فناوری اطلاعات

August 29, 2022
11:15 دوشنبه، 7ام شهریورماه 1401
کد خبر: 138624

بایدو از اولین کامپیوتر کوانتومی خود با امکان دسترسی تمام کاربران به آن رونمایی کرد

کامپیوتر کوانتومی بایدو Qianshi نام دارد و تمام کاربران از طریق رایانه، موبایل و فضای ابری می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند.
بایدو (Baidu)، غول فناوری چین از اولین کامپیوتر کوانتومی خود رونمایی کرد. نکته قابل‌توجه اینکه تمام کاربران از طریق هر دستگاهی مانند گوشی موبایل خود می‌توانند به این رایانه کوانتومی دسترسی داشته باشند. البته این رایانه فقط دارای 10 کیوبیت است که در مقایسه با سیستم‌های پیشرفته‌تر دانشگاه‌های برتر چین و شرکت‌های غربی مانند گوگل و IBM نسبتا کم است.
 
به گزارش نشریه ساوت چاینا مورنینگ پست، این رایانه کوانتومی Qianshi نام دارد و از طریق برنامه بایدو در استورهای اپل، هواوی یا شیائومی می‌توان به آن دسترسی داشت. کاربران می‌توانند نرم‌افزار مربوطه را دانلود کرده و کار محاسباتی خود مانند آزمایش مدار کوانتومی را برای آن ارسال کنند.
 
قابلیت‌های کامپیوتر کوانتومی بایدو
کامپیوتر کوانتومی Baidu از مواد ابررسانا برای کاهش دمای واحد پردازشگر کوانتومی (QPU) خود استفاده می‌کند که از این نظر عملکرد آن شبیه یک CPU در کامپیوترهای سنتی است.
 
«دوان رونیائو»، مدیر موسسه محاسبات کوانتومی بایدو درباره این رایانه کوانتومی توضیح می‌دهد:
 
«این اولین راه حل یکپارچه در جهان برای سخت‌افزار و نرم‌افزار محاسبات کوانتومی محسوب می‌شود. این سیستم از طریق رایانه شخصی، گوشی و فضای ابری قابل دسترسی است. در حالی که کاربران می‌توانند از راحتی چارچوب نرم‌افزاری ارائه شده توسط بایدو لذت ببرند، همچنین می‌توانند سخت‌افزار مناسبی را برای محاسبات خود انتخاب کنند.»
 
او در ادامه توضیح می‌دهد که قابلیت‌های فنی اصلی این سیستم شامل انتگرال‌گیری، خودکارسازی و تصویرسازی می‌شود. همچنین این سیستم به استانداردسازی عملیات روزانه کمک می‌کند و بهره‌وری آغازین تراشه آن برای محققان حداقل 100 برابر بهبود پیدا کرده است.
 
پیشرفت در زمینه سخت‌افزار آن نیز فرصت‌هایی را برای کاربران تجاری و صنعتی فراهم می‌کند.
 
«پان جیانوی»، دانشمند برجسته کوانتومی دانشگاه علم و صنعت چین درباره این رایانه کوانتومی توضیح می‌دهد:
 
«ما قبلا با رایانه‌های کوانتومی که عملکرد آن‌ها در مسائل خاصی از ابر رایانه‌ها پیشی گرفته‌اند، به برتری دست یافته‌ایم. پیشرفت بیشتر در این زمینه، مانند کامپیوترهای کوانتومی قابل برنامه‌ریزی، به همکاری رهبران صنعت و محققان دانشگاهی نیازمند است.»
 
محاسبات کوانتومی کاربردهای زیادی دارد. برای مثال یک کامپیوتر کلاسیک در بیش از 100 هزار سال قادر خواهد بود تا یک الگوریتم رمز عبور تحت عنوان RSA را مشکل‌گشایی کند. بر اساس برآوردهای انجام شده، یک کامپیوتر کوانتومی این کار را فقط در یک ثانیه انجام می‌دهد.
 
به گفته دوان، مقیاس صنعتی محاسبات کوانتومی جهان تا سال 2031 به 116 میلیارد دلار خواهد رسید و بیشتر شرکت‌های بزرگ جهان ظرف یک دهه آینده، با فناوری محاسبات کوانتومی سازگار خواهند شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.