سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

March 4, 2023
11:18 شنبه، 13ام اسفندماه 1401
کد خبر: 143652

ویندوز ۱۲ به لطف چیپ بهینه اینتل احتمالاً با ویژگی‌های جدید هوش مصنوعی معرفی می‌شود

گزارش‌های غیر رسمی، اشاره دارند که مایکروسافت و اینتل در توسعه ویندوز 12 و نسل بعدی پردازنده‌ها با هم همکاری دارند.
 
 
طبق گزارش‌های غیر رسمی، اینتل و مایکروسافت در یک همکاری مشترک، روی نسل بعدی پردازنده‌های دسکتاپ و ویندوز 12 کار می‌کنند. انتظار می‌رود سیستم‌عامل جدید مایکروسافت از قابلیت‌های جدید مبتنی بر هوش مصنوعی بهره بگیرد.
 
یکی از افشاکنندگان توییتری اطلاعات سخت‌افزاری (leaf_hobby) که در گذشته مشخصات کامل تراشه‌های سری زئون اینتل را پیش از معرفی رسمی، منتشر کرده بود، به‌تازگی خبر از همکاری مشترک اینتل و مایکروسافت داده است. ظاهراً این دو شرکت درحال کار روی نسل بعدی پردازنده‌های دسکتاپ (سری Meteor Lake) هستند و در گزارش مذکور، اشاره شده است که این سری قابلیت پشتیبانی از ویندوز 12 را هم در خود گنجانده است.
 
اگرچه منتشرکننده توییت پس از مدت کوتاهی اقدام به حذف آن کرد، اما رسانه‌های فناوری انتظار دارند که در کنار ویندوز 12، پشتیبانی از نسل پنجم استاندارد PCIe هم به پردازنده‌های نسل بعد اینتل، افزوده شود. اینتل تاکنون پاسخی پیرامون سوالات مطرح شده، ارائه نکرده و همچنین مایکروسافت هم از اظهار نظر درباره همکاری مشترک با اینتل جهت توسعه نسخه جدید ویندوز، خودداری نموده است.
 
 
شایان ذکر است که مایکروسافت تا به امروز، جزئیات رسمی درباره ویندوز 12 در اختیار عموم قرار نداده است؛ ولی طبق شواهد موجود، به نظر می‌رسد که نسخه آتی ویندوز دارای قابلیت‌های داخلی مبتنی بر هوش مصنوعی خواهد بود. یوسف مهدی، یکی از مدیران مایکروسافت، در مصاحبه اخیر خود، اعلام کرده بود که این شرکت به دنبال یافتن استفاده‌های هوش مصنوعی در ویندوزها و ارائه امکانات مرتبط با آن به کاربران است. البته منظور او، ویندوز 11 بوده است که در آپدیت تازه خود، از امکان چت با هوش مصنوعی در استارت منو، بهره‌مند شده است؛ اما به احتمال زیاد باید منتظر قابلیت‌های مشابه بیشتر در ویندوز بعدی هم باشیم.
 
در صورتی که مایکروسافت بخواهد به شکل گسترده از ویژگی‌های هوش مصنوعی در نسخه آینده ویندوز استفاده کند، باید همکاری گسترده‌تری با سازندگان پردازنده‌های دسکتاپ، مثل اینتل و AMD داشته باشد تا تراشه‌های بهینه‌سازی شده برای پردازش امور مرتبط با هوش مصنوعی به بازار عرضه شوند. AMD  اخیراً از پردازنده‌های لپ‌تاپ سری رایزن ۷۰۰۰ رونمایی کرده است که به گفته این شرکت، اولین تراشه مبتنی بر معماری x86 با موتور مستقل هوش مصنوعی به شمار می‌رود و می‌تواند از قابلیت Studio Effects ویندوز، پشتیبانی به عمل آورد. ویژگی مذکور می‌تواند امکاناتی مثل حذف نویز پس‌زمینه را فراهم سازد که در گذشته، تنها روی تراشه‌های ARM که به واحد پردازش عصبی (NPU) مستقل مجهز بودند، در دسترس بود.
 
 
 
اینتل هم تلاش دارد تا از عرصه رقابت عقب نماند و احتمالاً عرضه پردازنده‌های سری Meteor Lake این شرکت در سال ۲۰۲۴، گام بزرگی برای آنها خواهد بود. این پردازنده‌ها که براساس معماری اینتل ۴ ساخته خواهند شد، اولین سری از محصولات این شرکت هستند که طراحی چیپلت (Chiplet) در آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و از بردهای جداگانه برای هسته‌های پردازشی، گرافیک مجتمع و… بهره‌مند هستند. احتمالاً سری مذکور، قابلیت‌های مشابه با پردازنده‌های جدید AMD یا فراتر از آن را در اختیار داشته باشد.
 
ناگفته نماند که اکنون در دنیای پردازنده‌های دسکتاپ، رقابت اصلی دیگر بین اینتل و AMD نیست و اپل توانسته به رقیب مستقیمی برای این دو شرکت تبدیل شود. پردازنده‌های جدید M2 اپل از واحد پردازشی مستقل هوش مصنوعی استفاده می‌کنند که می‌تواند ۱۵.۸ تریلیون عملیات را در هر ثانیه انجام دهد و ۴۰ درصد نسبت به نسل قبلی خود، قدرتمندتر است. پلتفرم Core ML این شرکت می‌تواند اجرای پردازش‌های مبتنی بر یادگیری ماشینی را برعهده بگیرد و قابلیت‌هایی مثل تشخیص صدا و پردازش بهتر تصاویر را به مک‌بوک‌ها بیاورد. تمامی این امکانات به صورت بهینه‌تر توسط NPU انجام می‌گیرد و از وارد شدن فشار اضافی به پردازنده یا واحد گرافیکی، جلویری می‌کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.