اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

December 3, 2022
18:41 شنبه، 12ام آذرماه 1401
کد خبر: 140969

دفاع مادر اینترنت از سیستم‌های متمرکز

رادیا پرلمن، بانوی پیشگام اینترنت، دیروز در سخنرانی خود در سمپوزیوم بین‌المللی پیشرفت‌های بلاکچین در سنگاپور، از زیرساخت‌های متمرکز دفاع کرد.
پرلمن که از او به عنوان «مادر اینترنت» یاد می‌شود، گفت: خرد متعارف، سیستم‌های متمرکز را بد معرفی می‌کند و از سیستم‌های غیرمتمرکز دفاع می‌کند؛ حال آنکه موجودیت‌های غیرمتمرکز، ذاتا با مشکلاتی مواجه هستند.
 
پرلمن که با اختراع پروتکل درخت پوشا (STP) شهرت دارد، گفت: بلاک‌چین به عنوان فناوری پس‌زمینه بیت‌کوین شناخته شد. مردم از بیت‌کوین پول درمی‌آوردند بنابراین هیاهو در مورد بلاکچین زیاد شد و استارت‌آپ‌ها هم برای جا نماندن از قافله، مدعی شدند که محصول‌شان با بلاک‌چین ارتباط دارد. وقتی این‌همه هیاهو و تبلیغات در مورد موضوعی می‌بینید، ناخودآگاه فرض می‌کند که لابد آن موضوع اهمیت دارد.
 
پرلمن به طعنه افزود: به نظر من پیانوها فوق‌العاده هستند؛ اما از آنها برای حمل و نقل استفاده نمی‌کنیم. هر چیزی هدفی دارد.
به گفته وی، هدف از بلاکچین، گریز از سازمان‌های حاکم مانند کشورها یا بانک‌ها بوده است و اگرچه این سیستم‌ها ممکن است فاسد باشند، کاربردهای خود را نیز دارند.
 
وی گفت: تمرکز به این معنی است که یک سازمان مسوول وجود دارد. یعنی عموما چند سرور در نظر گرفته می‌شود و یک نقطه شکست وجود ندارد. تمرکز عموما به این معناست که داده‌ها در مکان‌های مختلف ذخیره می‌شوند؛ بنابراین داده‌های شما از بین نمی‌رو؛ به ویژه اگر داده‌ها روی ابر عمومی ذخیره شده باشد.
این مخترع و نویسنده شناخته شده افزود: از دیگر مزایای سیستم‌های متمرکز، این است که وقتی اشتباهی پیش‌ می‌آید، مشخص است که اشتباه از کجا ناشی شده است. همچنین اکثر نیاز به نظارت یا فردی دارند که در مورد مشکلات سیستم پاسخگو باشد.
 
پرلمن گفت: اگر با استفاده از بیت‌کوین مثلا آدم‌کش استخدام کنید و او کارش را انجام ندهد، به چه کسی می‌توانید شکایت کنید؟ چطور پول‌تان را پس می‌گیرید؟ بنابراین در اکثر اوقات سیستم‌هی متمرکز دقیقا همان چیزی است که لازم دارید.
 
وی همچنین گفت: بلاکچین بیش از آنکه یک فناوری واقعی باشد، یک اصطلاح بازاریابی است. ممکن است عناصری در آن باشد که در آینده به کار بیایند. اما در اصل موضوع چندان تفاوتی با پایگاه داده ندارد؛ ضمن اینکه اغلب هم استفاده از آن دشوارتر است.
 
گفتنی است که رادیا جوی پرلمن در سال 1985 الگوریتم درخت پوشا و پروتکل درخت پوشا (STP) را اختراع کرد. الگوریتم درخت پوشا برای عملکرد پل‌های شبکه اهمیت دارد و در نهایت راه را برای تبدیل اترنت به پروتکلی که می‌تواند ابرهای بزرگ را مدیریت کند هموار کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.