فناوری اطلاعات

هوش مصنوعی

January 18, 2023
18:17 چهارشنبه، 28ام دیماه 1401
کد خبر: 142449

محققان ژاپنی می‌خواهند با یک فک دریایی رباتیک، سفر به مریخ را برای بشر راحت‌تر کنند

محققان درحال بررسی رباتی به نام Paro هستند که می‌تواند به کاهش استرس و حس تنهایی در فضانوردان کمک کند.
ژاپن می‌خواهد در آینده ربات‌هایی به‌شکل فک دریایی موسوم به Paro را به فضا بفرستند. این ربات‌ها که از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند، به فضانوردان کمک خواهند کرد تا در محیط‌هایی مثل سیاره مریخ مدیریت بهتری بر استرس خود داشته باشند و احساس تنهایی نکنند.
 
به گزارش SCMP، ژاپنی‌ها اخیراً ربات‌های Paro را در یک شبیه‌سازی دوهفته‌ای مأموریت‌های مریخ که در «ایستگاه تحقیقاتی صحرای مریخ» در آمریکا انجام شده بود، آزمایش کردند. در این شبیه‌سازی چند کارآموز که در آینده فضانورد خواهند شد، امور مختلفی را انجام دادند که باید برای اقامت در مریخ انجام شوند و همچنین Paro را امتحان کردند.
 
در گزارشی که پیرامون نتایج این شبیه‌سازی منتشر شده، آمده است: «ما بررسی کردیم که Paro چگونه می‌تواند احساس استرس و انزوا را کاهش دهد و این اطلاعات می‌توانند برای مأموریت‌های آینده مفید واقع شوند. نیمی از خدمه در طول هفته اول شبیه‌سازی از همراهی با Paro بهره‌مند شدند، درحالی‌که نیمه دوم افراد در هفته دوم به آن دسترسی پیدا کردند.»
فضانوردان می‌توانند از فواید روانی همراهی با Paro برخوردار شوند
ربات Paro در سال 1998 توسط «تاکانوری شیباتا» در مؤسسه ملی علوم و فناوری‌های پیشرفته صنعتی طراحی شد. این ربات در بسیاری از مراکز مراقبتی به‌عنوان یک ابزار کمک‌درمانی مفید عمل می‌کند و حتی می‌تواند در آرام‌کردن مبتلایان به زوال عقل مؤثر باشد.
 
Paro به‌خاطر برخورداری از هوش مصنوعی، می‌تواند به لمس انسان‌ها واکنش نشان دهد، چهره‌ها را به‌خاطر بسپارد و رفتارهایی را تکرار کند که موجب خشنودی و واکنش مثبت در افراد می‌شوند. این ربات یک پردازنده دوگانه 32 بیتی، 3 میکروفن، 12 حسگر لمسی و شبکه‌ای از موتورها و عملگرها دارد که باعث می‌شوند Paro واقع‌گرایانه به‌نظر برسد.
 
اندازه این ربات 57 سانتی‌متر و وزن آن 2.6 کیلوگرم است. این دستگاه می‌تواند صدای بچه فک‌های واقعی را دربیاورد و طوری برنامه‌ریزی شده است که در طول روز بیدار باشد و شب‌ها بخوابد. با توجه به اینکه سفر به مریخ احتمالاً شش ماه طول می‌کشد و کار روی سیاره سرخ دو سال زمان خواهد برد، اولین فضانوردان نیازمند همراهی خواهند بود که روحیه آن‌ها را تقویت کند. ربات Paro می‌تواند گزینه مناسبی برای این همراهی باشد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.