فناوری اطلاعات

January 4, 2023
15:05 چهارشنبه، 14ام دیماه 1401
کد خبر: 141940

ساخت محموله‌های مخابراتی ماهواره‌ها در پژوهشگاه ICT

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه این پژوهشگاه به عنوان همکار پژوهشی در کنار سازمان فضایی قرار دارد، از طراحی و ساخت محموله‌های مخابراتی در این پژوهشگاه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات رضوی‌زاده با اشاره به تحقیقات فضایی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه این پژوهشگاه به عنوان یک همکار پژوهشی با سازمان فضایی در حوزه طراحی و ساخت ماهواره همکاری دارد، افزود: در وزارت ارتباطات متولی حوزه ماهواره‌ها، سازمان فضایی است و ما به عنوان یک همکار پژوهشی در کنار سازمان فضایی قرار داریم.
 
رضوی‌زاده اظهار کرد: ما در پروژه‌هایی که سازمان فضایی در دستور کار دارد، در بخش‌ محموله‌های مخابراتی همکاری داریم.
 
به گفته رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، مخابرات ماهواره دارای بخش‌های مختلف مکانیک و  کنترل و غیره است و در بخش مخابراتی، محموله‌ای که قرار است بر روی ماهواره قرار داده شود، در این پژوهشگاه طراحی و ساخته می‌شود.
 
رضوی‌زاده خاطرنشان کرد: آخرین محصولی که برای ماهواره‌های ژئوی سازمان فضایی ساختیم، ترانسپوندر بوده که توسط محققان این پژوهشگاه طراحی و ساخته شده است.
 
رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، با بیان اینکه در حال راه‌اندازی یک مرکز نوآوری هستیم، از همه پژوهشگران و شرکت‌های دانش بنیان برای استقرار در آن دعوت به عمل آورد و افزود: این مرکز در محل پژوهشگاه راه‌اندازی شده و فراخوان برای جذب شرکت‌ها نیز منتشر شده است.
 
وی ادامه داد: ما حمایت‌های مجزا برای شرکت‌های دانش‌بنیان داریم، به گونه‌ای ‌که پروژه‌های تحقیقاتی زیادی را داریم که برای اجرای آن نیازمند همکاری محققان، بخش خصوصی، نخبگان و دانشگاهیان هستیم. به این امر بودجه‌های بیشتری را اختصاص خواهیم داد و طی آن می‌توانیم از سایر حوزه‌های تحقیقاتی به غیر از پایان‌نامه‌ها، حمایت کنیم.
 
رضوی‌زاده، اختصاص فضای استقرار و تجاری‌سازی و بازاریابی برای محصولات تولیدی را از زمینه‌های حمایتی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از شرکت‌های دانش‌بنیان ذکر کرد و یادآور شد: در صورتی که دانشگاهیان در این برنامه حمایتی این پژوهشگاه مشارکت داشته باشند، از تیم‌های دانشگاهی در پروژه‌های پژوهشگاه در حوزه‌های مرتبط با ICT بهره خواهیم برد، فارغ از اینکه این پروژه‌ها منجر به تولید پایان‌نامه خواهد شد یا خیر.
 
در یک ماهواره مخابراتی، ترانسپوندر سیگنال‌ها را در یک محدوده بسامدهای ارتباط بالا (Uplink) جمع‌آوری می‌کند و آنها را در یک محدوده بسامدی ارتباط پایین (Downlink) دوباره انتشار می‌دهد و دریافت کننده‌ها در روی زمین این سیگنال‌ها را دریافت می‌کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.