لبه تکنولوژی

August 7, 2022
18:48 یکشنبه، 16ام مردادماه 1401
کد خبر: 138147

انگشت رباتیکی که مواد سازنده اجسام را تشخیص می‌دهد

پژوهشگران چینی، نوعی انگشت رباتیک ابداع کرده‌اند که می‌تواند ماده سازنده سطوح گوناگون را تشخیص دهد.
به گزارش نیو ساینتیست، یک انگشت مصنوعی می‌تواند سطح مواد مختلف را با دقت بیش از ۹۰ درصد شناسایی کند. این فناوری می‌تواند برای خودکارسازی وظایف تولید رباتیک، مانند مرتب‌سازی و کنترل کیفیت سودمند باشد.
 
حسگرهای لمسی که می‌توانند اطلاعاتی مانند فشار یا دما را در مورد سطوح به دست آورند، جدید نیستند اما حسگرهایی که می‌توانند نوع و ناهمواری سطوح را تشخیص دهند، کمتر رایج هستند.
 
"دان لو"(Dan Luo)، پژوهشگر "موسسه نانوانرژی و نانوسیستم‌های پکن"(BINN) در "آکادمی علوم چین"(CAS) و همکارانش، یک انگشت رباتیک ابداع کرده‌اند که می‌تواند با استفاده از حسگرهای تریبوالکتریک تشخیص دهد که سطح از چه ماده‌ای ساخته شده است؛ بدون اینکه آسیبی به آن وارد کند.
 
هنگامی که انگشت رباتیک روی صدها نمونه متشکل از ۱۲ ماده مانند چوب، شیشه، پلاستیک و سیلیکون مورد بررسی قرار گرفت و با تجزیه و تحلیل داده‌های مبتنی بر یادگیری ماشینی ترکیب شد، با میانگین دقت ۹۶.۸ درصد و حداقل دقت ۹۰ درصد توانست به شناسایی مواد بپردازد.
 
این دستگاه از چهار حسگر مربع کوچک تشکیل شده است که هر کدام از یک پلیمر پلاستیکی متفاوت ساخته شده‌اند و پژوهشگران آنها را به دلیل خواص الکتریکی متفاوت انتخاب کرده‌اند. هنگامی که حسگرها به اندازه کافی به سطح یک جسم نزدیک می‌شوند، الکترون‌های هر حسگر به روشی متفاوت با سطح در تعامل قرار می‌گیرند که می‌توان آن را ارزیابی کرد.
 
این حسگرها که در یک محفظه انگشت مانند قرار گرفته‌اند، به یک پردازنده و یک صفحه LED متصل می‌شوند که نام ماده شناسایی‌شده را نشان می‌دهد. در یک محیط صنعتی، پردازنده می‌تواند مستقیما به مکانیسم کنترل تولید متصل شود.
 
لو گفت: انگشتان هوشمند می‌توانند به ربات‌ها کمک کنند تا به بررسی این موضوع بپردازند که آیا محصولات از نظر ترکیب و ساختار سطحی، استانداردهای تولید را برآورده می‌کنند یا خیر. همچنین، سیستم ما می‌تواند نقش مهمی در مرتب‌سازی مواد صنعتی ایفا کند.
 
"بن وارد چریر"(Ben Ward-Cherrier)، پژوهشگر "دانشگاه بریستول"(University of Bristol) گفت: اگر این حسگر نشان دهد که در آزمایش‌ها قوی است، توانایی آن در تشخیص دادن مواد می‌تواند آن را برای کارهایی مانند کنترل کیفیت در تولید مناسب کند. زمانی که این حسگر با حسگرهای دیگری ترکیب شود که می‌توانند لبه‌ها یا اصطکاک را تشخیص دهند، احتمالا مؤثرتر خواهد بود.
 
"تامار ماکین"(Tamar Makin)، پژوهشگر "دانشگاه کمبریج"(University of Cambridge) گفت: لو و گروهش باور دارند که این دستگاه می‌تواند در پروتزهای مصنوعی نیز استفاده شود اما به نظر من، بعید است که برای آنها سودمند باشد. برای فناوری که تحت کنترل انسان است، ما به این سطح از پیچیدگی نیاز نداریم.
 
این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.