فناوری اطلاعات

July 26, 2022
17:55 سه شنبه، 4ام مردادماه 1401
کد خبر: 137850

اپل در ۲۲ سال گذشته تقریباً ۲۵۰ پتنت مربوط‌ به خودرو ثبت کرده است

بررسی‌ها نشان می‌دهد اپل از سال ۲۰۰۰ تاکنون نزدیک‌ به ۲۵۰ پتنت با محوریت خودرو ثبت کرده است. احتمالاً اولین خودروی اپل تا چند سال دیگر از راه می‌رسد.
زمان زیادی از انتشار نخستین اخبار با محوریت ورود اپل به بازار خودروهای برقی می‌گذرد، بااین‌حال خودروی اختصاصی این شرکت که فعلاً از آن با نام Apple Car (یا پروژه‌ی تایتان) یاد می‌شود دارای نقاط ابهام زیادی است. گزارش‌های پیشین ادعا می‌کردند اپل در مسیر تولید خودرو با چالش‌ مواجه شده است و گزارش جدید Nikkei Asia به تلاش‌های ۲۰ سال اخیر تولیدکننده‌ی آیفون برای ورود به صنعت خودرو اشاره می‌کند.
 
Nikkei Asia پروژه‌ی تحقیقاتی مشترکی با یکی از شرکت‌های فعال در توکیو انجام داده و متوجه شده که اپل از سال ۲۰۰۰ تاکنون بالغ‌بر ۲۴۸ پتنت با محوریت پروژه‌ی تایتان ثبت کرده است. Nikkei Asia به‌طور مشخص‌تر می‌گوید پتنت‌های ثبت‌شده به «سیستم خودران و دیگر نرم‌افزارهای خودرویی» ارتباط دارند. ظاهراً مجموعه‌ای از پتنت‌ها روی بخش‌هایی از خودرو مثل صندلی و سیستم تعلیق متمرکز شده‌اند.
 
آن‌طور که 9to5Mac می‌نویسد، روند ثبت پتنت مرتبط به خودروی اپل در سال ۲۰۱۷ به اوج رسید و بعد از آن به‌طور موقت هیچ پتنت جدیدی ثبت نشد. اگر تمامی پتنت‌هایی که اپل در سال ۲۰۲۱ ثبت کرده در آینده منتشر شوند، تعداد نهایی پتنت‌های سال ۲۰۲۱ معادل تعداد پتنت‌های سال ۲۰۱۷ خواهد شد. ممکن است روند ثبت نهایی هر پتنت تا ۱۸ ماه طول بکشد.
 
اپل کار روی پروژه‌ی تایتان را از حدوداً سال ۲۰۱۴ شروع کرد، اما آن‌طور که خبرگزاری اینفورمیشن می‌نویسد تیم کوک در آن دوران توجه زیادی به پروژه‌ی خودروی برقی نشان نداده و همین سبک مدیریت باعث شده است به این پروژه لطمه وارد شود.
 
Nikkei Asia می‌گوید نخستین بار در سال ۲۰۰۸ ثبت پتنت مربوط به خودرو توسط اپل، خبرساز شد؛ یعنی یک سال پس از عرضه‌ی نسل اول آیفون. اپل در ابتدا قصد داشت روی برقراری ارتباط بین آیفون و خودرو تمرکز کند، بااین‌حال در سال ۲۰۱۶ تعداد پتنت‌های خودرویی اپل افزایش پیدا کرد. تا اواسط دهه‌ی ۲۰۱۰ میلادی، اپل در هر سال کمتر از ۱۰ پتنت خودرویی ثبت می‌کرد اما در سال ۲۰۱۶ این تعداد به ۴۴ مورد رسید (تعداد پتنت‌ها در سال ۲۰۱۵ تنها ۷ مورد بود). اپل در سال ۲۰۱۷ با ثبت ۶۶ پتنت جدید رکوردشکنی کرد. شماری از این پتنت‌ها به سیستم خودران ارتباط داشتند.
 
به گفته‌ی Nikkei Asia اپل قرار نیست در پروژه‌ی تایتان صرفاً روی نرم‌افزار (CarPlay) متمرکز شود، بلکه قصد بازتعریف خودرو را دارد. بررسی پتنت‌ها نشان می‌دهد اپل برخلاف گوگل که به سیستم‌های خودران علاقه دارد، پتنت‌هایش را به‌گونه‌ای ثبت می‌‌کند که نشان‌دهنده‌ی علاقه‌ی این شرکت به تولید خودروی اختصاصی است.
 
پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۵ شاهد اتفاقات بزرگی در صنعت خودروهای برقی باشیم، بااین‌حال مشخص نیست که اپل می‌تواند در آن سال خودروی اختصاصی عرضه کند یا خیر. یک تحلیلگر می‌گوید اپل هیچ تجربه‌ای در زمینه‌ی خودروسازی ندارد و احتمالاً مجبور به برون‌سپاری تولید اپل کار می‌شود. به گفته‌ی این تحلیلگر اپل باید از حفظ ایمنی خودرویش در روند تولید اطمینان حاصل کند و عملی کردن این کار بسیار سخت‌تر از حفظ ایمنی گوشی‌های هوشمند است.
 
شایعه‌های تأییدنشده می‌گویند خودروی اپل ممکن است بدون فرمان و بدون پنجره تولید شود و بر فناوری واقعیت مجازی اتکا کند. احتمالاً اپل کار با قیمت بیش از ۱۰۰ هزار دلار عرضه می‌شود. اپل با عرضه‌ی خودروی برقی به رقیب بزرگی برای تسلا و سایر بازیگران صنعت خودرو تبدیل خواهد شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.