اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

February 16, 2023
18:24 پنجشنبه، 27ام بهمنماه 1401
کد خبر: 143176

وزیر ارتباطات: قوانین فعالیت اینترنت ماهواره‌ای را ابلاغ کردیم و منتظر پاسخ هستیم

زارع‌پور باز هم در واکنش به فعالیت اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران، بر لزوم رعایت قواعد سرزمینی ایران تأکید کرد.
 
وزیر ارتباطات اعلام کرد قواعد سرزمینی فعالیت اپراتورهای ماهواره‌ای را رسماً ابلاغ کرده‌اند و منتظر پاسخ هستند. زارع‌پور تأکید دارد درصورت رعایت این قواعد، از فعالیت این اپراتورها و اینترنت ماهواره‌ای استقبال خواهد کرد.
 
«عیسی زارع‌پور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در حاشیه جلسه هیئت دولت بار دیگر به بحث ارائه اینترنت ماهواره‌ای در ایران اشاره کرد و گفت:
 
«طبق قواعد اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU)، هر اپراتوری که قصد فعالیت در کشوری را دارد باید قوانین لندینگ رایت آن کشور را رعایت کند. ما این قواعد سرزمینی را که در کمیسیون تنظیم مقررات تصویب شده است، رسماً ابلاغ کرده‌ایم؛ گفته‌ایم اگر این را رعایت کنید، ما استقبال می‌کنیم و منتظر پاسخ هستیم.»
 
او تأکید دارد اگر اپراتورها این قواعد را رعایت کنند، از آن‌ها استقبال خواهند کرد: «مثل چند اپراتور ماهواره‌ای که الان فعال هستند و البته منظومه‌ای نیستند، مثل همان‌ها با آن‌ها رفتار خواهیم کرد.»
 
آن‌طور که پیداست مقصود وزیر ارتباطات از این سخنان، اینترنت ماهواره‌ای استارلینک بوده که مدتی است در ایران فعال شده.
 
ارائه اینترنت استارلینک در ایران به اواخر شهریورماه و فیلتر اینستاگرام و واتس‌اپ بازمی‌گردد. از زمان اعلام «ایلان ماسک» مبنی بر فعال‌بودن این اینترنت برای ایران، وزیر ارتباطات در گفت‌وگوهای مختلف بر لزوم رعایت قواعد سرزمینی ایران توسط اپراتورهای ماهواره‌ای تأکید کرده است.
 
او همچنین پیش‌بینی کرده بود که سرویس استارلینک به این زودی‌ها در ایران فعال نخواهد شد: «استارلینک نمی‌تواند به این زودی دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای را برای ایرانی‌ها فراهم کند؛ چرا که سرویسشان کامل نیست.»
 
بااین‌حال، به نظر می‌رسد پیش‌بینی وزیر ارتباطات درست از آب در نیامد و براساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی، به نقل از یک مقام مسئول، 800 دستگاه اینترنت ماهواره‌ای استارلینک تا اواسط دی‌ماه در ایران فعال شده است و خود ایلان ماسک نیز از فعال بودن چند دستگاه در ایران صحبت کرده است.
 
به گفته «مهدی محبی»، رئیس این اتحادیه، ورود این دستگاه‌ها به‌صورت قاچاق است و به همین علت امکان استفاده از این دستگاه رشد زیادی خواهد داشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.