تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

December 17, 2022
14:43 شنبه، 26ام آذرماه 1401
کد خبر: 141310

مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد: تعدد سامانه‌های مالیاتی برای ثبت الکترونیکی مالیات دلیل شفاف نبودن مالیات تجار

 
نبود سامانه یکپارچه برای ثبت الکترونیکی مالیات و تعدد سامانه‌های مالیاتی برای ثبت مالیات تجار از نظر مرکز پژوهش‌های مجلس یکی از دلایل مهم محقق نشدن دقت کافی در امور مالیاتی تجار و بازرگانان کشور است.
 
به گزارش پیوست، مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد کرده است به منظور یکپارچه‌سازی در امور مالیاتی بازرگانان و تجار، سازمان امور مالیاتی مکلف شود تا داده‌ها و اطلاعات ثبت شده در سامانه جامع تجارت را مبنای محاسبه مالیات تجار قرار دهد.
 
به گزارش پیوست، مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی اعلام کرده است که سازمان امور مالیاتی دارای ۳ سامانه و در حال توسعه سامانه چهارمی است که همین امر موجب شده تا مجموعه‌ای از قواعد و شرایط و استعلام‌های مختلف بوجود آید و همین امر موجب بروز مشکل در محاسبه مالیات و دریافت مالیات می‌داند.
 
در این گزارش به سامانه مربوط به ارزش افزوده اشاره شده است، سامانه‌ای که تعامل‌های فعالان تجاری را به صورت فصلی در خود ثبت می‌کند.
 
سامانه دیگر مربوط به سامانه ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم است که که در آن تجمیع فاکتورها صورت می‌گیرد و سامانه دیگر مربوط به مالیات بر عملکرد است.
 
همچنین سازمان امور مالیاتی در حال توسعه سامانه چهارمی با عنوان سامانه مودیان مالیاتی است. سامانه مودیان مالیاتی بر اساس قانون مودیان مالیاتی و پایانه‌های فروشگاهی شکل گرفته است و از آبان ماه ۱۴۰۱ شکل اجرایی به خود گرفته است و تا کنون شرکت‌های بزرگ بورسی به این سامانه متصل شده‌اند و قرار است دی ماه ۱۴۰۱ نیز شرکت‌های دولتی به سامانه مودیان مالیاتی متصل شوند. سایر بخش‌های تجاری کشور در سال آینده به این سامانه متصل خواهند شد.
 
در گزارشی که مرکز پژوهش‌های مجلس برای بررسی وضعی سامانه جامع تجارت در بخش تجارت داخلی تهیه کرده است، تاکید کرده است به ازای هر کالا مجموعه‌ای از قواعد، شرایط و استعلام‌ها وجود دارد همین امر فعالیت را برای بخش تجاری کشور با مشکل مواجه می‌کند.
 
از سوی دیگر یکی از منابع سازمان امور مالیاتی کشور خوداظهاری فعالان تجاری است در حالی‌که اطلاعات ثبت شده در سامانه جامع انبارها، اعداد و ارقام معتبرتری از خوداظهاری به شمار می‌آید.
 
همچنین در این گزارش به تعدد جمع‌آوری آمار از سوی سازمان امور مالیاتی نیز اشاره شده است به طور مثال در حوزه تایر یک سامانه مستقل و متصل به سامانه جامع تجارت برای راننده‌ها پیش‌بینی شده که در آن اطلاعات موجود خرده فروش‌ها نیز دیده می‌شود و در مورد وسایل خانگی نیز از سامانه گارانتی استفاده می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.