امنیت

فناوری اطلاعات

December 12, 2022
14:11 دوشنبه، 21ام آذرماه 1401
کد خبر: 141193

فروش داده های ۵ میلیون کاربر در بازارهای بات در وب تاریک

به گفته«نورد وی پی ان»(یکی از بزرگترین تهیه کنندگان سرویس وی پی ان جهان) تاکنون داده های حدود ۵ میلیون کاربر از کل دنیا سرقت و در یک بازار بات فروخته شده است.
به گزارش رویترز، از این تعداد داده های ۶۰۰ هزار کاربر هندی نیز در بازار بات وب تاریک فروخته شده است.
 
هکرها از بازارهای بات برای فروش داده های قربانیانی استفاده می کنند که دستگاه های آنها با بدافزار بات مورد حمله قرار گرفته است.
 
طبق تحقیقی که «نورد وی پی ان» انجام داده، داده های سرقت شده شامل اطلاعات ورود کاربران به سایت ها، کوکی ها، اثرانگشت های دیجیتال، اسکرین شات ها و موارد دیگر است. قیمت متوسط برای هویت دی جیتال هر فرد نیز حدود ۴۹۰ روپیه هندی(۵.۹۵ دلار) تعیین شده است.
 
نورد وی پی ان از ۴ سال قبل(۲۰۱۸ میلادی) که بازارهای بات آغاز به کار کردند، روند داده ها را ردیابی کرده است.
 
هند یکی از کشورهایی است که با نگرانی های امنیت سایبری دست و پنجه نرم می کند. به گفته یک مقام ارشد پلیس هند، ماه گذشته بد افزار بات چند سرور AIIMS، یک بیمارستان دولتی مخصوص مراقبت از وزرا، سیاستمداران و عموم مردم را مختل کرد. یک هفته پس از حمله باج افزاری به این بیمارستان شورای تحقیقات پزشکی هند(ICMR) با ۶ هزار تلاش برای هک طی ۲۴ ساعت روبرو شد.
 
این درحالی است که قوانین امنیت سایبری هند در اوایل سال جاری قدرتمندتر شده اند و تیم واکنش اضطراری رایانه هند(CERT) تمام شرکت های فناوری را ملزم کرد هرگونه نشت اطلاعات را طی ۶ ساعت گزارش دهند.
 
تحقیق نورد وی پی ان ۳ بازار بات اصلی یعنی «بازار جنسیس»، «بازار روسی» و 2Easy را شامل می شود. این بررسی نشان داد اطلاعات ورود به حساب های کاربری سرقت شده مربوط به شرکت های مختلف از جمله گوگل، مایکروسافت و فیس بوک بوده اند.
 
ماریجوس بریدیس مدیر ارشد فناوری در نورد وی پی ان می گوید: آنچه بازارهای بات را از دیگر بازارهای وب تاریک مجزا می کند، آن است که پلتفرم های مذکور ممکن است حجم وسیعی از داده های یک فرد را یک جا ارائه کنند. پس از فروخته شدن بات، هکرها برای خریدار اطلاعات تضمین می کنند اطلاعات قربانی تا زمانی که دستگاه مبتلا به بد افزار است، آپدیت شود.
 
محققان نورد وی پی ان ۶۶۷ میلیون کوکی، ۸۱ هار اثر انگشت دیجیتال، ۵۳۸ هزار فرم که به طور اتوماتیک پر می شوند، انبوهی از اسکرین شات ها و تصاویر وب کم دستگاه ها را کشف کردند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.