تلفن همراه

فناوری‌های پوشیدنی

August 14, 2022
16:05 یکشنبه، 23ام مردادماه 1401
کد خبر: 138285

تحقیقات جدید امکان تجربه واقعیت مجازی با عینک را فراهم می‌کند

بسیاری از شرکت‌های فناوری در حال‌ کار روی بهبود جنبه‌های واقعیت‌ مجازی ازجمله افزیش وضوح و واقعی‌تر‌کردن آن هستند. دانشگاه استنفورد و انویدیا با هدف سهولت استفاده از این محصولات، تحقیقاتی انجام داده و نتایج جالبی به‌دست آورده‌اند.
 
تحقیقات دانشگاه استنفورد و شرکت انویدیا تلاشی است تا دستگاه‌های واقعیت مجازی بیشتر شبیه عینک‌های معمولی باشند تا هدست‌های بزرگ و پیچیده‌ای که امروزه در بازار مشاهده می‌کنیم. نمونه‌ی اولیه‌ی این محصول «عینک هولوگرافیک» نام دارد که تصویری هولوگرافی سه‌بعدی تمام‌رنگی را با استفاده از اپتیکی ارائه می‌دهد که فقط ۲٫۵ میلی‌متر ضخامت و ۶۰ گرم وزن دارد. محققان نمونه‌ی اولیه را با متا Quest 2 مقایسه می‌کنند؛ دستگاهی که وزنش ۵۰۳ گرم است.
 
DigitalTrends می‌نویسد طراحی عینک واقعیت مجازی در این مرحله با نوارهای فیلمی ارائه شده است که از هر عدسی کشیده شده‌اند. بااین‌حال، تیم محقق می‌گوید این طراحی مزایایی فراتر از قاب کوچک‌تر و نازک‌تر واقعیت مجازی دارد. لنزهای موسوم به پنکیک در نمونه‌ی اولیه‌ی عینک هولوگرافیک، ازنظر تئوری وضوح نامحدود و میدان دید تا ۲۰۰ درجه را امکان‌پذیر می‌کنند.
 
نمونه‌ی اولیه‌ی فعلی عینک واقعیت مجازی استنفورد و انویدیا با تعدادی محدودیت مواجه است که ازجمله می‌توان به میدان دید بسیار کم ۲۲٫۸ درجه‌ی آن اشاره کرد. عینک هولوگرافیک باید بتواند مردمک چشم کاربر را نیز به‌دقت اندازه‌گیری و ردیابی کند که این امر منوط به طراحی پیشرفته‌تر است.
به‌طورکلی، برای تبدیل‌کردن طرح مفهومی عینک واقعیت مجازی به محصول مصرفی، به سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ نیاز است. شما می‌توانید جزئیات بیشتر درباره‌ی این پروژه را در مقاله‌ی تحقیقاتی عینک‌های هولوگرافیک برای واقعیت مجازی مطالعه کنید.
 
دراین‌‌میان، برندها به توسعه‌ی فناوری برای هدست‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده‌ی استاندارد ادامه می‌دهند. مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، ماه ژوئن فناوری‌هایی را برای حداقل چهار نمونه‌ی اولیه‌ی هدست واقعیت مجازی به‌نمایش گذاشت که درحال‌حاضر روی آن‌ها کار می‌کند و امکان دارد در اواخر سال جاری به‌عنوان محصول مصرفی روانه‌ی بازار شود.
 
این فناوری‌ها بر حل مسائلی مثل افزایش وضوح، عمق کانونی، اعوجاج نوری و HDR متمرکز شده‌اند که این موارد با مشکلات عمق کانونی و وضوح شبکیه‌ای شباهت دارند که از اهداف تحقیقات استنقورد و انویدیا است.
هدف عمق کانونی این است که چشم‌ها چگونه می‌توانند از اشیای فوکوس در واقعیت مجازی دور شوند؛ درحالی‌که وضوح شبکیه‌ با هدف دستیابی به دید کامل با نمایشگر هدست مرتبط است. چنین پیشرفت‌هایی می‌توانند مشخصات فعلی هدست‌های متا ازجمله Quest 2 را بهبود بخشند. بااین‌حال، انتظار می‌رود این تکنولوژی‌های جدید به‌ویژه برای محصولات واقعیت مجازی بعدی این برند مفید باشد که از مدت‌ها قبل شایعات زیادی درباره‌ی آن منتشر شده است.
 
گفتنی است این پروژه درحال‌حاضر با نام Project Cambria یا Meta Quest Pro شناخته می‌شود. دراین‌بین، شایعات دیگر نشان می‌دهند که اپل در حال ساخت هدست واقعیت ترکیبی خود است؛ محصولی که گفته می‌شود فقط ۱۵۰ گرم وزن خواهد داشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.