لبه تکنولوژی

July 19, 2022
14:34 سه شنبه، 28ام تیرماه 1401
کد خبر: 137640

چین نخستین تلسکوپ فضایی بزرگ خود را تا سال ۲۰۲۴ پرتاب می‌کند/ میدان دید تلسکوپ جدید ۳۰۰ برابر بیشتر از هابل است!

چین قصد دارد نخستین تلسکوپ فضایی بزرگ خود را تا سال ۲۰۲۴ در فضا قرار دهد. مدیران این پروژه معتقدند میدان دید Xuntian نزدیک به ۳۰۰ برابر بیشتر از تلسکوپ فضایی هابل است.
براساس برنامه فضایی سرنشین‌دار کشور چین، انتظار می‌رود نخستین تلسکوپ فضایی بزرگ چین در سال 2024 در ایستگاه فضایی چین عملیات علمی خود را آغاز کند که نام این تلسکوپ Xuntian است.
 
طول عمر ماموریت آن 10 سال خواهد بود که می‌توان آن را تمدید کرد. Xuntian به عنوان کابین نوری ایستگاه فضایی چین که انتظار می‌رود ساخت آن قبل از پایان سال 2022 به پایان برسد، دارای دیافراگم دو متری و آشکارسازهای پیشرفته است. این دارای یک تأسیسات به اندازه اتوبوس است که بیش از 10 تن وزن دارد و طول آن برابر با طول یک ساختمان سه طبقه است.
ایستگاه فضایی چین پس از اتمام ساخت، مجموعه‌ای به شکل T شکل خواهد بود. /CFP
 
به گفته مؤسسه اپتیک، مکانیک و فیزیک "چانگچون" تحت آکادمی علوم چین (CAS)، چین در حال توسعه نمونه اولیه Xuntian است.
 
"ژان هو" دانشمند اصلی مرکز اپتیکی Xuntian و محقق مرکز ملی می‌گوید: تلسکوپی فضایی Xuntian از دو بخش تشکیل شده است. یکی مرکز نوری Xuntian و دیگری سکوی Xuntian است که اولی یک تلسکوپ است که زیرسیستم های زیادی دارد.
 
تلسکوپ فضایی نسل اول Xuntian از پنج دستگاه رصدی شامل ماژول Xuntian، ماژول تراهرتز، تصویربردار چند کاناله، طیف‌نگار میدان انتگرال و تاج‌نگار تصویربرداری سیاره‌ای فراخورشیدی تشکیل شده است. در میان آنها، ماژول Xuntian، دوربینی با میدان دید وسیع، بیشتر وظیفه رصد را بر عهده خواهد داشت. 
 
Xu Shuyan، طراح ارشد تاسیسات نوری Xuntian و محقق رصدخانه ملی نجوم CAS، گفت که تیم وی توسعه همه زیرسیستم‌ها، اجزا و واحدهای Xuntian را تکمیل کرده است. آنها اکنون برای آزمایش مشترک پرتاب فضایی آینده Xuntian آماده می‌شوند.
 
تلسکوپ فضایی Xuntian پس از تکمیل ایستگاه فضایی چین به فضا پرتاب خواهد شد. Xuntian در طول مشاهدات عادی خود به طور مستقل در همان مدار ایستگاه فضایی پرواز می‌کند اما فاصله قابل توجهی را از آن حفظ می‌کند.
تصویری از منظومه شمسی. /CFP
 
کشف اسرار کیهانی
میدان دید Xuntian نزدیک به 300 برابر بیشتر از تلسکوپ فضایی هابل است در حالی که وضوح مشابهی را حفظ می‌کند.
 
"ژان هو" دانشمند پروژه تاسیسات نوری "CSST" گفت: تلسکوپ فضایی Xuntian احتمالاً بزرگ‌ترین تلسکوپ برای ستاره‌شناسی در محدوده نزدیک به فرابنفش و محدوده مرئی در دهه قبل از سال 2035 خواهد بود.
 
Xuntian با دوربین عظیم 2.5 میلیارد پیکسلی قادر خواهد بود تا 40 درصد از آسمان را طی 10 سال رصد کند. همچنین با ایستگاه فضایی چینی به دور زمین می‌چرخد. مأموریت Xuntian به عنوان یک رصدخانه نوری فضایی همچنین شامل بررسی خواص ماده تاریک و انرژی تاریک، کیهان، شکل‌گیری کهکشان‌ها و تکامل آن است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.