تلفن همراه

فناوری‌های پوشیدنی

August 19, 2022
18:37 جمعه، 28ام مردادماه 1401
کد خبر: 138379

بزرگترین چالش هدست‌های اپل و متا

شرکت‌های اپل و مِتا قرار است در آینده نزدیک هدست‌های واقعیت ترکیبی ویژه مصرف کنندگان را عرضه کنند که می‌توانند تغییر بزرگ بعدی در رایانش شخصی را رقم بزنند.
اما یک مانع احتمالی بزرگ یعنی قیمت بالا در این جریان وجود دارد. طبق آمار موسسه تحقیقاتی IDC، "مِتا کوئست ۲" که پرفروش‌ترین هدست واقعیت مجازی است، ۴۰۰ دلار قیمت دارد و ۷۸ درصد از بازار هدست‌های واقعیت مجازی در سال ۲۰۲۱ را در اختیار داشت. مصرف کنندگانی که این فناوری نسل جدید را می خواهند، باید چند برابر این مبلغ را هزینه کنند.
 
هدست پیشرفته مِتا که نام کد آن "کامبریا" است، پیش بینی می شود حداقل ۸۰۰ دلار قیمت داشته باشد. محصول اپل که هنوز معرفی نشده است، احتمالا از این هم قیمت بالاتری خواهد داشت. این برچسب‌های قیمت گران، مانع بزرگی برای بازار محصولی هستند که هنوز فراگیر نشده است. سال گذشته تنها ۱۱.۲ میلیون دستگاه هدست واقعیت مجازی فروخته شد، در حالی که اپل، همین تعداد آیفون را ظرف مدت چند هفته فروخت.
 
شرکتهای مِتا و اپل برای توسعه این بازار باید مصرف کنندگان را متقاعد کنند که این سرمایه گذاری ارزش خواهد داشت. هر دو شرکت روی فناوری واقعیت ترکیبی، سرمایه گذاری کرده‌اند که مستلزم نمایشگرهای بهتر و قدرت پردازش قوی‌تر است.
 
اگر واقعیت ترکیبی همان طور که تبلیغ شده است، عمل کند، یک هدست واقعیت مجازی، به شکل یک عینک واقعیت افزوده عمل می‌کند و موارد کاربرد و استفاده در دنیای واقعی را افزایش می‌دهد.
 
در دستگاه‌های فعلی واقعیت مجازی، تجربه به آنچه در نمایشگر هدست است، محدود است. در واقعیت ترکیبی، دوربین‌های قدرتمند در بیرون از هدست واقعیت مجازی، ویدیوی دنیای بیرونی را ضبط کرده و به دو نمایشگر یا نمایشگرهای بیشتری که هر کدام در مقابل چشمان کاربر قرار دارند، می‌فرستند. این امر به طراحان اجازه می‌دهد با واقعیت ترکیبی بازی کرده و نرم افزار یا گرافیک در ویدیوی دنیای واقعی را از بیرون همپوشانی کنند.
 
طرفداران واقعیت ترکیبی می‌گویند که نهایتا قادر خواهیم بود این فناوری را در یک عینک سبک با شیشه‌های شفاف جا دهیم اما چنین اتفاقی در آینده روی خواهد داد.
 
بر اساس گزارش شبکه سی ان بی سی، فناوری واقعیت ترکیبی، فعلا تنها گزینه کوتاه مدت ترجیحی است که هنوز آماده نشده است. مشکل فعلی این محصولات، قطعات بسیار گران و هدست قدرتمندی است که وسعت این بازار را محدود می‌کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.