فناوری اطلاعات

March 11, 2023
13:38 شنبه، 20ام اسفندماه 1401
کد خبر: 143828

معاونت علمی اعلام کرد: تعاملات فناورانه ایران و اعضای سازمان همکاریهای شانگهای

طی نشست دبیرکل سازمان همکاری شانگهای و مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری قرار است تعاملات فناورانه ایران و اعضای سازمان همکاری‌های شانگهای رونق بگیرد.
 
 
نشست مشترک دبیرکل سازمان همکاری شانگهای و رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری برگزار شد. در این دیدار بر ضرورت تعامل و همکاری‌های علمی و فناوری ایران و سایر اعضای سازمان همکاری‌های شانگهای تاکید شد.
 
امیرحسین میرآبادی رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، با اشاره به ظرفیت‌های کشور در گسترش تعامل‌های فناورانه ایران با کشورهای عضو این سازمان عنوان کرد: معاونت علمی مصمم است تا با استفاده از ظرفیت و توانمندی فناورانه‌ شرکت‌های دانش‌بنیان، فصل جدیدی از روابط مشترک را با بخش‌های متناظر در کشورهای عضو سازمان شانگهای شکل دهد. این توانمندی در ایران وجود دارد اما ضروری است که سازوکارهای مشخصی برای تسهیل و تسریع این همکاری فناورانه تعریف شود.
 
توسعه پروژه‌های کلان فناوری در قالب کنسرسیوم‌های مشترک
میرآبادی، یکی از شاخص‌های دانش و فناوری را اثر گذاری این حوزه بر مردم و جوامع دانست و گفت: همکاری کشورها در حوزه فناوری، نیازمند ایجاد زیرساخت‌ها و سازوکارهای ویژه‌ای است تا شکل‌گیری تعاملات را سرعت بخشیده و تسهیل کند. ایجاد چنین پلتفرم‌هایی می‌تواند یکی از مهمترین فعالیت‌های مشترک در سازمان همکاری‌های شانگهای باشد. آمادگی داریم تا همکاری مشترک و هم‌افزایی با سایر کشورها را در زمینه علم و فناوری بر محور این پلتفرم‌ها توسعه دهیم.
 
وی با بیان این‌که توسعه همکاری مبتنی بر ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و در قالب کنسرسیوم‌های دانش‌بنیان از اولویت اصلی همکاری‌ها است، عنوان کرد: یکی از اقداماتی که جمهوری اسلامی با جدیت دنبال می‌کند تقویت زمینه شکوفایی اقتصادی دانش بنیان است، چراکه بر مبنای اسناد بالادستی و راهبردهای ایران، اقتصاد دانش بنیان محرک توسعه فناوری و پیشرفت پایدار قرار دارد. با هم‌افزایی فناوری محور را با اعضای سازمان همکاری‌های شانگهای، فرصتی برای تبادل توانمندی ها و تجارب و ایجاد بستری برای توسعه محصولات نوآورانه می‌دانیم. ایجاد کنسرسیوم و شبکه ارتباطی بین شرکت های دانش بنیان در این زمینه می‌تواند راهگشا باشد.
 
رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری، ادامه داد: پروژه‌هایی مانند خودروهای برقی، قطار و هواپیما و خودروی برقی و هیبرید و فعالیت های بزرگ این‌چنینی، از جمله طرح‌های بزرگ و آینده‌نگرانه‌ای به شمار می‌رود که می‌تواند در این قالب همکاری، توسعه یابد.
 
میرآبادی، تعریف و تدوین استانداردهای مشترک تجاری بین کشورهای عضو را از دیگر پیشنهادات توسعه همکاری‌های علمی و فناوری و رونق تولیدات دانش بنیان دانست و افزود: تعریف استانداردهای مشترک، باعث تسهیل تبادلات تجاری بین کشورهای عضو می‌شود.
 
وی افزود: همچنین تعریف بورسیه های فناورانه مشترک بین کشورهای عضو، می‌تواند تبادل فناوری و علمی را بین کشورهای عضو افزایش دهد.
 
رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری، از ضرورت تعریف صندوق سرمایه‌گذاری و تامین مالی مشترک پروژه‌های فناورانه با تعیین سهم مشخص هریک از کشورهای عضو به عنوان یکی دیگر از اقدامات تسهیل‌کننده همکاری‌های میان کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای یاد کرد و افزود: این اقدام می‌تواند به رشد قابل توجه پروژه های فناورانه و نتیجه بخشی این طرح‌ها منجر شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.