لبه تکنولوژی

June 20, 2022
17:37 دوشنبه، 30ام خردادماه 1401
کد خبر: 136862

رییس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی: توسعه هوش مصنوعی در کشور نیازمند نقش آفرینی همه نهادهای قانون گذار و دستگاه های اجرایی است

دکتر معین، رییس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به برنامه های پژوهشگاه در حوزه هوش مصنوعی برای حضور ایران در بین ۱۰ کشور برتر دنیا، اظهار داشت: باید همه نهادهای قانون گذار و اجرایی کشور نقش آفرینی کنند تا با توجه به نقشه راه، به رتبه مورد نظر در بین کشورهای دنیا دست پیدا کنیم.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر محمد شهرام معین در مصاحبه با رادیو گفتگو در ارتباط با اهمیت علم هوش مصنوعی در زندگی روزمره اظهار کرد: موضوع هوش مصنوعی به این معنی نوپا است که به تازگی وارد زندگی روزمره مردم شده است، در صورتی که دانش هوش مصنوعی از سال های ۵۰ میلادی وجود داشته ولی در دهه های اخیر با توجه به ظهور سوپرکامپیوترها توانسته بسیاری از مسائلی که غیرقابل حل بوده را به سرانجام برساند.
 
دکتر معین درباره جایگاه کشورمان در حوزه هوش مصنوعی گفت: طبق بررسی های انجام شده از نظر پذیرش و اجرای هوش مصنوعی در کشورهای مختلف، ایران رتبه ۷۵ در کل جهان را دارد، که البته با توجه به بیانات مقام معظم رهبری باید در بین ۱۰ کشور برتر جهان در این حوزه قرار بگیریم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: البته از نظر تولید علم و مقالات علمی وضعیت بهتری داریم و در رتبه ۱۶ دنیا قرار داریم؛ ولی در عمل که باید هوش مصنوعی به صورت مفید در زندگی روزمره مردم قرار بگیرد وضعیت خوبی نداریم.
 
رییس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره معضلات و چالش های موجود در توسعه هوش مصنوعی اظهار کرد: مشکل و چالش های زیادی در این حوزه وجود دارد، که اصلی ترین آنها مربوط به دیتا یا همان داده است و وقتی در مقیاس ملی به این موضوع نگاه می کنیم این مشکل محسوس تر می شود.
 
وی تصریح کرد، در دسترس بودن داده ها و کیفیت مناسب آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. دکتر معین در ادامه اظهار داشت: یکی دیگر از موارد و چالش هایی که برای توسعه این حوزه وجود دارد بحث فرهنگی یا همان پذیرش این صنعت توسط بخش های دولتی، خصوصی و مردم است. افراد باید داده های خود را در اختیار بخش های مختلف قرار دهند و البته حریم خصوصی هم باید رعایت شود.
دکتر معین افزود: زمانی که حجم داده بالا می رود و با کلان داده مواجه می شویم، احتیاج به پردازشگرهای قدرتمندتر داریم؛ که البته اقداماتی در ارتباط با این موضوع در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات صورت گرفته است.
 
رییس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی در پاسخ به این سوال که چه برنامه هایی در این خصوص در دستور کار پژوهشگاه قرار دارد گفت: پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از مولفه های زیست بوم هوش مصنوعی کشور است و ما بررسی های اولیه را درباره توسعه این حوزه در قالب سند نقشه راه توسعه هوش مصنوعی انجام داده ایم.
وی همچنین بیان کرد: ما افق این حوزه که قرار گرفتن در بین ۱۰ کشور برتر دنیا است را در ده سال دیده ایم، البته باید همه نهادهای قانون گذار و اجرایی کشور نقش آفرینی کنند تا بتوانیم به این رتبه دست پیدا کنیم.
 
دکتر معین در پایان خاطرنشان کرد: یکی از مزایای این حوزه بالا بردن بهره وری کشور در حوزه های کاربردی اولویت دار مانند سلامت، کشاورزی، صنعت و حمل و نقل است؛ که به صورت کلی و کلان برای آن ها برنامه ریزی کرده ایم و برای تکمیل و تدقیق آن ها تعامل با نهادهای مختلف را در نظر داریم. قرار گرفتن بین ۱۰ کشور دنیا در حوزه هوش مصنوعی خوب است به این معنی که باید به عملیاتی کردن و استفاده آن در زندگی مردم کشورمان نیز دست یابیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.