سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

December 17, 2022
18:37 شنبه، 26ام آذرماه 1401
کد خبر: 141325

لپ‌تاپ مفهومی Luna دل؛ دستگاهی که قطعات آن بدون پیچ و با کابل‌های کمتر به یکدیگر متصل می‌شوند

دل نسل دوم لپ‌تاپ مفهومی خود موسوم به Luna را به‌نمایش گذاشته است که قطعات آن بدون پیچ و با سیم‌کشی کم‌تر به‌یکدیگر متصل شده و می‌توان آن را با ربات‌ها تعمیر و بازیافت کرد.
دل سال گذشته با محصولی به‌نام لونا (Luna)، دیدگاه خود را درمورد کامیپوترهای قابل‌حمل با قابلیت تعمیرپذیری بیشتر و قطعات قابل بازیافت به‌نمایش گذاشت. این شرکت امسال تغییرات جدیدی روی این لپ‌تاپ مفهومی اعمال کرده است که باعث می‌شود جداسازی قطعات آن آسان‌تر شود و حتی ربات‌ها می‌توانند آن را تعمیر و بازیافت کنند.
 
مدل مفهومی جدید Luna، ایده‌ای جاه‌طلبانه‌تر از نسل اول این دستگاه را دنبال می‌کند. مدل قبلی این لپ‌تاپ از طراحی بدون فن بهره می‌برد درحالی‌که نسل جدید آن با از سیستم‌ خنک‌کننده‌ی فعال بهره می‌برد. شاسی فولادی و پلاستیکی این مدل مفهومی جدید شباهت بسیار زیادی به XPS 13 Plus دارد اما مهندسان دل هیچ اشاره‌ای به این موضوع نکرده‌اند.
درحالی‌که اولین مدل Luna چهار پیچ داشت اما نسخه‌ی جدید آن با استفاده از پین‌ها، از طراحی بدون پیچ بهره می‌برد؛‌ قابلیتی که به کاربران اجازه می‌دهد کیبورد دستگاه را به‌راحتی جدا کنند. با برداشتن این بخش، قفل صفحه‌کلید باز می‌شود و سپس می‌توانید آن را بدون نیاز به جداکردن هیچ کابلی، بردارید زیرا اتصال آن ازطریق پین است. تقریباً هیچ‌ کابلی در این دستگاه وجود ندارد و می‌توان قطعات دیگر آن مثل باتری، فن و مادربرد را به‌ترتیب جدا کرد. به‌طور مشابه، صفحه‌نمایش این دستگاه نیز ازطریق پین به سایر قطعات متصل می‌شود.
 
به‌نوشته‌ی TomsHardware، نسل دوم لپ‌تاپ مفهومی Luna دل، از سیستم‌عامل ویندوز بهره می‌برد. این شاهکار مهندسی به‌نحوی طراحی شده است که می‌توانید همه‌ی قطعات آن را به‌راحتی جدا کنید و با سرهم کردن آن‌ها، یک لپ‌تاپ کامل دراختیار خواهید داشت. شایان‌ذکر است این سیستم ازنوع x86 است و خبری از نسخه‌ی Arm نخواهد بود.
دل همچنین ربات‌هایی را توسعه داده است که می‌توانند قطعات دستگاه‌های این شرکت را جدا کرده و با اسکن آن‌ها تصمیم بگیرند آیا می‌توان از اجزای مختلف در دستگاه‌های دیگر استفاده کرده یا خیر. به‌عنوان مثال شاید بتوان از بلندگوها برای ساخت محصولات دیگر بهره گرفت و این راهکار به کاهش ضایعات و بازیافت محصولات معیوب کمک خواهد کرد.
 
گلن رابسون، مدیر ارشد فناوری راهکارهای مشتریان دل در پستی وبلاگی می‌نویسد:
 
ممکن است افرادی که در محیط خانه کار می‌کنند از اجزای دیگری مثل کیبورد و مانیتورهای اکسترنال استفاده کنند. تکامل مدل مفهومی Luna می‌تواند به افزایش عمر قطعات مختلف آن کمک کند. درساده‌ترین حالت، این راهکار شبیه به روش نگه‌داری از وسایل نقلیه است و به‌عنوان مثال وقتی لاستیک یا ترمز خودرو خراب شود، آن‌ها را تعویض می‌کنیم.
 
ربات‌های دل با بررسی کدهای QR تشخیص می‌دهند کدام بخش‌های دستگاه قابل بازیافت و کدام قطعات آن معیوب است. البته عملکرد این ربات‌ها درحال‌حاضر خیلی سریع نیست اما دل اشاره می‌کند شرکت‌های همکار آن که در زمینه‌ی بازیافت قطعات الکترونیکی فعالیت می‌کنند، گاهی برای جداکردن اجزای کامیپوترهای شخصی بیش‌از یک ساعت زمان نیاز دارند.
 
البته همه‌ی مزیت‌های Luna درصورتی کارایی خواهد داشت که دل بتواند آن را از یک مدل مفهومی به محصولی تجاری تبدیل کند. این شرکت باید برنامه‌های بازیابی و بازیافت خود را تکمیل کند تا مشتریان بدانند پس‌از خراب شدن دستگاه باید چه اقدامی انجام دهند. این شرکت همچنین باید مشتریان خود را تشویق کند به‌جای دور انداختن دستگاه‌های معیوب، آن‌ها را به مراکز بازیافت محلی انتقال دهند.
 
اگر لونا به مرحله‌ی تولید انبوه برسد، این اقدام می‌تواند به‌میزان درخورتوجهی در کاهش زباله‌های الکترونیکی مؤثر واقع شود. البته دل قطعاً موارد دیگری را هم مدنظر قرار خواهد داد زیرا درصورتی که کاربران بتوانند با تعویض آسان‌تر قطعات، مدت بیشتری با دستگاه‌ خود کار کنند، این مورد باعث خواهد شد نسبت به خرید مدل‌های جدید کمتر ترغیب شوند و این‌ امر مطمئناً روی کسب‌وکار شرکت مذکور تأثیر خواهد داشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.