سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

July 24, 2022
13:31 یکشنبه، 2ام مردادماه 1401
کد خبر: 137766

بزرگ‌ترین تراشه‌ساز چین احتمالا با بی‌اثر کردن تحریم‌ها، چیپ 7 نانومتری ساخته است

بزرگ‌ترین تراشه‌ساز چین موسوم به SMIC احتمالا با وجود تحریم‌های ایالات متحده آمریکا توانسته فناوری کارخانه‌های خود را دو نسل ارتقا دهد. منابع آگاه می‌گویند این شرکت شروع به عرضه نیمه‌رساناهای مخصوص استخراج بیت کوین با فناوری ساخت 7 نانومتری کرده است.
به گزارش TechInsights و به نقل از بلومبرگ، این تراشه‌ساز مستقر در شانگهای که پیش‌تر تراشه‌های 14 نانومتری تولید می‌کرد، حالا با یک جهش چشمگیر دست به تولید تراشه‌های 7 نانومتری زده است. آمریکا از اواخر سال 2020 فروش تجهیزات به SMIC برای تولید نیمه‌رساناهای 10 نانومتری و پیشرفته‌تر را ممنوع کرد.
 
شرکت MinerVa که در گزارش حاضر به عنوان مشتری SMIC از آن نام برده شده، تراشه‌ای 7 نانومتری را در وب‌سایت خود به نمایش گذاشته و اعلام کرده که تولید انبوه این محصول از ماه ژوئیه 2021 آغاز شده است. با این حال، این شرکت اعلام نکرده که تولیدکننده این تراشه کدام شرکت است. SMIC و MinerVa هنوز به درخواست رسانه‌ها برای اظهارنظر در این مورد واکنشی نشان نداده‌اند.
 
تراشه‌سازی در چین به خودکفایی رسیده است؟
یک منبع آگاه به فرآیند توسعه که نخواسته نامش فاش شود، این گزارش را تایید کرده است. حالا سوالی که کارشناسان مطرح می‌کنند این است که محدودیت‌های تجاری تا چه اندازه در جلوگیری از پیشرفت چین موثر بوده‌اند. آیا این تحریم‌ها به کاهش اتکای این کشور به فناوری‌های خارج کمک نکرده است؟ این خبر در شرایطی منتشر می‌شود که قانون‌گذاران آمریکایی از واشنگتن خواسته‌اند محدودیت‌های چین برای عرضه فناوری به روسیه را سخت‌تر کنند.
 
گفتنی است که اگرچه کوچک شدن اندازه ترانزیستورها به معنای آن است که می‌توان قطعات بیشتری را در تراشه‌ها قرار داد و قدرت آن‌ها را بیشتر کرد، اما معیار لیتوگرافی تولید به اندازه گذشته بیانگر پیشرفته بودن یک تراشه نیست. در جهان واقعی، مجموعه‌ای از عوامل بر اقتصاد و عملکرد یک فرآیند تولید اثر می‌گذارند. یکی از مهم‌ترین فاکتورها به خصوص برای تراشه‌سازان، نرخ بازدهی است؛ یعنی چه تعداد از تراشه‌ها پس از پروسه ساخت قابل استفاده خواهد بود. اینتل سال‌ها در بهبود بازدهی لیتوگرافی‌های پیشرفته خود مشکل داشت. حالا باید دید که SMIC با چه نرخ بازدهی به این دستاورد مهم رسیده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.