لبه تکنولوژی

July 31, 2022
10:39 یکشنبه، 9ام مردادماه 1401
کد خبر: 137948

راکت لانگ مارچ 5B چین به‌صورت کنترل‌نشده در اقیانوس هند سقوط کرد

راکت لانگ مارچ 5B که چندی پیش دومین ماژول ایستگاه فضایی چین را به مدار برده بود، به‌صورت کنترل‌نشده در اقیانوس هند سقوط کرد.
chinees rocket.PNG
راکت «لانگ مارچ 5B» چین به‌صورت کنترل‌نشده بر فراز اقیانوس هند وارد اتمسفر زمین شد و در نزدیکی مالزی سقوط کرد. آژانس ماموریت‌های سرنشین‌دار فضایی چین می‌گوید بخش عمده این راکت در حین ورود به زمین در آسمان سوخت و از بین رفت.
 
فرماندهی فضایی آمریکا دیروز تایید کرد که این راکت ساعت 18:45 به وقت ایران وارد جو شده اما مشخص نیست که تکه‌های آن کجا سقوط کرده است. عدم اطمینان درباره محل سقوط لانگ مارچ 5B نگرانی‌هایی را در کشورهای مختلف به وجود آورده بود، چون این راکت می‌توانست طبق پیش‌بینی‌ها در منطقه‌ای بین مکزیک و آفریقا سقوط کند.
 
لانگ مارچ 5B چین احتمالا در مناطق پرجمعیت سقوط نکرده است
کاربران اهل مالزی ویدیوهای سقوط لانگ مارچ 5B را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده و عده‌ای فکر می‌کردند که چند شهاب‌سنگ در حال سقوط هستند. «جاناتان مک‌دوول»، اخترفیزیکدان مرکز هاروارد-اسمیتسونین باور دارد که تکه‌های باقی‌مانده از این راکت در نزدیکی سیبو، بینتولو یا برونئی سقوط کرده اما بعید است که در مناطق پرجمعیت پایین آمده باشد.
 
«بیل نلسون»، رئیس ناسا در بیانیه‌ای در واکنش به این اتفاق گفت: «جمهوری خلق چین اطلاعات دقیق مسیر حرکت لانگ مارچ 5B در ورود مجدد به زمین را منتشر نکرد. همه کشورهای فعال در فضا باید بهترین اقدامات ممکن را انجام دهند و نقش خود را در اشتراک‌گذاری زودهنگام این اطلاعات ایفا کنند تا امکان پیش‌بینی قابل اطمینان ریسک احتمالی برخورد قطعات، به ویژه برای وسایل سنگین نظیر لانگ مارچ 5B که ریسک بزرگی را برای زندگی و املاک مردم به وجود می‌آورند، وجود داشته باشد.»
 
این راکت چندی پیش برای انتقال دومین ماژول ایستگاه فضایی تیانگونگ به فضا رفت. متاسفانه این آخرین سقوط کنترل‌نشده راکت‌های چینی نخواهد بود. پکن در نظر دارد که در ماه اکتبر (مهر یا آبان) ماژول نهایی ایستگاه خود را با یک لانگ مارچ 5B دیگر راهی مدار کند و بعد در سال 2023 یک تلسکوپ را با همین نوع از راکت‌ها به فضا بفرستد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.