لبه تکنولوژی

December 30, 2022
13:42 جمعه، 9ام دیماه 1401
کد خبر: 141736

چین نخستین “نقشه راداری سه بعدی از ماه” را منتشر کرد!

چین نخستین نقشه‌برداری راداری سه‌بعدی خود از کره ماه را با سیستم راداری مجهز خود تحت عنوان "China Fuyan" منتشر کرد.
 
چین نخستین نقشه‌برداری راداری سه‌بعدی خود از کره ماه را با سیستم راداری مجهز به تأسیسات رصد فعال در اعماق فضا، واقع در جنوب غربی شهر "چونگ‌کینگ" انجام داده است.
 
این سامانه راداری که تحت عنوان "China Fuyan" و به معنی "چشم مرکب" است، به تازگی مرحله اول نصب و راه‌اندازی خود را به پایان رسانده است.
 
یک دانشگاه برجسته چینی ساخت مجموعه‌ای متشکل از 20 آنتن رادار بزرگ را برای ردیابی سیارک‌هایی آغاز کرده است که به صورت بالقوه برای زمین خطرناک هستند. این پروژه China Fuyan (چشم مرکب) نام دارد و هدایت آن بر عهده مؤسسه فناوری پکن است.
 
قرار است این آنتن‌ها از سیارک‌هایی که در 93 میلیون مایلی (150 میلیون کیلومتری) زمین (حدود فاصله خورشید تا زمین) قرار دارند، سیگنال‌هایی (نشانک‌هایی) را ارسال کرده تا اجرام را ردیابی و از آنها تصویربرداری کنند و احتمال تأثیر آنها بر سیاره ما را تعیین کنند.
 
تاکنون، دو آنتن در منطقه‌ای در چونگ‌کینگ، در جنوب چین، ساخته شده است. سامانه تکمیل‌شده شامل بیش از 20 آنتن رادار بوده که قطر هر یک بین 82 تا 98 فیت (25 تا 30 متر) است. چین مدعی است این سامانه دورترین سامانه راداری جهان خواهد بود اما جزئیات کمی از این طرح (از جمله طول موجی که استفاده خواهد شد) در دسترس قرار گرفته بود.
نقشه برداری سه بعدی راداری زمینی از ماه در اطراف دهانه کراویس. /CMG
نقشه برداری سه بعدی راداری زمینی از ماه در اطراف دهانه کراویس. /CMG
 
برخلاف تلسکوپ رادیویی کروی با دیافراگم 500 متری چین (FAST)، که برای جمع‌آوری مشاهدات سیگنال‌های رادیویی از فضا طراحی شده است، "فویان" سیگنال‌های رادیویی را به سمت اجرام آسمانی پرتاب می‌کند تا سیارک‌ها و سیارات زمینی را در منظومه شمسی رصد کند.
چهار رادار برای فاز اول پروژه چین فویان در شهر "چونگ‌کینگ" جنوب غربی چین ساخته شده است. /BIT
 
این پروژه که توسط مؤسسه فناوری پکن (BIT) و مرکز نوآوری چونگ‌کینگ هدایت می‌شود، دارای سه فاز ساخت و ساز خواهد بود که مرحله اول، بررسی امکان‌سنجی سیستم راداری و نقشه برداری تصویری با وضوح بالا از ماه است. پس از تکمیل فاز سوم، انتظار می‌رود این پروژه، رصد با وضوح بالای سیارک‌ها را در فاصله 150 میلیون کیلومتری زمین انجام دهد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.