دفاع کرده‌اند اما در برخی موارد، پرونده با یک توافق و بدون جدال به پایان رسیده است. گوگل سال گذشته یک مرتبه در فرانسه، برسر نقش پیشتاز خود در تبلیغات دیجیتال، و یک مرتبه در انگلستان، برسر برنامه‌هایی که برای توقف پشتیبانی از کوکی‌های مرورگر کروم دارد، با نهاد‌های مربوطه توافق کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.