تحلیل بازار

تلفن همراه

September 7, 2022
19:41 چهارشنبه، 16ام شهریورماه 1401
کد خبر: 138845

فروش کیلویی گوشی‌های موبایل متروکه، به هیچ عنوان صحت ندارد

مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی اظهار کرد: ماجرای فروش کیلویی گوشی های موبایل متروکه، به هیچ عنوان صحت ندارد و فروش آنها بر اساس ارزش واقعی بوده است.
2168352.jpg
سیدعبدالمجید اجتهادی در گفتگو با مهر درباره مصوبه اخیر شورای عالی امنیت ملی مبنی بر اعلام متروکه شدن کالاهای مانده در گمرک بیش از دو ماه که برخلاف قانون امور گمرکی است اظهار داشت: مصوبه شورای عالی امنیت ملی به این جهت بود که کالاهای زیادی در انبارهای بنادر و برخی نیز در انبارهای گمرک به عنوان احتکار قانونی ماندگار می‌شد.
 
وی ادامه داد: به این صورت که کالا وارد گمرک بندر شهید رجایی شده و در انبارهای آن دپو می‌شد. سپس صاحب کالا به جای اینکه کالا را ظرف دو ماه ترخیص کند در انبار نگه می‌داشت و با توجه به تورمی که وجود داشت، ماندگاری طولانی کالا در انبارهای بنادر و گمرکات باعث رشد بعضاً دو برابری قیمت کالا می‌شد.
 
مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی تصریح کرد: لذا شورای عالی امنیت ملی برای جلوگیری از رسوب عمدی کالا مصوب کرد که اگر ظرف دو ماه کالا ترخیص نشود متروکه اعلام شده و به سازمان تملیکی منتقل خواهد شد.
 
وی با بیان اینکه ما نیز در سازمان تملیکی خودمان به علت متروکه شدن کالاها منتقدیم ادامه داد: بنابراین صاحبان کالایی که اقدام به واردات قانونی کالا می‌کنند مشمول این مصوبه شورای عالی امنیت ملی نشده و معتقدیم اخذ ۲.۵ درصد از ارزش کالا بابت متروکه شدن آن، کمکی به جلوگیری از احتکار کالا نمی‌کند.
 
اجتهادی یادآور شد: حتی اگر ۲.۵ درصد از ارزش کالا از صاحبان کالاهای وارداتی گرفته شود، به خزانه داری کل کشور واریز خواهد شد و تنها درصد خیلی کمی از آن به سازمان تملیکی می‌رسد که رقم چشمگیری نیست. البته بخشی از بودجه سازمان تملیکی از این محل تأمین می‌شود.
 
وی خاطرنشان کرد: یکی از ابزارهای اصلی در جلوگیری از رسوب کالا و متروکه شدن آن در بنادر و گمرکات، مصوبه اخیر شورای عالی امنیت ملی است.
 
مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی افزود: وقتی کالایی وارد می‌شود همزمان به صاحب کالا اعلام می‌شود که فرایند ثبت سفارش واردات و تأمین ارز را پیگیری کند تا کالای مانده در انبارها تعیین تکلیف شود نه اینکه وارد کننده، کالا را به کشور بیاورد و انتظار داشته باشد که هر چه بیشتر در انبارهای گمرکی و بنادر بماند با افزایش قیمت کالا روبرو شود.
 
اجتهادی ادامه داد: از مسائل عجیبی که در این خصوص اتفاق افتاده این است که یک محموله وارداتی چندین بار متروکه شده و سپس برگشت خورده است. ما نیز به گمرک گفته ایم که اظهارنامه متروکه شدن کالا و اعاده آن از سوی صاحب کالا صرفاً برای فرصت سوزی و طولانی‌تر شدن زمان ماندگاری کالا در انبارهای بنادر یا گمرکات است. به این معنا که وارد کننده می‌خواهد کشور را در فشار قرار دهد تا موقعیتی برای رشد قیمت کالا پیدا کند.
 
این مقام مسئول افزود: سازمان اموال تملیکی خواستار آن است که مصوبه شورای عالی امنیت ملی در خصوص حداقل ماندگاری کالا در انبارها از دو ماه به سه ماه که بر اساس قانون امور گمرکی است تغییر کند تا بتوانیم تجارت خارجی روان تری اجرا کنیم.
 
اجتهادی درباره فروش کیلویی گوشی‌های موبایل متروکه از سوی سازمان اموال تملیکی گفت: به هیچ عنوان چنین موضوعی وجود نداشت؛ برداشتی که در این خصوص از اطلاعات داده شده دریافت شد کاملاً اشتباه بود و چنین اتفاقی در تاریخ سازمان تملیکی رخ نداده است.
 
مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی تاکید کرد: این یک رویه گمرکی است که در اظهارنامه کالای متروکه از سوی گمرک، وزن محموله کانتینری نیز درج می‌شود اما در هنگام فروش کالاهای متروکه، کانتینر بازگشایی و اموال اظهار شده به تفکیک تعیین ماهیت و ارزش گذاری می‌شوند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.