لبه تکنولوژی

October 25, 2022
18:34 سه شنبه، 3ام آبانماه 1401
کد خبر: 139768

خودروی پرنده ۳۰۰ هزار دلاری تا سه سال دیگر به بازار می‌آید

مفهوم خودروی پرنده جدید نیست اما یک شرکت جاه‌طلب آمریکایی تصمیم دارد نخستین شرکتی باشد که خودروی پرنده خود را تنها طی سه سال به بازار عرضه می‌کند.
 
به گزارش دیلی میل، این خودروی پرنده موسوم به "Alef Model A" که در شرکت آمریکایی "Alef Aeronautics" ابداع شده، یک خودروی تمام الکتریکی مجهز به بدنه پوشیده از تور است که هشت پیشران در آن تعبیه شده‌اند. این پیشران‌ها که جایگزین موتورهای سنتی خودرو هستند، به وسیله نقلیه امکان می‌دهند تا از یک جاده مشخص و بدون نیاز به فضای اضافی، مستقیما به هوا برود.
 
هنگامی که خودروی پرنده به هوا می‌رود، ۹۰ درجه کج می‌شود به طوری که بالای خودرو رو به جلو باشد. سپس، با سرعت ۲۶۰ مایل در ساعت در هوا پرواز می‌کند.
 
یک کابین مخصوص مسافر در مرکز خودرو که حداکثر دو نفر را در خود جای می‌دهد، روی یک محور می‌چرخد تا مسافران بتوانند برای پرواز رو به جلو باشند.
 
"جیم دوخوفنی"(Jim Dukhovny)، بنیان‌گذار Alef Aeronautics گفت که قیمت این خودرو، ۳۰۰ هزار دلار خواهد بود و تولید و تحویل اولیه ممکن است در سال ۲۰۲۵ آغاز شود.
 
این خودرو که اخیرا طی یک رویداد مطبوعاتی در کالیفرنیا رونمایی شد، دارای برد رانندگی ۳۲۲ کیلومتر و برد پروازی ۱۶۰ کیلومتر است. این شرکت هنوز هیچ فیلمی را از یک پرواز آزمایشی منتشر نکرده است.
 
دوخوفنی، خودروی Alef Model A را نخستین خودروی پرنده واقعی جهان توصیف کرد زیرا این خودرو می‌تواند در یک خیابان معمولی حرکت کند و نیازی به بلند شدن از یک منطقه خاص تعیین‌شده مانند فرودگاه ندارد.
62410501.jpg
دوخوفنی ادامه داد: یک خودروی پرنده باید یک خودرو باشد؛ به این معنی که بتواند در یک خیابان معمولی حرکت کند، در یک پارکینگ معمولی پارک کند و برخاست عمودی داشته باشد. اگر برای برخاستن به فرودگاه نیاز باشد، پس چه مشکلی حل شده و چرا این یک خودروی پرنده است؟
 
به گفته این شرکت، Alef Model A برای رانندگی در خیابان، بلند شدن عمودی در صورت نیاز و پرواز بر فراز ترافیک، به عنوان راه حلی برای مشکل ازدحام مدرن طراحی شده است. اگر خودرو با مانعی در جاده برخورد کند، می‌تواند بر فراز آن به پرواز درآید و بدون نیاز به کج شدن ۹۰ درجه، فرود بیاید.
 
در هر حال، این شرکت اعتراف کرد که خودروی پرنده آن فقط می‌تواند در مناطق "فهرست سفید" پرواز کند. این موضوع نشان می‌دهد که شرکت برای دریافت مجوز پرواز باید با مقامات حوزه ترافیک و هوا همکاری نزدیک داشته باشد.
 
همچنین، این خودرو دارای یک جفت در پروانه‌ای است و فضای داخلی ساده‌ای شامل صندلی‌های ماشین مسابقه دارد.
62410503.jpg
62410504.jpg
به گفته این شرکت، هنگام پرواز کردن خودرو به پهلو، بدنه مشبک به هوا اجازه عبور می‌دهد، خودرو را سبک نگه می‌دارد و به آن امکان می‌دهد تا بدون هیچ گونه نگرانی ایمنی در هوا بماند.
 
دوخوفنی، دانشمند حوزه رایانه، طراح نرم‌افزار، علاقمند به داستان‌های علمی-تخیلی و کارآفرین است که زمانی یک سایت بازی آنلاین به نام "Intellectual Casino" را اداره می‌کرد. او تا به حال هرگز خودرو نساخته است.
 
همان گونه که در مراسم رونمایی مشخص شد، شرکت دوخوفنی یک وسیله نقلیه ارزان‌تر نیز برای عرضه در سال ۲۰۳۰ دارد. این مدل پیشنهادی به نام "سدان مدل Z" یا (Model Z sedan)، دارای برد پروازی ۲۰۰ مایل و برد رانندگی ۴۰۰ مایل و قیمت پیش‌بینی‌شده ۳۵ هزار دلار خواهد بود.
 
دوخوفنی گفت: این مدل پیچیده‌تر از "تویوتا کرولا"(Toyota Corolla) نیست. هدف ما این است که مطمئن شویم قیمت آن هم مشابه باشد.
62410505.jpg
پیشتر طرح‌های بسیاری از خودروهای پرنده و نمونه‌های اولیه کوچک‌شده فاش شده‌اند اما نخستین خودروی پرنده هنوز وارد بازار نشده است.
 
شرکت "هیوندای"(Hyundai) نیز در اوایل سال جاری، مفهوم خودروی پرنده خود را که با الهام از پروانه‌ها طراحی شده است، در "نمایشگاه بین‌المللی هوایی فارنبرو"(Farnborough International Airshow) رونمایی کرد که دارای صندلی‌های چرمی گیاهی، سیستم نوردرمانی در بالای سر و ایستگاه‌های شارژ داخلی بود.
 
این خودروساز کره جنوبی که یک شرکت زیرمجموعه جدید به نام "سوپرنال"(Supernal) را برای طراحی این خودرو ایجاد کرده است، شاید بتواند آن را در سال ۲۰۲۸ در دسترس عموم قرار دهد.
 
در همین حال، "AirCar Prototype ۱" که دارای یک موتور پیش‌ران ثابت با قدرت ۱۶۰ اسب بخار است، سال گذشته توسط شرکت "کلین ویژن"(KleinVision) در اسلواکی ابداع شد و مورد آزمایش قرار گرفت.
 
یک استارتاپ واقع در لندن به نام "بل‌ودر اینداستریز"(Bellwether Industries) نیز نوامبر گذشته، پرواز آزمایشی نخستین نمونه "هایپرکار"(hypercar) خود را به پایان رساند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.