فناوری اطلاعات

December 30, 2022
13:01 جمعه، 9ام دیماه 1401
کد خبر: 141723

دقت کامپیوتر نسبت به جراحان برتری دارد

شناسایی استخوان ها و بافت های ستون فقرات که قبلاً در بدن بیمار قرار داده شده است، زمانی که بیمار به جراحی تجدید نظر نیاز دارد، می تواند دشوار و وقت گیر باشد.
هنگامی که بیماران به پزشک دیگری ارجاع می شوند یا ممکن است اطلاعات کافی و روشن در یادداشت های جراحی وجود نداشته باشند، وجود اطلاعات دقیق در مورد مدل و نوع ایمپلنت بسیار حیاتی خواهد بود. برای غلبه بر این چالش، محققان با یک رویکرد یادگیری ماشین، بینایی کامپیوتری را توسعه دادند که با دقت و کارآمدی ایمپلنت های قبلی را شناسایی می کند.
 
در این راستا، دکتر الکساندر ای. راپر (Alexander E. Ropper) و همکارانش برای ساخت طبقه ‌بندی ‌کننده بینایی کامپیوتری خود از ۱۰۷۲ رادیوگرافی استفاده کردند که نماهای بعد از عمل را به طور دقیق نشان می داد. هر تصویر با بخش کاشته شده برچسب گذاری شد و یک تکنیک تصویری از کلمات با استفاده از فن آوری تشخیص ویژگی KAZE برای پشتیبانی بینایی کامپیوتری استفاده شد. میزان  دقت برای طبقه ‌بندی دو سیستم متداول برای تصاویر جانبی، قدامی و ترکیبی به ترتیب ۹۳.۱۵، ۸۸.۹۸ و ۹۱.۰۸ درصد بود.
 
در ادامه اتفاق جالبی افتاد و طی آن مدل بینایی کامپیوتری از دو جراح شرکت کننده، هم در دقت و هم در زمان تکمیل بهتر عمل کرد. مدل بینایی کامپیوتری با دقت  ۷۹ درصد در مقابل ۴۴ درصد دقت جراحان پیشی گرفت و در زمان هم این رقابت ۱۴ ثانیه برای کامپیوتر در مقابل ۲۰ دقیقه برای پزشکان بود. مراحل بعدی برای بهبود دقت مدل شامل افزایش تعداد تصاویر در هر سازنده برای اطمینان از توزیع یکنواخت است.
 
دکتر راپر در خاتمه گفت: این مدل یادگیری ماشین بینایی کامپیوتری می ‌تواند به جراحان در برنامه‌ ریزی ترکیب ابزاری کمک کند. با شناسایی دقیق و سریع سخت افزار موجود بر اساس رادیوگرافی های استاندارد قبل از جراحی مجدد، هم جراحان و هم کارکنان اتاق عمل آمادگی بیشتری برای برداشتن یا اصلاح عضو کاشته شده خواهند داشت.
 
شرح کامل این مطالعه و یافته های حاصل از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Journal of Neurosurgery: Spine منتشر شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.