لبه تکنولوژی

July 9, 2022
13:50 شنبه، 18ام تیرماه 1401
کد خبر: 137377

۵۳ ماهواره اینترنتی “استارلینک” به مدار زمین پرتاب شدند

شرکت "اسپیس ایکس" در صدمین پرتاب موشک "فالکون ۹"، ۵۳ ماهواره اینترنتی "استارلینک" را به مدار زمین پرتاب کرد.
به گزارش دیلی‌میل، شرکت "اسپیس ایکس" (SpaceX) به نقطه عطف جدیدی دست یافته است. این شرکت، موشک "فالکون ۹" (Falcon 9) خود را برای صدمین بار پرتاب کرده است.
 
موشک فالکون ۹ طی این ماموریت، با موفقیت از زمین پرتاب شد و حدود هشت دقیقه بعد به زمین بازگشت. ماموریت اصلی این موشک، ارسال ۵۳ ماهواره اینترنتی "استارلینک" (Starlink) به مدار پایین زمین بود و این کار را با موفقیت انجام داد.
 
فالکون ۹، ۹ موتور موسوم به "مرلین" (Merlin) خود را مشتعل کرد، سکوی پرتاب را در "پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال" (CCSFS) فلوریدا ترک کرد، ماهواره‌ها را رساند و سپس، دوباره به زمین نشست.
استقرار ۵۳ ماهواره، حدود ۱۵ دقیقه پس از بلند شدن انجام شد. این سیزدهمین بار است که از این موشک مجددا استفاده می‌شود.
 
فالکون ۹، یک موشک دو مرحله‌ای قابل استفاده مجدد است که تاکنون در انتقال افراد و محموله‌ها به مدار زمین و فراتر از آن موفق و ایمن بوده است. ۹ موتور مرلین این موشک هنگام بلند شدن، ۱.۷ میلیون پوند نیروی رانش را آزاد می‌کنند تا موشک به مقصد خود در فضا هدایت شود. پس از رها شدن محموله، مرحله نخست به زمین باز می‌گردد.
 
توانایی استفاده مجدد از مرحله نخست موشک‌ها، به اسپیس ایکس کمک می‌کند تا هزینه هر پرتاب را پایین نگه دارد و همچنین، موشک‌ها را در برابر محصولات شرکت‌های قدیمی‌تر، بسیار رقابتی می‌کند.
 
این امر، بخشی از طرح "ایلان ماسک" (Elon Musk) برای استعمار مریخ است. زمانی که اسپیس ایکس بتواند بر استفاده مجدد از یک موشک تسلط یابد، می‌تواند ارسال چندین موشک به مریخ و بازگرداندن آنها به زمین را آغاز کند.
 
ماسک قصد دارد از موشک‌های بزرگ "استارشیپ" (Starship) شرکت اسپیس ایکس برای انتقال انسان به سیاره سرخ و بازگرداندن او استفاده کند.
 
اسپیس ایکس اخیرا اعلام کرد که "استارشیپ ۲۴" اکنون روی سکوی پرتاب در مرکز آزمایشی واقع در تگزاس قرار دارد.
 
اسپیس ایکس در یک توییت نوشت که اقدام برای آماده‌سازی نخستین آزمایش پرواز مداری استارشیپ نشان می‌دهد که این موشک بزرگ می‌تواند در ماه جاری به پرواز درآید.
 
تمام فعالیت‌ها در این مرکز آزمایشی، بیش از یک سال است که به دلیل بررسی زیست‌محیطی توسط "اداره هوانوردی فدرال آمریکا" (FAA) متوقف شده‌اند.
 
بر اساس گزارش اداره هوانوردی فدرال آمریکا، اسپیس ایکس پیش از این که بتواند موشک دیگری را پرتاب کند، موظف است بیش از ۷۵ اقدام را برای کاهش اثرات زیست محیطی استارشیپ انجام دهد.
 
گزارش اداره هوانوردی فدرال آمریکا در ۱۳ ژوئن منتشر شد و ایلان ماسک روز بعد در توئیتی نوشت: استارشیپ ماه بعد آماده خواهد بود که پرواز کند.
 
همچنین، او در ۱۴ ژوئن توییت کرد که اسپیس ایکس، دومین استارشیپ را در ماه اوت آماده پرواز خواهد کرد.
 
به نظر می‌رسد که شرکت ماسک، تاییدیه اداره هوانوردی فدرال آمریکا را دریافت کرده و در حال پیشبرد نخستین پرتاب مداری استارشیپ است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.