تلفن همراه

گوشی

February 14, 2023
9:03 سه شنبه، 25ام بهمنماه 1401
کد خبر: 143108

ادعای چندین پژوهشگر: گوشی‌های وان پلاس، شیائومی و اوپو در چین حاوی جاسوس‌افزار هستند

طبق ادعای پژوهشگران چندین دانشگاه، گوشی‌های وان پلاس، شیائومی و اوپو که در چین به فروش می‌رسند، اطلاعات کاربران را جمع‌آوری می‌کنند.
طبق ادعای پژوهشگران چندین دانشگاه، گوشی‌های وان پلاس، شیائومی و اوپو که در چین به فروش می‌رسند، حاوی جاسوس‌افزار هستند و بدون نوتیفیکیشن یا رضایت کاربر، شروع به جمع‌آوری اطلاعات شخصی آن‌ها می‌کنند که نتیجه‌اش ردیابی دائمی کاربر و همچنین مشخص‌شدن هویتشان خواهد بود.
 
این پژوهش که توسط پژوهشگران چندین دانشگاه ازجمله ادینبرو و کالج ترینیتی دوبلین انجام شده است، نشان می‌دهد که گوشی‌های هوشمند شیائومی، وان پلاس، و اوپو ریلمی که از محبوب‌ترین برندها در چین هستند، از طریق سیستم‌عامل‌های خود و همچنین اپ‌های پیش‌فرض حجم بالایی از اطلاعات حساس کاربران را جمع‌آوری می‌کنند.
 
گوشی‌های چینی اطلاعات مختلفی را بدون رضایت کاربر جمع‌آوری می‌کنند
آن‌طور که پژوهشگران مدعی شده‌اند، این گوشی‌های فروخته‌شده در چین می‌توانند اطلاعات منحصر‌به‌فرد کاربر را جمع‌آوری و به جای دیگری منتقل کنند. این اطلاعات شامل مواردی مانند شماره IMEI و آدرس MAC، شناسه‌های مکان مانند مختصات GPS، تنظیمات و اطلاعات مربوط به شماره تلفن، الگوهای استفاده از اپ‌ها و درنهایت داده‌های اجتماعی مانند شماره تلفن مخاطبین و تاریخچه پیامک می‌شود.
کاربران از اینکه اطلاعاتشان جمع‌آوری می‌شود، اطلاعی ندارند و البته ظاهراً نمی‌توانند مانع چنین کاری هم شوند؛ بنابراین اطلاعات حساس آن‌ها جمع‌آوری و به مکانی دیگر منتقل می‌شود.
 
محققان در این مطالعه گوشی‌های وان پلاس 9R، شیائومی ردمی نوت 11 و اوپو ریلمی Q3 پرو را مورد بررسی قرار دادند. البته این پژوهش روی گوشی‌هایی صورت گرفته است که در کشور چین با نسخه مخصوص اندروید به فروش رسیده‌اند؛ بنابراین این نگرانی برای کاربران در بازار جهانی وجود ندارد؛ بااین‌حال چنین اخباری می‌توانند روی تفکر کاربران در بازارهای جهانی هم تأثیرگذار باشد.
 
نسخه چینی اندروید شامل تعداد بالایی اپ‌های پیش‌فرض می‌شود که خبری از آن‌ها در بازار جهانی نیست و همچنین کاربران برای اعطای مجوز به آن‌ها، اختیار عمل بسیار بالاتری در کشورهای دیگر دارند. درنهایت باید بگوییم که این شرکت‌ها هنوز پاسخی به ادعای پژوهشگران نداده‌اند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.