لبه تکنولوژی

November 9, 2022
14:42 چهارشنبه، 18ام آبانماه 1401
کد خبر: 140213

بروز یک مشکل نادر در ماموریت فضاپیمای “سیگنوس”

فضاپیمای "سیگنوس" ناسا طی ماموریت خود به مقصد "ایستگاه فضایی بین‌المللی" دچار مشکل شده است.
 
به گزارش دیجیتال ترندز، به دنبال وقوع یک رویداد نادر برای فضاپیمایی که معمولا یک وسیله نقلیه قابل اعتماد است، ناسا در حال ارزیابی وضعیت فضاپیمای خود موسوم به "سیگنوس"(Cygnus) است که توانسته فقط یکی از دو آرایه خورشیدی خود را هنگام حرکت به سمت "ایستگاه فضایی بین‌المللی"(ISS) مستقر کند.
 
"نورثروپ گرومن"(Northrop Grumman)، شرکت سازنده این فضاپیما معتقد است که اتصال سیگنوس به ایستگاه فضایی بین‌المللی امن است اما ناسا تصمیم گرفته تا پیش از تصمیم‌گیری نهایی درباره انجام دادن مانور در اوایل روز چهارشنبه، وضعیت را بیشتر بررسی کند.
 
پس از تاخیر در پرتاب به دلیل هشدار آتش در مرکز کنترل، فضاپیمای "سیگنوس ان‌جی-۱۸"(Cygnus NG-18) با موشک "آنتارس"(Antares) از "تأسیسات پروازی والوپس" (Wallops Flight Facility) ناسا در ویرجینیا، در اوایل صبح دوشنبه به فضا پرتاب شد.
 
سیگنوس همان گونه که مقرر شده بود، باید دو آرایه خورشیدی دایره‌ای خود را که به تامین انرژی کمک می‌کنند، حدود سه ساعت پس از خروج از سکوی پرتاب مستقر می‌کرد اما مشکلی پیش آمد.
 
در حال حاضر مشخص نیست که چرا دومین آرایه خورشیدی به روش معمول مستقر نشده است. مهندسان روی زمین در تلاش هستند تا بررسی کنند که آیا استقرار هنوز می‌تواند به طور ایمن اجرا شود یا خیر. در هر حال، نورثروپ گرومن معتقد است که اگر این طور نشود، اتصال فضاپیما به ایستگاه فضایی بین‌المللی همچنان امکان‌پذیر خواهد بود. با وجود این، ناسا نگران است که وضعیت فضاپیما باعث ایجاد مشکل در نقطه اتصال شود و مشکلات بیشتری را برای سیگنوس یا حتی ایستگاه فضایی بین‌المللی ایجاد کند.
 
ناسا در پیامی که روز دوشنبه در وب‌سایت خود به اشتراک گذاشت، نوشت: پس از پرتاب انجام‌شده در اوایل امروز هفتم نوامبر، فضاپیمای سیگنوس متعلق به نورثروپ گرومن، یکی از دو آرایه خورشیدی خود را با موفقیت مستقر کرد.
 
در ادامه این پیام آمده است: نورثروپ گرومن در حال جمع‌آوری داده‌ها در مورد استقرار آرایه دوم است و از نزدیک با ناسا همکاری می‌کند. نورثروپ گرومن به ناسا گزارش داده است که سیگنوس قدرت کافی را برای قرار ملاقات با ایستگاه فضایی بین‌المللی در روز چهارشنبه ۹ نوامبر، به منظور تکمیل ماموریت اصلی خود دارد. ناسا در حال ارزیابی این موضوع و پیکربندی مورد نیاز برای اتصال است.
 
سیگنوس از نخستین ماموریت خود در سال ۲۰۱۳ تاکنون، در ۱۷ ماموریت موفقیت‌آمیز به ایستگاه فضایی بین‌المللی حضور داشته است. این فضاپیما تنها یک بار نتوانست به پایگاه مداری برسد اما این موضوع به دلیل شکست فاجعه‌بار موشک اندکی پس از پرتاب سال ۲۰۱۳ بود.
 
فضاپیمای سیگنوس ان‌جی-۱۸ که به افتخار پیشگام آمریکایی در پروازهای فضایی "سالی راید"(Sally Ride) نامیده می‌شود، بیش از ۸۰۰۰ پوند تدارکات را همراه با محموله متداول آزمایش‌های علمی برای انجام دادن آزمایش در شرایط ریزگرانشی ایستگاه فضایی بین‌المللی برای خدمه حمل می‌کند. با وجود این حجم زیاد محموله، مطمئن باشید که ناسا و نورثروپ گرومن به طور خستگی‌ناپذیر کار می‌کنند تا مطمئن شوند که اتصال بدون هیچ مشکلی انجام می‌گیرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.